Camper make over – Van oud besje naar knus nestje…

camper make over

Onze Perrie… Ons oude Hymertje 644 (1992) en oud besje, maar vooral ons avontuur. Onze droom, ons huisje op wielen. Mijn ouders hadden vroeger een paar jaar een camper, maar zij verkochten die nog voor ik mij rijbewijs haalde en sindsdien zeg ik al… OOIT… en dat ooit is nu. We kochten alweer een half jaar geleden onze eigen eerste camper. We hebben al 4 weekendjes in Nederland gehad, de meivakantie in Nederland en afgelopen zomer voor het eerst naar Frankrijk. Wat een rijkdom… maar ons knusse huisje was niet meteen zo knus. Ik neem jullie mee in de camper make over.

Met de aankoop van ons Perrie beestje had ik gelukkig een handige papa achter de hand die ons goed advies kon geven. Budget technisch zouden wij nooit een nieuwe kunnen kopen, maar daarnaast houden wij juist ook van het sfeertje in een oude camper. Onze Hymer is van 1992 en de oude eigenaar is begonnen met opknappen, maar heeft het niet helemaal afgemaakt. Je kan in deze foto’s wel zien hoe het sfeertje eerst was voor de start van onze camper make over.

hymer 644

Het grijs op de wanden was een soort plakfolie waarmee de camper gewrapt was. Tja de bekleding, de rondzit, de kastjes, de keuken… Dit was het.

hymer 644

En dan zag ik in dit huisje op wielen toch ons paleis… We wisten van mijn vader dat een Hymer vaak een degelijke camper is. Vooral die uit bepaalde jaartallen (die van ons) en dat je daar motorisch vaak makkelijk mee uit de voeten kan. Betrouwbaar en simpel dus goed te repareren mocht er iets zijn.

hymer 644

Hier nog even een duidelijk beeld van de kleur van de kasten en de bekleding van de banken.

hymer 644

Hier zie je de constructie van het bed goed. Dit was tijdens de bezichtiging. Dit bed klap je omhoog tijdens het rijden, maar op plaats van bestemming kunnen de mannen hier slapen.

hymer 644

Het aanrechtblad was zo spuug lelijk… ik kon al helemaal zien hoe het zou worden. Nu mijn lief nog. De vloer hebben we overigens laten liggen. Die was nog prima en helemaal netjes en paste ook bij ons.

CAMPER MAKE OVER TIJD

In eerste instantie kocht ik speciale verf die het beste geschikt was voor de wanden (google even caravan verven), maar toen die kleur niet naar wens bleek, ben ik toch overgestapt op andere verf. Ik heb alle kastdeurtjes geverfd en alle wanden. Alleen het plafond niet, dat was al eens gedaan door de vorige eigenaar.

camper make over

TADAAA… Zo kom je ons perrie paleisje binnen. Wat een heerlijk plaatje en dit plaatje geeft ook precies de sfeer weer. Ik verfde alle deurtjes en de wanden. Daarnaast kocht ik hoezen voor om de kussens (Ali express) Wij wilden perse een camper met twee bedden en een los zitje zodat wij niet in bed moeten zitten of buiten wanneer het koud is en de kinderen slapen. Dit plekje is zo heerlijk. Om te ontbijten, of om een boekje te lezen. Het kleed, wat kussentjes en het sfeertje is klaar.
Hoezen en slinger: Ali express
Houten haakje: Hema
Deken: Action
Maan: Feestje van Hout

camper make over

Ik ben zo trots op het resultaat. We hebben de rondzit omgebouwd tot vast bed en love dit doorkijkje…zo knus. Ik maakte deze foto’s tijdens afgelopen vakantie dus het is echt in gebruik (lees rommel in de kratten (van Karwei) en dekbed niet zo netjes) De gordijnen zijn nog veel mooier dan gedacht, want die maken de sfeer echt heerlijk in ons bed. De snijplanken houder is een tijdschriftenrek, maar past zo perfect. Altijd op zoek naar slimme opbergruimte in een camper šŸ™‚
Kratten: Karwei
Prikbord: Xenos
Snijplanken rek: Is tijdschriftenrek van Puhlmann
Gordijnen: Maakte mijn moeder
Punniknaam Perrie: Tante Knotje

camper make over

Dit is het doorkijkje vanaf ons bed. Overdag klapte ik het bed van de mannen altijd omhoog. vond ik wat gezelliger en is ook heel makkelijk. De stoelhoezen deden we er nieuw omheen en aan de bijrijdersstoel hangt de luiertas.

Kleedje: Action
Slaapzakken van de mannen: Hema

camper make over

Aankleding vind ik zo leuk en ook belangrijk, maar we moesten natuurlijk wel op het gebruiksgemak letten en ook op het gewicht van de camper. Deze tassen gebruiken we voor het douchen of boodschappen.
Spiegel: Xenos

camper make over

Stug terug hangen die spullen… want heel praktisch blijkt dit nog niet. Als we met de ramen open rijden (die bij de cabine) dan waait de wind ook de opgehangen spullen los. Daar moeten we nog iets op verzinnen, want gezellig vind ik het wel. De hoezen van de banken zijn dus van Ali express, je koopt ze op een maat maar aan de achterkant heb ik ze met lakenspanners vast gezet. Mooi en makkelijk te wassen.

Kussen: gekregen
Prikbord: Xenos
Rekje: Ikea

speelgoed tasjes

De speelgoed tasjes van de mannen en Lua. Zo blij mee. Deze kocht ik bij Tiny en Stoer speciaal voor in de camper. Het is heel fijn om het speelgoed van de mannen bij elkaar te hebben. De tasjes staan altijd achter de bestuurders stoel dus lekker duidelijk, hou ik van. Alles een eigen plek.

camper make over

Dan de trots van mijn lief. Een bedje speciaal voor ons meisje. Wij liggen met onze voeten onder haar bedje en dat past prima. Zij slaapt heerlijk in het bedje en kan hier voorlopig ook nog in liggen want het bedje is 1,40. Mijn lief heeft dit bedje helemaal zelf gemaakt en bedacht. Top plek…

camper keuken

Onze keuken… Zo heerlijk. Het zwarte was al zwart en ik verfde alle kastjes groen. Zo heerlijk het eindresultaat. Het blad verving mijn lief met een eiken houten blad van Praxis. Kan hij allemaal, zo knap en het past zo goed. De deurtjes hebben we geverfd met krijtverf van Karwei. Ik had een andere verf gekocht die meer geschikt is (qua vlekken en bestendigheid) maar die kleur viel me zo tegen. Deze verf had ik nog liggen, dus ik besloot de gok te wagen en ben blij.

Tips voor de camper make over:
Dingen waar wij tegenaan gelopen zij…
– Haal voor het verven alle deurtjes er uit en verf die buiten.
– Greepjes ed zijn lastig te vervangen voor mooie oude (ipv fancy nieuwe) of soortgelijke te vinden, dus ben voorzichtig.
– Voor de wanden gebruikten wij een verf die op heel veel plekken werd aangeraden Sigma Nova Satin, gekocht bij verfwinkel.nl
– Voor de keukenkastjes gebruikten we een krijtverf. Niet de meest duurzame optie, maar wel makkelijk af te nemen en bij te werken.
– Het keukenblad is een massief eiken keukenblad van Praxis. Niet massief kon niet omdat we de hoek er af gingen halen (het is geen recht keukenblad) Het vervangen is te doen, maar wel nogal een klusje. Wij hebben het oude blad als mal gebruikt voor het blad, dat werkte heel goed, alleen was dit blad wat dikker. Vooral alles netjes afsluiten en weer aansluiten was een werkje. Heb je een recht blad? Dan zou ik voor niet massief kiezen ivm gewicht.
– Hou rekening met het gewicht van je camper. Dus gebruik liever niet teveel hout of andere zware materialen.
– Ga je kitten… kies kit die speciaal voor campers is. Het is er vochtiger dan binnen, maar door het rijden en bewegen ontstonden er bij ons toch snel kieren.
– Het wordt niet aangeraden om in de wanden te boren ivm waterdichtheid.. Voor Lua’s bedje hebben wij staanders op ons bed gezet en een steunbalk aan de akst gemaakt. Dus niet geboord in de buitenwanden.
– Twijfel je over een camper make over? Ik zeg DOEN… Het heeft ons plekje en onze campeer ervaring zoveel fijner gemaakt.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. G.T.
    11 september 2021 / 22:46

    Het ziet er tof uit!
    Ik ben helemaal niet into de campers, dus ik vraag me steeds al af waar de kinderen zitten als je gaat rijden :o)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.