Bumpdate week 39 & 40: Uitgerekende datum, wachten, pijn en een fort…

Wat kan ik nog zeggen…Ik begin deze bumpdate met 39 en een halve week te typen. Zou kleine broer er al zijn komende maandag? Ik hoop het stiekem een beetje ,maar ik bereid me maar voor dat ik de 40 weken gewoon ga halen. Inderdaad, als ik deze bumpdate afmaak is het 24 september, de uitgerekende datum.

‘Goede’ dagen maar ook pijn en voorweeën
De goede dagen wisselen zich af met mindere dagen en slechte dagen. Er zijn dagen dat ik me redelijk goed voel, goed geslapen heb en dus wat kleine dingen kan ondernemen. Dagen dat ik echt niks kan en hele dagen op de bank lig, af en toe een ritje naar de keuken maak of naar mijn bed. Vandaag (afgelopen dinsdag) was zo’n dag, onze spruit  werd gelukkig opgehaald door oma en ik ben van de bank naar mijn bed verhuisd. Een warm bad deed me goed, dus toen de pijn net weer minder was, kwamen de voorweeen.
Ik wil niet zeuren, het kan nu ECHT niet lang meer duren, maar jeetje mineetje wat ben ik er klaar mee op deze dagen. Hopelijk morgen weer een goede dag, want dan is alles rooskleuriger.

Hartje luisteren
Van mijn schoonzusje mochten we een doppler lenen. Een apparaatje net als bij de verloskundige om naar het hartje van de baby te luisteren. Ik wilde dat in het begin van de zwangerschap juist niet, want wat nu als we het hartje niet konden vinden, dan zou ik me zorgen gaan maken. Nu ik kleine broer juist heel goed voel vond ik het wel leuk om te proberen en wat is het bijzonder om thuis te kunnen doen. Heel erg leuk…dus ik ben heel blij dat we hem mogen lenen.

Fort van kussens
Na weer een horrornacht heb ik telefonisch contact gehad met mijn fysio. Kon het door de oefeningen komen dat ik ’s nachts zoveel pijn had? Ze gaf me goede tips om de pijn te verlichten, maar ook om te zorgen dat ik nog een beetje kon slapen. Zo bouw ik nu een fort van kussens om me heen. Echt overal liggen kussens om er maar voor te zorgen dat mijn benen en mijn bekken in de goede manier blijven liggen. Ik was een beetje huiverig, maar het werkt….

Verloskundige en strippen
In de afgelopen twee weken ook twee keer bij de verloskundige geweest. Ik mag aangeven als ik het echt niet meer zie zitten en ingeleid wil worden, maar dat staat me nog een beetje tegen. Verder heeft kleine broer het nog steeds heel goed in mijn buik en is mijn bloeddruk goed. Kleine broer heeft dus gelukkig geen last, van de last die ik heb van mijn lijf. Omdat ik zoveel last van mijn lichaam heb wilde de verloskundige me proberen te strippen met 39 + 4, om te kijken of ze iets kon stimuleren, helaas zat ik nog potdicht. Dus we wachten verder….

Wachten wachten wachten
We wachten rustig af, vanaf mijn plekje van de bank. Ik wil hier zo graag met onze kleine man zitten in mijn armen. Met onze spruit die rondspeelt en ook met het gevoel dat ik dan weet hoe de bevalling is verlopen.

Kleine broer
Je mag komen, je bent full term, over tijd en klaar. Je bent zo groot als een watermeloen. Ik kan weinig meer over je zeggen dan dat je er helemaal klaar voor bent. De verwachting is dat je rond de 8 pond bent…iets groter dan gemiddeld, maar we wachten het netjes af.

Volg:
Share:

3 Reacties

  1. 26 september 2017 / 10:23

    Oh mop wat is het spannend! Ik hoop dat je niet meer zo lang hoeft te wachten en snel kunt knuffelen.

  2. 26 september 2017 / 22:33

    Oh ik hoop zo voor je dat je nu stiekem al aan het bevallen bent of zo. Heel veel succes. Hopelijk hoe je niet lang meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *