De Ardèche met kinderen – tips en to do

Ardèche

De zomervakantie breekt aan en ik denk dat de Ardèche een van dé Franse vakantiebestemmingen is voor Nederlanders. Naar de Ardèche met kinderen is een super goed idee, want er is zoveel te zien en te beleven in deze prachtige streek, vol rotsen, de watertjes en de mooiste uitzichten. Wij hadden een fantastische vakantie (check mijn VAKANTIE DIARY) en daarom deel ik mijn tips en to do’s met jullie

Ardèche tips voor kleine kids

Onze spruit is net 4 en de Pipster nog geen 2. Dus niet alles is geschikt voor die twee kleinen. Er is echter wel heel veel mogelijk. Wij zaten in het zuiden van de Ardèche, namelijk Vallon Pont d’Arc (dit is stiekem al een eerste tip) en van daaruit kun je heel veel doen. Hier komen mijn tips;

– Camping aan het water

Zoek een camping aan de rivier. Stenen, rotsen, stromingen, dammen bouwen, zwemmen, poedelen, visjes vangen…. Je hoeft de camping niet meer af voor het grootste plezier. Onze camping, La Rouvière, lag aan het water met uitzicht op een prachtige rotspartij. Het water liep daar heel geleidelijk af wat een groot voordeel is voor kinderen. Dikke, dikke tip dus voor een camping in de Ardèche met kleine kinderen

– Grotte de la Madeleine

Door de grote rotspartijen zijn er in en om de Ardèche ontzettend veel grotten te vinden. Vaak zit er ook nog een natuur park bij, waar je nog meer kan zien. Wij zijn naar Grotte de la Madeleine geweest, het was er heerlijk koel (extra pluspunt met 38 graden). Je daalt bij deze grot af naar het diepste punt en op ieder plekje zie je weer andere prachtige kleuren en bijzondere stukken grot. De spruit vond het super spannend en mooi, de Pipster hadden wij in de draagzak en vond alles prima.
Kinderen kunnen zelf lopen maar zullen misschien soms getild moeten worden.
Let op! kinderwagens niet mogelijk.

– Chateaux montreal

Dit kasteel is echt een aanrader voor alle kleine ridders, prinsen en prinsessen. Het kasteel ligt bovenop een berg dus heeft prachtig uitzicht, maar daarnaast is het ook nog eens heel mooi onderhouden. Er lopen ‘echte’ ridders rond, kinderen (en papa’s en mama’s) mogen boog schieten, je kan er allerlei oude spellen spelen, het kasteel ontdekken en tot de top klimmen met prachtig uitzicht. Het is ook zeker de moeite waard om in het dorpje er naast een ijsje of iets anders te gaan eten bij het eettentje op de hoek. Dit vond ik misschien wel het leukste uitje deze vakantie.

– Crocodile Farm

Dit is voor kinderen groot en klein ook echt een topper. Ze hebben in een gigantische kas en jungle nagemaakt met 100-den krokodillen. Je loopt als het ware over alle krokodillen heen, waardoor je ze van heel dichtbij kan bekijken en wat zijn dat toch een indrukwekkende beesten. Ze liggen veel stil, maar je ziet ook zeker lopende en zwemmende krokodillen. Er zijn ook reuzen schildpadden en slangen.

– Animal Park Lussas

Een makkelijk, maar mega leuk uitje wat onze mannen fantastisch vonden, is het Animal Park in Lussas. Een mega goed verzorgd, ruim opgezette kinderboerderij, met heel veel dieren (zelfs een dromedaris). Kinderen mogen in de hokken en allerlei dieren eten geven, je kan paard rijden en er is een leuke speeltuin. Wij waren echt aangenaam verrast en heel leuk betaalbaar.

– Marktjes bezoeken

Als we in Frankrijk zijn dan gaan we altijd 1 of meerdere marktjes bezoeken. Ik vind de sfeer altijd heerlijk, de mannen (en wij) mogen allerlei lekkers proeven en ze hebben ook altijd allerlei soorten kraampjes. Van leuke hebbedingetjes tot sieraden en leuks voor kinderen, met een tas vol (vaak veel te duur, maar o zo lekker) eten en vaak nog wel wat meer rijden we weer terug naar de camping en genieten we nog avonden van de worst en de nougat.
De markt in Barjac, vonden wij dit jaar heel erg gezellig. Mooi plekje, met veel groen en schaduw (ook wel lekker) en de markt rondom een groot plein.
Op https://www.ardechefriends.com/markten/ vonden wij veel tips voor marktjes.

– Stadjes in de Ardèche met kinderen

Stokbrood halen, er op uit, mogelijk daar iets eten en in de middag terug naar de camping, boekje lezen, spelen en zwemmen. Klinkt perfect toch? Mooie fonteintjes, oude huisjes, leuke winkeltjes. Wij gaan met de mannen ook altijd stadjes bezoeken en zij vinden het allemaal prima en gezellig. Een ijsje eten tussendoor en eventueel een draaimolen maakt natuurlijk alles leuk.
Ruoms vonden wij echt een TIP. Mooi, gezellig en niet te groot.
Aubenas is heel tof, omdat het zo hoog op de berg ligt waardoor het uitzicht heel mooi is. Is wat groter en tegenover de kerk een mega leuke koffiebar.
Maar heel eerlijk; er zijn zoveel mooie dorpjes en stadjes in de Ardèche.

– Ardeche tips voor iets grotere kinderen

Zijn jullie kinderen al wat ouder dan die van ons, dan zijn er nog een aantal tips die ik toch graag wil delen.

  • Haribo Museum… Precies zo leuk als het klinkt.
  • Kanoen….Ik kan niet wachten om dit met onze mannen te doen. Vanaf ongeveer 6 mag het op veel plekken.
  • Hoge bomen parcours… Even iets actievers doen en een beetje uitdaging? Ze hebben meerdere hogen bomen parcoursen in de omgeving.

Heb je er iets aan gehad? Laat het me zeker weten, vind ik heel erg leuk. Er zijn uiteraard nog veel meer tips, dus als je een leuk uitje weet, deel hem dan hieronder, dan heeft iemand anders er wellicht nog iets aan.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *