De bekendmaking van mijn zwangerschap…

De bekendmaking. Een van de spannendste en leukste momenten van de zwangerschap tot nu toe. Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, was ik alweer bezig met het bedenken van leuke manieren. Volgens mij is dat redelijk gelukt…Kijk mee…

De eerste
De allereerste die ik vertelde, buiten mijn lief uiteraard, dat ik zwanger ben, is een vriendin, Yvette (van Lieve Roosje). Samen met haar ging ik een dagje naar de sauna en daar moest ik melden dat ik zwanger was. Daarnaast kon ik het niet twee dagen en een nacht verborgen houden. Dus ik dacht, dan bereid ik het ook goed voor en vertel het haar op een leuke manier.

Jut en Jul
‘Jut en Jul’ speelt al jaren een ding in ons leven. We noemden elkaar zo, werden zo genoemd als we weer iets gingen ondernemen, maar noemden ook onze kleine mannen wel eens zo, wanneer ze samen speelden.
Zij is momenteel ook zwanger en uitgerekend in juli en dus was mijn idee snel geboren. Met shirtjes van Hema en flexfolie ging mijn lief aan de slag, nadat ik mijn idee aan had geleverd. Ik heb gefilmd hoe Yvette reageerde en ik kan je vertellen het is mega leuk. Vandeweek deel ik het in een video.
Hoe leuk zijn deze shirtjes geworden…Ik kan niet wachten tot onze mini’s ze aan kunnen.

De allerliefste Tante
Na de eerste goede echo wilden we het graag snel met familie delen. Mijn zusje was redelijk kort daarna jarig en dus gaven we haar een extra cadeautje. Namelijk het boek ‘Het voorleesboek voor de allerliefste tante!’. Ze is natuurlijk al tante van onze spruit en daarom schreef ik er de volgende boodschap in. Lieve Tante Senna, Wil je me leren paardrijden? Net zo stoer, als mijn grote broer? (Mijn zusje en ouders hebben paarden en daar is onze spruit dol op, dus vandaar de link)

Bij mijn moeder duurde het even voor het kwartje viel. Mijn zusje had hem wel meteen door. Iedereen was heel erg blij natuurlijk, weer heel bijzonder.

Grote Neef
Diezelfde avond gingen we eten met de familie van mijn lief. Zijn broer verwacht in juni een kleintje en we hadden voor hun verjaardagen allerlei cadeautjes voor de kleine gekocht. Als laatste kregen ze een heel lief mint groen boxpakje met op de rug ‘Grote neef’ erop. We hebben het regelmatig over onze spruit gehad, dat hij grote neef wordt, dus ook hier duurde het even voor het kwartje viel. Toen ze het eenmaal door hadden was het gillen in het restaurant. Heerlijk!!!

Meervoud van spruit?
Een aantal vriendinnen zou ik nog persoonlijk zien en daarvoor had ik het volgende ingepakt. Een briefje met spruitjes en daarop ‘Wat is het meervoud van spruit?’ en daarbij twee spruitjes ingepakt.
Iedereen had het meteen door. Een vriendin riep, jaaaaaa ik wist het al, tenminste ik hoopte het.

Mijn leerlingen
Na de termijnecho ging ik het ook aan mijn leerlingen vertellen. Ik besloot de foto van ‘September spruitjestijd’ op ons digibord te tonen, met het bericht dat ik ze nog iets wilde laten zien. Mijn leerlingen zijn ongeveer 15/16/17 jaar. Een leerling legde meteen de link tussen spruitjes en een zwangerschap. Een andere leerling zag de echo’s liggen dus bevestigde dat het om een zwangerschap ging. Ik dacht, ze hebben het door, dus vertelde ‘Ja inderdaad daar gaat het over’. Ik had echter niet door dat ze de link met mij niet legden, dus ze hadden niet door dat ík zwanger ben.
Totdat één meisje zei; wie is die jongen op de foto? Is dat Raf? Toen ik ja zei, viel het kwartje. Te grappig om te merken dat sommige leerlingen er niks mee kunnen en anderen heel enthousiast zijn en feliciteren.
Eindelijk hoefde ik mijn buik niet meer in te houden.

Foto spruitjes
Dan nog een foto die we maakten tijdens de mini shoot van onze spruit met alle spruitjes. Deze foto deelden mijn lief en ik nog met vrienden die we het graag wel wilden vertellen voor de grote groep het te weten zou komen, maar die we niet meer persoonlijk zouden zien. Meteen duidelijk natuurlijk, maar ik ben heel blij met de foto.

Iedereen door het dolle, wat was het bijzonder om te vertellen, al had ik helemaal geen moeite met het geheimhouden.

Hebben jullie je zwangerschap nog op bijzondere manieren bekend gemaakt?

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 19 maart 2017 / 08:44

  Wat een leuke manieren! Ik vind jut & jul echt heel erg tof! Ik hoop dat ik binnenkort ook aan de slag mag, heb al zoveel bedacht haha. Volgens mij zijn we nu nog creatiever als moet de eerste..

  • Liefthuis
   Auteur
   19 maart 2017 / 14:16

   Ik hoop t ook voor je meis

 2. 19 maart 2017 / 09:55

  Niet speciaal, maar ik vond het artikel plaatsen dat ik TwijfelMoeder-af was wel heel spannend. Hele wereld wist dankzij mijn blog dat ik twijfelde over mijn kinderwens en nu ben ik zwanger. Dat hebbeb we bewust wel pas na 20 weken echo gedaan.

  • Liefthuis
   Auteur
   19 maart 2017 / 14:16

   Wauw wat bijzonder. Snap dat je het spannend vond maar wat gaaf

 3. 19 maart 2017 / 20:50

  Wat heb je het leuk gedaan! Ik zit ook wel eens te denken hoe wij dat ooit hopen te mogen doen. Aan mijn schoonouders geven we niet heel veel cadeautjes, dus als we daarmee aan komen weten ze het meteen. Ik had iets in mijn hoofd dat ik een taart maak (dat gebeurt wel vaker namelijk) en dat ik dat serveer op een bordje waar dan iets op staat: dat was lekker he oma/opa!

  • Liefthuis
   Auteur
   19 maart 2017 / 22:35

   Oooow super leuk idee. Ik geef ook niet altijd zomaar cadeautjes maar nu waren er toevallig allerlei goede redenen voor.

  • Liefthuis
   Auteur
   23 maart 2017 / 18:27

   Hahaha zeker effectief. Dat hebben wij bij sommige ook wel gedaan maar dit vonden we leuk. Die shirtjes en pakjes drukken is half uurtje werk dus dat valt mee…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.