Bumpdate week 21 & 22: lichaam loopt achter, nesteldrang en de verbouwing…

22 weken zwanger alweer. Is het heel erg als ik het ineens wel heel hard vind gaan. Ik moet nog werken tot de zomervakantie en die laatste periode is altijd hectisch en vliegt voorbij. Tegelijkertijd geniet ik er heel erg van dat kleine broer zo druk is in mijn buik. Ik vind het bijzonder dat ik hem voorlopig nog zo’n fijn en veilig plekje kan bieden. Alleen met die gedachte hou ik het nog wel 18 weken vol. Hoe waren de afgelopen weken???

Lijf loopt achter
Ik voel me eigenlijk heel erg goed. Ik heb echt meer energie, ook nu na de meivakantie het werken weer is begonnen, dus dat is top. Doordat ik meer energie heb, voel ik me lekker positief en wil ik veel dingen ondernemen….en precies daar gaat het mis. Mijn hoofd voelt zich top, maar mijn lijf loopt achter, zoals de verloskundige zo mooi zei en dat is het precies.

Kwaaltjes??
De afgelopen weken geen nieuwe kwaaltjes mogen verwelkomen, gelukkig, dus ik mag echt niet klagen. Wat dat betreft heb ik echt een heerlijk tweede trimester zoals een tweede trimester hoort te zijn. Mijn lichaam kan met de week wel minder hebben merk ik, mijn bekken dan vooral, dat was natuurlijk al een zwakke plek. Ik vind het eigenlijk super kak, want ik ben ‘nog maar’ 22 weken, maar ik merk het heel duidelijk. Ik begon fysiek gezien natuurlijk al met een achterstand en dat ik last heb is natuurlijk precies de reden dat mijn lichaam ‘achter loopt’. Ach ik kan gelukkig niet meer kapot maken ofzo, dat vind ik een geruststelling, de rest trekken we ons wel doorheen. Glimlach op je kop en gaan….dat ik me verder goed voel scheelt echt een hoop.

Zolder verbouwing
Ik neem jullie uiteraard nog uitgebreider mee in onze zolder verbouwing en het maken van de grote jongenskamer en babykamer. Op moederdag kreeg ik naast een ontbijt ook een dakraam cadeau. Eigenlijk niet cadeau natuurlijk, maar hij werd geplaatst die dag. De ramen zitten er in en mijn lief heeft vandaag een start gemaakt met de eerste werkzaamheven. Nu kunnen we muren gaan plaatsen. Ik heb stiekem soms wel een beetje stress, want ik ben ‘al’ 22 weken en er moet nog zoveel…..

Nesteldrang
Raar iets dat nesteldrang. Ik heb al een paar weken zoveel zin om alle kasten uit te zoeken en spullen weg te gooien. We zijn al een keer met een flinke lading naar de kringloop gereden. Raar eigenlijk dat ik nu ik zwanger ben ineens last hebt van al die onnodige spullen in de kast, terwijl ik daar van te voren helemaal geen last van had. De komende weken gaan we lekker verder met uitmesten…En dan voegen we af en toe weer wat nieuws toe, heb je de shoplog al gezien met de eerste babyspullen? Nestel, nestel, nestel…

Kleine broer
Onze kleine broer is zo groot als een cocosnoot en ondanks dat hij nog heeeeeel klein is, hij lijkt steeds meer op een newborn. De oogjes en lippen hebben namelijk vorm gekregen en hij kan al duimen. Super schattig idee vind ik dat. Ik voel hem echt heel erg duidelijk en vooral hard. Iedere ochtend schopt hij me goede morgen. Ik vind het nu nog zo gezellig, oefen maar lekker ventje.

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 22 mei 2017 / 08:24

  Wat heerlijk dat het allemaal zo goed gaat. Haha ik heb ook een dakraam gekregen voor moederdag. Ik ben erg benieuwd hoe jullie alles gaan indelen, kleuren, meubeltjes. Fijne dag vandaag

 2. 22 mei 2017 / 14:41

  Ook hier even een knuffel voor jou meis. Het is niet niks als je lichaam niet meewerkt! Ben heeeel benieuwd naar hoe de zolder uiteindelijk wordt 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   23 mei 2017 / 20:27

   precies zo zie ik het ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.