Bumpdate week 37 & 38: de laatste loodjes zijn zwaar, alles is klaar, we wachten af…

Het zwangere bestaan gaat niet altijd over rozen. Ik ben momenteel 38 weken zwanger en de afgelopen twee weken heb ik flink gemerkt dat de laatste loodjes zijn ingegaan. Er zijn mensen die door hun zwangerschap heen fietsen met twee vingers in hun neus, dat ben ik helaas niet. Er zijn gelukkig ook nog hele fijne momenten, dus daar houden we vooral heel erg aan vast.

Je mag komen
We zijn de grens van 37 weken voorbij. Ik schreef al dat ik nu mocht kiezen of ik in het ziekenhuis of thuis wilde bevallen. De 37 weken grens is natuurlijk ook de grens dat je sowieso mag komen. Ook al denk ik dat je nog even blijft zitten, het was toch een fijne grens om te bereiken. Als je op je broer lijkt dan blijf je nog wel een paar weekjes zitten en ondanks dat ik dat eerst graag wilde, zijn er ook momenten dat ik er klaar mee ben. De pijn aan mijn lichaam en de lamlendigheid is me soms echt even teveel. Het is soms best heftig om hoog zwanger te zijn.

Ik ben op
Ik vertelde het hierboven al. Mijn lichaam is op. Zolang ik op de bank zit, gaat het redelijk, maar ik kan niks. Sinds kleine broer ingedaald is drukt hij op een ander manier op mijn bekken, waardoor liggen nu ook vervelens is. Ik schreef er al een blog over. Gelukkig wisselen de slechte dagen zich nog af met goede dagen waarop ik wel iets kan.

Verlof to do list afstrepen
Ik had een verlof to do list gemaakt aan het begin van mijn verlof/vakantie. Ik zou 10 weken hebben dus voldoende tijd om van alles te regelen. Totdat we ineens een huis kochten en ons eigen huis moesten verkopen. De zwangerschap en alles regelen voor de baby stond on hold en dus ook de acties op mijn to do list. Een paar weken geleden hadden we wat meer rust en kon ik wat dingen gaan ondernemen en ineens ging het hard. Het fotoboek van Amerika is klaar en staat al in de kast. Ik heb een zwangerschapsmassage gehad, ben naar de pedicure geweest, heb gellak op mijn teennagels en mijn haar is bij de kapper helemaal bevallingsproof gemaakt. Of althans, het is geknipt en gekleurd zodat ik er de komende maanden niet naar om hoef te kijken, ideaal.

Alles is af en klaar…
We begonnen best laat met alles voor kleine broer te regelen, maar hebben ondertussen alles rond. Er zijn uiteraard altijd dingetjes die we nog willen, of die ik nog zou willen doen, maar alles is gekocht, alles ligt klaar. Vluchttas staat klaar, wieg, box, commode volledig ingericht….Je kan komen lieve kleine man.

Quality time met de spruit
Na een aantal ‘slechte’ dagen kan ik week 38 toch heerlijk afsluiten. Aangezien ik fysiek niet veel kan, voel ik me regelmatig schuldig tegenover onze spruit. Iedereen roept dat dit niet nodig is, maar ik kan het gevoel lastig van me af zetten. Vandaag (als ik dit type) ben ik precies 38 weken en heb een goede dag. We besluiten naar de peuter bioscoop te gaan. Want zitten in de bios zou toch moeten lukken en wat was het leuk, hij keek ademloos naar dat grote beeldscherm. Ook hebben we vandaag nog mijn buik kunnen schilderen. Hij vond het een groot feest en deed het heel aandachtig. Heerlijke momenten…en nu lig ik weer bij te komen op de bank, maar na te genieten van de ochtend.

Kleine broer
Je bent nu ongeveer 49 cm en weegt ongeveer 3200 gram. Je bent af en groeit nu vooral nog om extra spekkies te krijgen. Je bouwt reserves op om de eerste week goed door te komen wanneer de borstvoeding nog even wennen is. Als je nu komt, wat ik stiekem graag wil, dan ben je sterk en groot genoeg en kan je temperatuur goed op orde houden.

Voor het eerst dat ik dit echt zeg….Ik kan en wil stiekem niet meer wachten….Zou ik nog een volgende Bumpdate schrijven?

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. martine
  11 september 2017 / 10:24

  He Jodi,

  Heel veel succes met de bevalling binnen nu en heel snel hoop ik voor jullie. Snap dat je klaar bent. Maar je buik schildering is prachtig! Wat leuk dat jullie Raf zelf een schilderij hebben laten maken. Ik moet bekennen dat ik echt niet zo’n fan ben van buikschilderen, maar op deze manier kijk ik er heel anders tegenaan. Super leuk!! Lastig dat je je gevoel dat je Raf tekort zou doen moeilijk opzij kunt zetten. Ik denk, waarschijnlijk net ales anderen met mij dat hij niks tekort komt. Peuter bios, en schilderen van mama. Dat is toch top!? Een kleine peuter heeft veel minder nodig dan dat je denkt. Als hij zijn speelgoed heeft en een lieve papa en mama in de buurt is alles toch geregeld? Denk echt dat jullie het heel goed doen. Herken het van mezelf. Kon ook niet zoveel fysiek, maar aandacht en op een andere manier betrokken zijn bij je kind is ook goed hoor. Ben heel benieuwd wanneer we een berichtje lezen, en dan komen we natuurlijk graag kijken. Toi, toi, toi!! Ook voor de papa.

 2. 11 september 2017 / 14:12

  Ik vind het zo rot dat je je zo voelt. Ik hoop dat de kleine man niet al te lang meer op zich laat wachten. Ik ben ook erg benieuwd naar z’n naam!

 3. 12 september 2017 / 11:23

  Ik kan het me heel goed voorstellen. Nadat ik bevallen was van mijn vijfde vroegen mensen me wel eens hoe het met me ging. En dan antwoordde ik heel blij: ‘Supergoed want ik ben niet meer zwanger!!!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *