De broertjes…De eerste ontmoeting…Hoe ging het?

Wauw….wat was dit bijzonder. Ik vond het moment dat onze spruit zijn nieuwe broertje zou ontmoeten zo spannend. Ik had er al flink over gefantaseerd en was zo benieuwd hoe het zou gaan. Wat was het bijzonder en speciaal. Vooral voor mij als moeder waarschijnlijk, maar ook voor ons als gezin. We zijn voortaan met z’n vieren..

Ziekenhuis
Na de bevalling bleven we een nachtje in het ziekenhuis, maar we besloten wel onze spruit op bezoek te laten komen. We hadden met mijn moeder afgesproken dat mijn lief onze spruit op de gang al zou ontmoeten. Zo kon hij even knuffelen met hem en vertellen wat ze gingen doen. Ik lag in bed en hoorde een dolgelukkig en enthousiast kind op zijn vader afrennen. Hier moest ik al bijna van huilen…hoezo hormonaal…

Even kijken
Onze spruit vond mij in het ziekenhuisbed eerst wel een beetje raar. De Pipster lag in zijn bedje toen onze spruit binnen kwam, dus samen met mijn lief gingen ze kijken. Hij keek vol verwondering en wilde graag een kusje geven en aaien. Ook wilde hij meteen zijn koekje delen met Pip. Hij reageerde zo rustig en lief, ik smolt meteen.
Het cadeautje dat onze spruit zogenaamd van kleine broer kreeg vond hij super, dus is echt een tip voor anderen. Hij vertelde in het begin iedereen van wie hij zijn olifant had gekregen.

Gezinsfoto
Toen ik heel graag nog een eerste gezinsfoto met z’n vieren wilde maken, werd kleine broer bij mij gelegd. Ook onze spruit durfde ondertussen bij mij op bed en toen hij zijn broertje in mijn armen zag liggen spatte mijn hart uiteen van liefde. Wat een fantastisch moment was dit. Ik had mijn twee mannen in mijn armen, maar het mooiste was dat onze spruit zijn broertje bijna op at, als dat mogelijk was. Hij ging met zijn hoofd op het buikje van zijn broertje liggen, omhelsde hem met twee armen en gaf hem heel veel kusjes. Zei ook heel de tijd...ooooo…ooooo, hij was helemaal verliefd. Dit heeft wel 5 minuten geduurd en ik kon mijn geluk niet op en lag helemaal dubbel van het lachen. Hij was zo blij en zo dol op zijn broertje, dat hij hem het liefste zo dicht mogelijk bij zich wilde hebben, maar tegelijkertijd was hij zo lief en voorzichtig.

Thuis
De volgende dag kwam onze spruit thuis en was meteen weer heel blij om ons te zien, maar ook de baby was zeer interessant. Er was veel bezoek, dus hij kreeg veel aandacht en er waren cadeautjes. Wat een feest.

Een dag later hadden we expres een rustig dagje gepland. Geen bezoek, zodat onze spruit even rustig kon wennen aan zijn broertje. Hij kwam bij ons op bed en het eerste wat hij zei was…Ikke pakken…Ik vroeg of hij Pip vast wilde houden en hij zei volmondig JA…
Hij ging er voor zitten en sloeg beide armen om hem heen en legde zijn hoofd op hem. Wat een liefde. Onze kraamhulp gaf aan niet vaak kindjes te zien die al zoooo snel zo dol zijn op hun broertje of zusje. Hij kon hem wel opeten.

Daarna
Onze spruit doet alsof het niet anders is geweest. Althans hij gedraagt zich compleet normaal, wil alleen iedere dag zijn broertje even vasthouden. Hij zei ook regelmatig ‘Is van mij…’ en tja dat klopt, het is zijn broertje. Ook wil hij iedere keer kijken, reageert hij heel rustig als Pip huilde en zegt hij…ssssst komt goed Pip (dit heeft hij mij horen zeggen). Iedere ochtend hoor ik ‘Waar is mama? Waar is Pip?‘ en hij wil zoooo graag kusjes geven. Wanneer kleine broer zijn ogen open heeft zegt onze spruit ‘Pip beetje lachen…’

Niks lastig?
Ik kan gelukkig zeggen dat het voor onze spruit tot nu toe niet lastig is. Ik vind het zelf soms nog lastig mijn aandacht te verdelen, dus ik bedenk heel bewust dingen die we met onze spruit kunnen doen. Boekjes lezen, even naar de winkel of even samen spelen op het grote bed.

Ook het gaan slapen was even lastiger. Er was door het logeren bij opa en oma, het vele bezoek en alle nieuwe dingen zoveel gebeurd dat hij soms ’s avonds papa of mama ging roepen. We zijn hier een paar dagen in mee gegaan. Hij wilde dan bijvoorbeeld nog even bij mij en Pip kijken of nog een boekje lezen. Na een week zijn we dit weer duidelijk gaan afbakenen, want die kleine man is slim zat en weet maar al te snel hoe het trucje werkt. Daarna sliep hij weer super.

Dag kleine meid
Alsof onze spruit ons nog niet genoeg verbaasd had met zijn liefde voor zijn kleine broer. Maakt hij iedere dag weer nieuwe opmerkingen. Zo wist ik afgelopen week niet wat ik hoorde toen hij liefdevol boven de wipstoel ging hangen en zei; ‘dag kleine meid‘. Beeld je een heel lief en zacht stemmetje in wat hij opzet en ik lag dubbel. Sindsdien zegt hij dit af en toe liefkozend. We denken dat het komt doordat ze op het kinderdagverblijf 3 meisjes baby’s hebben en dat hij dit gehoord heeft.
Ook ‘Broertje Pip‘ (wat bijna klinkt als broodje kip als hij het zegt) horen we regelmatig als we ergens zijn, omdat hij zijn broertje aan anderen wil laten zien.

Iemand vertelde me al dat de interactie tussen je twee kinderen een soort magie is. Ik smelt iedere keer weer als ik onze spruit met kleine broer zie. Nu al, nu hij nog zo kleine is. Wat ben ik mega trots op onze spruit…Een betere start met zijn broertje was niet mogelijk geweest…Wat een rijkdom…

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 10 november 2017 / 08:40

  Wat fijn dat dat zo goed gaat. Lekker met z’n broertje knuffelen. Zo schattig zoals ze daar mee omgaan. Ik hoop dat het hier biet zo goed gaat in april

  • Liefthuis
   Auteur
   10 november 2017 / 15:23

   Natuurlijk gaat dat zo 🙂 mooi vooruitzicht

 2. 10 november 2017 / 15:03

  Wat schattig! Ik kan me goed voorstellen dat je smelt bij het zien van je twee kindjes samen. Echt fijn dat het zo goed gaat!

 3. 11 november 2017 / 20:54

  Ahhhh wat ontzettend lief! Lijkt mij ook zo’n bijzonder moment!

 4. 24 november 2017 / 10:33

  Dat is echt een smeltmoment he wanneer ze elkaar ontmoeten. Super fijn dat het zo goed gaat samen <3

  • Liefthuis
   Auteur
   24 november 2017 / 11:13

   Ja echt een smeltmoment en ik kon het me niet mooier bedenken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.