De held voor iedere moeder…

Excuse the mess, we are making memories…of…The house was clean yesterday, I’m sorry you missed it….Spreuken die op Pinterest voorbij zijn gekomen, maar waar menig moeder zich waarschijnlijk in kan vinden. Een oneindige stroom aan autootje’s, puzzelstukjes, was en boekjes….en over een van de grootste ‘stromen’ heb ik dan nog niet eens gesproken. Eentje die in vele kleuren en vele maten komt. Groot klein, dik, dun, hard, zacht, veel, weinig en zo kan ik nog wel even doorgaan.. Kruimels…

Eten is een van de favoriete bezigheden van onze spruiten en ondanks dat zowel de spruit als de Pipster dus niet graag iets naast hun mond ziet verdwijnen, weet iedere moeder hoe eten met een baby van 9 maanden of een peuter kan gaan. Rijst op een lepeltje in een babymondje, waarvan het hoofdje alle kanten op beweegt, omdat een spruit aandacht trekt. Een boterham met hagelslag voor de spruit. Een boterham voor de Pipster die hij zelf wil leren eten, maar in combi met de hand mond coördinatie van een baby beland er nog wel eens iets op de grond….

De kinderstoelen van de mannen staan in een zee van kruimels en wanneer ik net blij ben dat alle kruimels van het ontbijt weer weg zijn, dan is het alweer tijd voor de lunch en daarna gebeurt hetzelfde weer met het avondeten….Een onuitputbare stroom aan kruimels…

Bekentenis
Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik niet de moeder ben die bij iedere kruimel de stofzuiger pakt. Dat zware, grote, logge ding… Wanneer ik weet dat er geen bezoek komt, of wanneer het nog wel meevalt kies ik ook vaak het even te laten liggen. Ontbijtkruimels??? Ik stofzuig het later wel in 1 keer allemaal op… Ik ben gewoon geen perfecte huisvrouw, maar kan me wel blijven storen aan de kruimels, vooral omdat ik graag op blote voeten loop.

Doekjes, blik en veger
Om mijn ergernis van de kruimels ( in combinatie met mijn slechte huisvrouwen stofzuig skills) toch een beetje de baas te zijn, heb ik al verschillende dingen geprobeerd. Meteen na het eten met een doekje (lees snoetenpoets) alles schoonmaken, maar ik kreeg natuurlijk nooit alle kruimels opgepakt met een doekje. Een andere optie die beter werkte, maar nog niet ideaal was, was de blik en veger tactiek. Het is niet kruimelloos, maar het oogt schoner.

Mijn held…
Toen Black & Decker mij vroeg of ik de snoerloze Smarttech steelstofuizer 2 in 1 (kruimeldief en stofzuiger in 1) wilde uitproberen, was ik natuurlijk super blij. Was dit dan ons ideale wapen tegen de oneindige stroom kruimels??? Heel eerlijk….ik had al een steelstofzuiger staan, maar deze pakten we toch nooit, want hij was niet echt krachtig, waardoor er kruimels bleven liggen en ik het alsnog gedoe vond. Dus ik was heel benieuwd hoe onze nieuwe kleine krachtpatser zou bevallen.

Smart tech betekent overigens dat er een sensor op zit die aangeeft hoe vol de batterij nog zit en ook een sensor die aangeeft wanneer de filter gereinigd moet worden. Vooral dit laatste vind ik echt een fijne toevoeging. De stofzuiger heeft twee standen, voor normaal en extra krachtig stofzuigen…Ik was benieuwd hoe hij zou bevallen.

En???
Als je mijn vlog hebt gezien, dan zie je dat ik als een kind zo blij ben. Dit ding is echt een held. Hij is licht, wendbaar (was die andere ook niet) soepel en zuigt mega hard. Naast de kruimels rond de stoelen, ben ik meteen de keuken en de trap gaan doen en wipte ik zo de kruimeldief er uit om de bank en de luxaflex kruimel en stofvrij te maken. Deze steelstofzuiger werkt zo fijn en goed, dat ik hem nu met gemak na iedere kruimelstorm er bij pak (ok eerlijk is eerlijk, soms sla ik een keer over, maar dat is vooral mijn eigen luiheid)

Zandbakzand, stof en kruimels op meerdere plekken, zoals; de trap (wat een ellende met zo’n grote stofzuiger) de luxaflex, de vensterbank, maar ook heel de woonkamer is ideaal met deze stofzuiger. De batterij gaat lang genoeg mee en deze luie huisvrouw is ook bij het grote stofzuig werk geneigd voor de makkelijke optie te gaan, dus de stofzuiger zonder snoer die minder zwaar is.

Nog een held…
Misschien is het beste nieuws overigens dat die kleine soepele held ook door alle mannen te besturen en te gebruiken is… Twee helden in één foto..

Geen nadelen???
Wat ik een nadeel vind, is dat je de stofzuiger niet ergens rechtop neer kan zetten. Wanneer hij niet in de standaard staat, blijft hij niet hangend tegen de muur of tafel rechtop staan, omdat er wieltjes die stofzuiger mond zitten. Je moet hem dan dus wel echt op de grond leggen…

Edit: OOOw wat ben ik ook een kluns. Vandaar dat ik dit soort helden nodig heb om mijn huishouden te regelen. Je kan de steelstofzuiger blijkbaar WEL, super handig rechtop zetten. Ik wist gewoon niet hoe, als je hem rechtop zet en een duwtje tegen de steel schijnt hij te blijven staan…ik ga het meteen even testen.

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 2 juli 2018 / 10:45

  Ik gebruik hem zelf ook al ruim een jaar! Echt een fantastisch ding! Ik wilde reageren dat je hem wel rechtop kunt zetten, maar zag dat je er zelf al achter was!

 2. 2 juli 2018 / 19:59

  Haha nog voordat ik het stukje had gelezen, dacht ik al herkenbaar!!! Hier nog n kruimeldief in gebruik, ideaal. Mocht hij t ooit begeven, dan weet ik wat de volgende word

  • Liefthuis
   Auteur
   2 juli 2018 / 20:06

   Hahahaha….ben benieuwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *