De grap van onze vluchttas…

De tas staat klaar. Die zwarte vlek achterop de foto ben ik terwijl ik weeen opving.

De tas staat klaar. Die zwarte vlek achterop de foto ben ik terwijl ik weeen opving.

Rond week 34 kreeg ik vaak de vraag, staat je vluchttas al klaar? Het is een gek woord vluchttas, het is niet echt vluchten wat je doet, maar je gaat juist iets moois ophalen. Nou ja ophalen…. eerder er uit werken.
Rond week 37 ben ik de uitwerktas dan ook klaar gaan zetten. Ik had een lijstje, zoals ik voor alles lijstjes had de laatste weken van mijn zwangerschap, maar nu dus ook om te checken of alles in de tas zat. Dat lijstje had ik gemaakt aan de hand van websites, youtube filmpjes, forums en ervaringen van vrienden. Ik wilde zo goed mogelijk voorbereid zijn, het was een serieuze taak en in mijn ogen was mijn vluchttas uiteindelijk dan ook perfect. Of toch niet?…

Globaal gezien, was mijn vluchttas in te delen in een aantal compartimenten.

Compartiment 1: Baby
Het belangrijkste is natuurlijk de spullen voor je spruit. Kledingsetje maat 50, kledingsetje maat 56 (ik twijfelde nog aan een setje maat 50/56) rompers in de goede maten, mutsjes die matchen bij de kleding, wikkeldoek, jasje en sokjes. Alles netjes in setjes bij elkaar, want ik zag het al voor me dat mijn lief de ene broek met het andere shirtje of mutsje ging matchen (wat uiteindelijk ook gebeurde, toen ik op de operatiekamer was, zie bovenstaande foto). In een aparte plastic zak in de vluchttas zat alles voor onze spruit bij elkaar.

Toch een verkeerde combinatie gemaakt. We hadden een bijpassend muts bij zijn shirt.

Toch een verkeerde combinatie gemaakt. We hadden een bijpassend muts bij zijn shirt.

Compartiment 2: Mama
Voor mezelf had ik heel goed nagedacht waar ik in wilde bevallen en wat ik na de bevalling aan wilde, het moest lekker zitten, maar ook nog enigszins toonbaar zijn(yep daar dacht ik over na) Dus daar gingen we; joggingbroek, shirt om in te bevallen (niet aangehad, ik had gewoon m’n hemdje en bh aan) voedingsbh’s, ondergoed, 2 t-shirt’s, hemdje, vest, zoogcompressen, sokken, cosy socks (schijnbaar hebben veel vrouwen koude voeten tijdens de bevalling). In mijn toilettasje zat een borstel, shampoo, deo, tandenborstel, nieuwe lippenbalsem (ik las dat veel vrouwen droge lippen krijgen van het puffen, ik heb de lippenbalsem niet aangeraakt), make up reiniger en ja ook make up, omdat ik van te voren dacht dat ik vast met een veeg mascara en wat blush naar buiten zou lopen, trots met onze spruit in mijn armen (boy was I wrong)

Compartiment 3: Papa
Ook voor papa staat er wat op het vluchttas lijstje. Boxershort, t-shirt, tandenborstel en…….dat was het volgens mij.

Compartiment 4: BELANGRIJK
Paspoorten van mijn lief en mij, papieren dat mijn lief de ongeboren vrucht erkend heeft, geboorteplan, boekje van de verloskundige, oplader van het fototoestel en natuurlijk ook het fototoestel zelf. Daarnaast was aangeraden 2 euro apart te houden voor een rolstoel

Compartiment 5: Eten
Van te voren had ik goed nagedacht over wat ik allemaal mee wilde nemen qua eten. Ik had gehoord dat meuslirepen en dextro aan te raden zijn, dus hup een pak meuslirepen en dextro in mijn tas. Daarnaast wilde ik ook nog graag makkelijke andere/ lekkere koeken mee, dus hup in de tas. Een flesje water leek me logisch, maar het vitamine water van Sourcy in de smaak citroencactus is zo lekker, die wil ik ook mee, een beetje verwennerij tijdens die klus mag toch wel? Dus hup twee flesjes (voor mijn lief ook één) in de tas. Mijn lief houdt van snoep, dus natuurlijk zaten er ook dropjes en pepermunt ballen in de tas. Laten we een rol beschuiten, boter en de blauwe muisjes niet vergeten. Wij hadden zo 4 dagen weg kunnen blijven en de hele afdeling van eten kunnen voorzien.

Dan het laatste compartiment, wat in ons geval misschien wel de grootste grap was. Ik had wel eens gehoord over nagels lakken tussen de weeen door en Harry Potter films kijken toen de ruggenprik werkte, dus ik was voorbereid.

Ons entertainment

Ons entertainment

Compartiment 6: ENTERTAINMENT
Laten we beginnen met m’n telefoon en de oplader van m’n telefoon. Mijn Ipad, waar ik van te voren nog even kritisch naar de apps heb gekeken, of er echt iets op stond waar ik iets mee kon. De oplader ging natuurlijk ook mee. Mijn lief’s Ipad en oplader, voor als hij wat uren moest overbruggen. Ik heb nog getwijfeld om films en series op m’n Ipad te zetten, voor het geval het dagen ging duren. Ook een tijdschrift leek me fijn om wat afwisseling te hebben met mijn Ipad.

Het is een wonder dat dit allemaal in 1 tas paste, maar het kon precies. Achter de slaapkamer deur stond de tas netjes te wachten op hét moment. Het moment dat mijn goede voorbereiding van pas kwam.

Toen wij na de bevalling naar huis gingen en mijn lief onze spullen terug aan het stoppen was in de tas, kwam ik er achter wat een grap de vluchttas of uit werk tas voor ons was geweest. Nog geen seconde heb ik aan een meuslireep of Sourcy vitaminewater citroen cactus gedacht, cosy socks zijn niet om mijn voeten verschenen en make up loos genoot ik van mijn weg naar huis. Laat staan dat ik bezig ben geweest met mijn telefoon, tijdschrift of Ipad. Ik snap natuurlijk dat dit anders is als je bevalling een paar dagen duurt, maar het serieuze werk dat ik had gestoken in het zo goed mogelijk voorbereid zijn, voelde volkomen belachelijk. Ik hoop stiekem dat de verloskundige niet in mijn tas heeft gekeken, want ze zal vast hebben gelachen om mijn overlevingspakket.

Niet alleen met een volle maxi-cosi, maar ook met een volle vluchttas (vooral veel eten) keerden wij weer naar huis.

Hoe ging het bij jullie? Wel veel gebruik gemaakt van alles wat je ingepakt had?

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

17 Reacties

 1. 27 januari 2016 / 07:39

  Haha zo heerlijk herkenbaar weer! Dextro heb ik een halve rol van op, want ik had honger en mocht niet eten. Uiteindelijk was dat maar goed ook, want ik spuugde alles uit. En aardappels, vlees en groente spugen nu eenmaal niet zo lekker. H U L D E aan de verpleegkundige! En die sokken, bleven ook in de tas. Ik had het warm, heel warm en toen ik het koud had (na het overgeven voelde ik mij best beroerd) had heel mijn lijf het koud, dus die sokken konden mij niet helpen haha. Ik had ook bedacht waar ik in zou bevallen. Uiteindelijk was dat in een lange top die ik onder spuugde en een rode lange top aan moest doen. Had ook een mooi vestje, maar die is niet tevoorschijn gekomen. Daarnaast had ik niet bedacht dat ik in mijn blote kont aan het bed mijn weeën op zou vangen, dus iedereen die binnen kwam had een mooi uitzicht zullen we maar zeggen 🙂 Wij hadden ook eten, veel eten en ik heb er niks van aangeraakt. En ik had tijdschriften, mijn mobiel en een boek. Aangezien ik onverwachts ingeleid was, lag nog niet alles in de vluchttas klaar. Stephan zijn spullen heb ik zelf nog gepakt toen hij terug moest komen uit zijn werk. hij nam trouwens nog een laptop mee haha. En mijn tas was ook nog niet helemaal compleet. Ik heb ik de avond voor de bevalling twee bladzijdes van mijn boek gelezen, we hebben televisie gekeken in het ziekenhuis en toen die krampen te heftig waren door de ballon, heb ik het allemaal weggelegd. De volgende dag heb ik vooral druk gewhatsappt met twee vriendinnen die wisten dat ik ging bevallen en mijn moeder, facebooken met mijn forumvriendinnen en dat was het wel in die eerste twee uur na het breken van mijn vliezen.

  Wat heb ik geleerd; de uitwerktas (leuke naam!) toch maar inpakken in de eerste week van het verlof en ook met spullen van Stephan. En toch zou ik alles weer meenemen voor een tweede bevalling, want je weet nooit hoe lang het duurt hihi.

  • Liefthuis
   Auteur
   27 januari 2016 / 20:32

   haha heerlijk duidelijke beschrijving. Lekker uitzicht, zo grappig dat het je op dat moment allemaal niks kan schelen. Dus nog veel contact met anderen tijdens het eerste puffen 😛
   Ik zou het de volgende keer ook zeker hetzelfde doen, lekker weer alles meenemen.

 2. 27 januari 2016 / 08:44

  Ik was blij dat ik voor mijn man t een en ander ingepakt had, want wij moesten en nachtje blijven.. het setje voor de baby matchte totaal niet.. maar ik had het voorgevoel dat het een jongen was, dus voor een meisje was het een stoere outfit ik had een strakke yoga broek ingepakt ipv een lekkere joggingbroek, dat was niet zo handig.. maar voor de rest waren we er klaar voor en os het helemaal goed gekomen. Ik had alleen slippers aan toen we heen gingen, maar toen we de dag erna naar huis mochten regende het en had ik dus koude tenen.. tijdens de bevalling geen sokken aan of nodig gehad

  • Liefthuis
   Auteur
   27 januari 2016 / 20:34

   Ik ging ook op mijn slippers het ziekenhuis in. Het was gelukkig warm en ik had zoveel vocht in mijn voeten dat ook niet veel anders paste. Gelukkig geen regen op de terugweg. Wel grappig dat je zo’n sterk voorgevoel had en dat het dan toch anders is, wat een verrassing. Stoer meisje was het dus meteen.

 3. 27 januari 2016 / 12:15

  Een goede les voor als ik ooit moet bevallen… Het hoog nodige mee nemen… haha… Wel leuk om dit een keer na te vertellen toch!?

  • Liefthuis
   Auteur
   27 januari 2016 / 20:35

   Haha zeker. Ik zou de volgende keer zeker weer nadenken over wat ik allemaal meeneem, maar ik weet nu wat ik aan wil (dus hoef geen keuzes in te pakken hihi)

 4. 27 januari 2016 / 14:49

  Leuk artikel en heel herkenbaar! Ik had soortgelijke dingen meegenomen :)! Ook wat tijdschriften ( ik werd ingeleid dus voor de tijd nog de nieuwe Linda en Wendy gekocht haha) en de mooiste kleertjes voor de kleine! 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   27 januari 2016 / 20:36

   Ik hoor van veel mensen die ingeleid worden dat ze wel veel hebben aan hun entertainment, dat zal het verschil inderdaad zijn. Dat uitzoeken van dat eerste setje dat was nog wat zeg haha

 5. 27 januari 2016 / 16:32

  Haha ja inderdaad wij hebben ook niet alles gebruikt. Maar nu moet ik zeggen dat ik ook niet zo uitgebreid gepakt had. Wij wonen heel dicht bij het ziekenhuis en hadden in gedachten dat mocht er iets missen mijn man wel even heen en weer kon.

  • Liefthuis
   Auteur
   27 januari 2016 / 20:36

   Slim, dat is ook wel heel erg fijn. Volgende keer zal ik er misschien ook zo over nadenken.

 6. 28 januari 2016 / 10:16

  Ik heb helaas mijn vluchttas niet kunnen pakken (ik lag al even in het ziekenhuis), maar ik had al wel duizend lijstjes afgespeurd waarvan ik achteraf wel wist dat ik het toch allemaal niet gebruikt had. Het enige wat ik echte gemist heb, was het pakje wat ik voor mijn dochtertje gekocht had. Die was nog niet gewassen en kon ze dus niet aan, zo jammer.

  • Liefthuis
   Auteur
   29 januari 2016 / 11:05

   Lijstjes zijn zo fijn. Dat lijkt me inderdaad heel jammer, als je kleine dan niet jou pakje aan kan.

 7. 28 januari 2016 / 22:26

  Ik kreeg van de week ineens zo’n gevoel van oh jeej, hoe voelen weeën? En die vluchttas waar iedereen het over heeft? Wat zou ik mee moeten nemen? En wat voor outfit wil ik aan tijdens de bevalling? Allemaal dingetjes die in jou blog terug komen, dus leuk om dat zo te lezen

  • Liefthuis
   Auteur
   29 januari 2016 / 11:05

   hahaha hopelijk heb ik je niet teveel in de stres laten schieten.
   Ik lees veel reacties, dat het erg afhankelijk is of je ingeleid wordt of niet. Dus misschien pak ik de volgende keer toch alles maar weer in.

  • Liefthuis
   Auteur
   29 januari 2016 / 22:00

   Herkenbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *