De 20 weken echo…

Vorige week bij 20 weken en 2 dagen hadden we de 20 weken echo. Een belangrijke echo, die toch wel erg spannend is. Bij onze spruit vond ik het mega spannend en kon ik tijdens de echo totaal niet genieten van de beelden die ik zag. Hoe was het deze keer en hoe ging de echo?

Minder spanning
Ten eerste had ik voor de echo minder spanning dan de vorige keer. De echo vond ik nog steeds belangrijk en ik vond het wel degelijk spannend, maar ik was niet zo van het padje als de vorige keer. Dit kwam denk ik mede doordat ik bij 15+2 weken nog een pretecho heb gehad. De echoscopiste kon toen natuurlijk niet alles zien, maar een aantal dingen kon ze al wel goed bekijken en alles zag er toen heel netjes uit. Daarnaast kregen we de week voor de 20 weken echo ook een goede uitslag van de NIPT binnen. Ik weet dat dit lang niet alles is wat ze mogelijk kunnen zien op een echo, maar dit stelde me toch al enigszins gerust. Dus minder gespannen ging ik het centrum binnen.

Vroege vogel
Wat ook scheelde was dat we nu de 20 weken echo in de ochtend hadden, waardoor we niet heel de dag hoefden te wachten. We gooiden onze spruit af bij oma, waar hij altijd op dinsdag is en wij reden samen door…

Mevrouw….
Mevrouw….Riep een vrouw door de wachtkamer. Ik keek op en wilde snel opstaan waardoor ik mijn telefoon door de wachtkamer lanceerde. Ok lekker begin Jodi…
De echoscopiste was super vriendelijk, maar misschien deed ze dit wel extra doordat ze dacht dat ik heel gespannen was, omdat ik mijn telefoon liet vliegen. Ze leidde ons naar een kamertje en ik mocht meteen gaan liggen. Ze legde kort uit wat de bedoeling was van de echo en hoe het werkt.

Mooie voetjes <3

Druktemaker
Ze had dat echo dildo ding nog maar net op mijn buik gezet en ze zag een prachtig profieltje. Het profieltje leek op dat van onze spruit bij de 20 weken echo. Hetzelfde neusje en bovenlipje en woops hij schoot weer weg. Even over mijn buik heen en weer en daar was hij weer. Wiebel schop, volledig draaien, half draaien, zijn rug toe keren zwaaien en dat 25 minuten lang. We hebben een kleine druktemaker, wat een verschil met de echo van onze spruit. Het was heel leuk om te zien en de echoscopiste moest ook iedere keer erg lachen. Kijk hier zie je de hersentjes….ow wacht nu niet meer….

Check check dubbel check
Het spannendste en belangrijkste was natuurlijk of alles goed was met onze kleine man. Alle organen worden 1 voor 1 gecheckt. Hartje was mooi, bloedstroom goed, nieren mooi gevuld net als de blaas. Zijn ruggetje leek dicht (kan ze niet 100% zeker zeggen, maar ze verwachtte niks aparts) en zo ging ze alle organen en lichaamsdelen af. Bij iedere ‘perfect’ en ‘helemaal goed’ werd ik steeds meer gerust gesteld. Voor nu leek alles mooi. Het hoofdje en buikje liepen een paar dagen voor en de beentjes een paar dagen achter. Helemaal zoals het goed is en toevallig precies zoals bij onze spruit.  Wat een opluchting…alles was goed, kleine broer bewoog mooi en wat een topwijf dat onze echo deed. Ze legde alles heel goed uit, was heel vriendelijk, maar wel duidelijk. Wat een verschil, deze ervaring met de vorige 20 weken echo.

Kleine broer of toch kleine zus?
Van heel de 20 weken echo is dit onderdeel natuurlijk het minst belangrijk, maar in de week voor de echo las ik ineens ergens dat vanaf dat moment het geslacht zichtbaar was, maar wij wisten het al 4 weken. Ow nee, wat nu als ze het toch verkeerd had gezien? We hadden het zelf ook gezien en het was overduidelijk. Toch dacht ik ergens; als het nu ineens een meisje blijkt te zijn, dan word ik gek. Mijn plaatje was al compleet en klopte helemaal met onze twee kleine mannen. Tussen de beentjes was het niet meteen zichtbaar…de navelstreng lag in de weg. Nu snap ik hoe het mis kan gaan soms, het was namelijk echt niet zichtbaar. Van de zijkant was het na een tijdje gelukkig wel overduidelijk zichtbaar. Nog steeds onze kleine broer.

Kleine man, onze kleine broer….We zijn nu al zo trots op je, hoe deze echo ook mocht zijn, maar dat je het zo goed doet, is toch wel extra fijn.

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. 18 mei 2017 / 07:14

  Ik vond hem ook spannend. En het is zo fijn dat hij het zo goed doethoe het ook mocht zijn inderdaad. Garanties hebben we nooit

 2. 18 mei 2017 / 21:41

  Wat fijn dat het helemaal goed gaat… Hahaha echo dildo op je buik… Bij mij maken ze elke maand een inwendige echo en dat noem ik ook de dildo echo hahaha

  • Liefthuis
   Auteur
   18 mei 2017 / 22:51

   Ik heb ook wel wat inwendige echo’s gehad en dat is inderdaad nog meer een dildo, maar wist even niet meer hoe ik het moest noemen haha

 3. 19 mei 2017 / 09:34

  Wat fijn voor jullie! Vanaf nu lekker extra onbezorgd genieten! War zal grote broer straks trots zijn op zijn broertje!

  • Liefthuis
   Auteur
   19 mei 2017 / 13:52

   Wat lief 🙂 dat denk ik ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *