Camper gekocht – NIEUWE Avonturen sparen…

camper gekocht

WE HEBBEN EEN CAMPER GEKOCHT… Veel van jullie zal het niet ontgaan zijn, maar we hebben een camper gekocht. Dit was al heel lang echt een droom voor mij en nu staat er gewoon een op de oprit. Ik kon het natuurlijk niet laten jullie even helemaal op de hoogte te brengen…

Camping kneuterigheid

Opgegroeid met kamperen, zit die camping kneuterigheid nu eenmaal in mijn bloed. Het buiten zijn, de gezelligheid, de mooie plekjes en je eigen huisje (tent, caravan, vouwwagen of camper) ergens neer kunnen zetten. De mooiste uitzichten (kijk naar de camping in de Ardeche waar we waren) Zelfs het ‘goedemorgen’ als je onderweg naar het toiletgebouw loopt in je pyjama vind ik (meestal) heerlijk. Het hoort er bij…

Camper liefde

Ongeveer op mijn 15de hebben mijn ouders een camper gekocht. Een heel sfeervol oud beestje. Ik sliep met mijn zussen overigens in een tentje naast de camper, maar het ontbijten, spelletjes doen en het rijden in die camper vond ik altijd heerlijk. Instappen en op avontuur gaan, dat zag ik altijd wel zitten. Tegen de tijd dat ik eindelijk mijn rijbewijs haalde (daar deed ik nogal lang over…hallo faalangst) besloten mijn ouders echter de camper te verkopen. Daar heb ik thuis vaak opmerkingen over gemaakt, dat dat zo stom was, maar nu snap ik ze wel. Want er komen natuurlijk best wat kosten bij en zij gebruikten hem niet heel veel meer.

Vouwwagen liefde

Ruim 5 jaar geleden kochten we onze vouwwagen. Onze eigen vouwwagen, omdat ik dat altijd zo gezellig vond bij andere mensen. Onze Holtkamper flyer en wat hebben we daar waanzinnig fijne vakanties mee gehad. Zowel in de zomer als de mei en herfstvakantie. Het liefste trokken we er iedere vakantie op uit. In Nederland of Frankrijk, we hebben de mooiste camping avonturen beleefd. Daarom kan ik die nu ook nog niet weg doen, eerst maar eens kijken hoe dit bevalt… En toch bleef er een droom…

Toekomst droom

Die camper bleef een toekomst droom. OOIT…. ooit wilde ik heel graag een camper. Mijn lief zag vooral bezwaren en dat snap ik. Vooral de kosten voor een camper zouden veel hoger zijn dan voor onze vouwwagen. Belasting, verzekering, stalling (de vouwwagen staat bij mijn ouders) APK en onderhoud, zou natuurlijk flink wat kosten. Daarnaast wist hij niet of hij het fijn zou vinden om geen los vervoer te hebben, maar ik bleef dromen. Ik kletste met mensen die een camper hadden, liet mijn lief plaatjes zien van mooie campers en zo nu en dan spiekte ik op Marktplaats. Zo ging het de afgelopen twee jaar. Het bleef een droom voor in de toekomst want er waren eerst nog andere dromen te vervullen. Zo gingen we op de grote reis.

De grote reis bleek voor mijn lief de perfecte test ronde. Hij had met zijn ouders al vaker met de camper gereisd, maar het nu met ons gezin ervaren was toch anders. Ik vond het waanzinnig. Heel Nieuw Zeeland doorkruisten we met onze Perrie nr 1 en mijn lief snapte steeds beter mijn droom. Dus we gingen uitzoeken hoe het zit met belasting, verzekering enz….

De camper markt

Door een bepaald virus, is er ook een soort camper virus ontstaan in Nederland. HEEL NEDERLAND wil een camper lijkt het wel. Ze vliegen als warme broodjes over de toonbank. Ons budget bestond niet uit 10 duizenden euro’s en dat vonden wij ook niet erg, want we houden juist van het vintage sfeertje. Ik zag van alles voorbij komen, maar met een oud besje kunnen ook mankementen komen kijken. Ik streepte veel merken weg (dank je pap voor alle tips) en we kwamen uit op een HYMER. Dan hadden we ook nog de eis dat ik graag binnen wilde kunnen zitten terwijl de kinderen in bed liggen. Dus twee ‘vaste’ bedden en een zitje. Ik keek, reageerde af en toe, ik was nog in de orientatie fase, maar er was ook bijna geen doorkomen aan, want binnen no time werden er bizarre biedingen gedaan.

2 maart 2021

2 maart 2021 waren mijn lief en ik 13 jaar samen. Op mijn moodboard plakte ik op 1 januari een camper. Visualiseren die handel… Dit is mijn droom, dit wil ik en of het dit jaar is of volgend jaar ik wil ooit een camper. Mijn lief was steeds meer overtuigd. Aangestoken door mijn enthousiasme en de fantasie plannen die ik maakte voor als we ooit een camper zouden hebben. Op die 2de maart gaf ik hem een avonturen pakket, met allerlei cadeau’s, waaronder een deurmat met I love my camper. Nooit gedacht dat we een maand later ons eerste camper weekend zouden hebben, met die mat in onze eigen camper.

Goed en niet roekeloos, maar snel

Ondertussen was ik er achter dat je niet zomaar rustig na kon denken als je een mooie camper op marktplaats zag. Ik had soms wat vragen gesteld, georienteerd, maar continu was alles binnen no time weg. Dus op een avond vroeg ik aan mijn lief, als we dit echt willen, zullen we goed en niet roekeloos maar wel snel moeten handelen. We waren er over uit dat een Hymer ons wel aansprak en ineens op een avond kwam daar de camper online.

Oud besje

Een oudje, uit 1992, gedeeltelijk opgeknapt van binnen, weinig kilometers, wat mankementjes binnen, maar motorisch nog helemaal goed. Ik wist dat ik van binnen toch mijn eigen stijl wilde doorvoeren, dus de binnenkant maakte me niet zoveel uit. Ik belde, was een van de eersten, we gingen kijken, we maakten een hele mooie deal, met een nieuwe apk, maar wel met de mankementjes binnen (waterpomp kapot bijvoorbeeld) en een week later reden we weer met zijn vijven 2 uur richting Noordwijk (enkele reis) om ons nieuwe avontuur op te halen.

De mannen waren meteen dolenthousiast. Ze hadden het klapbed gezien en wilden daar meteen slapen, ze wilden er meteen mee kamperen en inspecteerden ieder hoekje en gaatje.

Met zijn vijven

De camper heeft officieel 6 slaapplaatsen en heel veel opbergruimte. 1 bed zullen wij niet gebruiken, maar als zitje houden, maar het is wel fijn dat het kan als er bezoek komt. Nu slaapt Lua nog bij ons in het grotere bed, maar als dat niet meer gaat, dan gaat Lua samen met de mannen in het grote bed en slapen wij op het klapbed. Of we maken een stapelbed frame boven ons bed… Genoeg opties te bedenken gelukkig. Qua gordels zitten er 2 gordels in voor de mannen. Die zitten dus in hun stoelen in de gordel. Lua past nu met de maxicosi niet tussen de tafel en de bank, dus die gaat op de bijrijdersstoel tot ze ooit in een andere stoel zit. Mijn lief of ik rijden dan aan het tafeltje met de mannen mee.

Nieuwe avonturen

Ons eerste Perrie (want de mannen wilden hem graag weer Perrie noemen, net als op reis) test weekend zit er op. Is hij helemaal waterdicht? (want het blijft een oudje en we vonden een vocht plekje) is het niet te koud? Wat missen we qua spullen, wat werkt en wat werkt niet? We hebben natuurlijk niet zomaar een camper gekocht, maar het blijft spannend. Het was een waanzinnig weekend. Ondanks de ijskoude paasdagen, hebben we het geen seconde koud gehad, jeuj voor de kachel. De plek die nat leek is droog gebleven en we hebben twee nachten heerlijk geslapen. Op naar nieuwe avonturen.. Op naar nieuwe plekjes in Nederland ontdekken en hopelijk ook heel Europa door als het weer mag…

We hebben een camper gekocht… Let the Perrie adventure begin… Op zoek naar nieuwe campings (mooie tips let me know)… De Perrie neemt ons in de meivakantie weer mee… Of wij de Perrie…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *