De leukste kerstvragen beantwoord…. Hoe vieren wij kerst… TAG

kerstboomWat doen wij met kerst? Ugly christmas sweater of glitterjurk? Hebben we het rustig of moeten we de keuken in? Je komt helemaal te weten hoe wij kerst vieren. Ik geef vandaag antwoord op de leukste vragen uit verschillende kerst tags die ik tegen kwam. 

Uitslapen of vroeg op?
Uitslapen…tenminste tot uiterlijk 10 uur. Want dan moeten we aan het kerstontbijt zitten, meestal in in pyjama. Al zullen we tegenwoordig veel eerder uit bed zijn met onze spruit, ach, tot 9 uur is al heerlijk uitslapen…

Ugly Christmas Sweater of glitterjurk?
Beide. Kerstavond en eerste kerstdag doe ik mijn lelijke kerst trui aan. Eindelijk heb ik er een en die moet dus aan. Op tweede kerstdag wil ik chiquer gekleed gaan. Dan komen vrienden hier kerst vieren en dan vind ik het toch leuk me op te doffen.

Wat doe je op kerstavond?
Op kerstavond doen wij altijd cadeautjes bij mijn familie. We kopen allemaal cadeautjes voor elkaar en er ligt dan ook een hele berg onder de boom als we aankomen. We zijn vaak tot diep in de nacht bezig met uitpakken.

Wat is je favoriete kerstfilm?
Dit zijn er een aantal. The Holiday, Santa Clause en The Polar express vind ik heel erg leuk en daar krijg ik echt kerst kriebels van. Santa Clause hebben we al bekeken eergisteren en The Holiday staat nog op het programma om voor oud en nieuw te kijken. Misschien komt The Polar express ook nog wel voorbij. Jullie nog tips?

Uiteten, bezorgen, gourmetten of zelf koken?
Zelf koken…al ben ik meestal niet degene die in de keuken staat. Bij mijn ouders koken mijn zus en vader vaak het diner. Tweede kerstdag moeten we hier thuis aan de gang en dan gaat mijn lief de keuken in. Hij is er goed in en vindt het nog leuk ook wat ik dan weer niet snap, TOP!

Hebben jullie tradities rond de feestdagen?
Vorig jaar schreef ik al over het zoeken naar kerst tradities. Wat wij al jaren doen is cadeautjes op kerstavond. Ik hoop de komende jaren veel meer tradities te maken, als mijn spruit het meer begrijpt. Ooit wil ik een kinder kerstboom voor onze spruit en dan samen de boom versieren. Ook mag hij vanaf volgend jaar zijn eigen kerstbal uitzoeken. Nog meer leuke ideeën?
All you need is Love kan ik trouwens ook een kersttraditie noemen, al kijk ik de aflevering pas op tweede kerstdag, ik kijk er altijd naar uit, heerlijk zwijmelen.

Favoriete make-up kerst look?
Op kerstavond en eerst kerstdag hou ik het simpel. Tweede kerstdag ga ik dus wel chiquer en dan vind ik het ook heel leuk om me echt op te maken. Een perfect excuus om al mijn make up uit de kast te trekken en mezelf op te doffen. Heerlijk…daar kan ik echt van genieten.

Geef je wel eens tweedehands cadeautjes?
Ja. Dit jaar toevallig niet, maar de afgelopen jaren wel eens. Via marktplaats kun je allerlei gave producten vinden voor leuke prijzen en dat kwam de afgelopen jaren goed van pas bij de lijstjes die mijn familie toen had.

Wat ga je deze kerst doen?
Je hebt al veel kunnen lezen, maar hier nog even ons hele kerst programma.
Kerstavond gaan we bij mijn ouders eten, simpel maar lekker zelf pizza maken en daarna dus heeeeeel lang heeeeeel veel cadeautjes uitpakken. Onze spruit gaat daar gewoon lekker slapen en ook wij blijven een nacht daar. Eerste kerstdag hebben we uitgebreid kerstontbijt en doen we de dag lekker rustig aan. Vaak spelen we spelletjes, 30 seconds is een van m’n favorieten. In de avond hebben we dus een uitgebreid kerstdiner en gaan we daarna naar huis.
Tweede kerstdag hebben we een kerstbrunch bij mijn schoonmoeder en familie en daarna duikt mijn lief de keuken in omdat vrienden komen eten bij ons.
Lekker druk, maar perfect, ook met lekkere ontspan momenten tussendoor.

Neppe of echte kerstboom?
Altijd een echte. Ik vind het toch het mooiste en vind het uitzoeken ervan ook altijd heel erg leuk.

Hoe ziet jouw ideale kerst er uit?
Met leuke mensen lekker eten, cadeautjes uitdelen en uitpakken, gezellige dagen doorbrengen, lekker kletsen, je mooi maken, All you need is love, kerstmuziek, tafel mooi dekken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat me ooit heel gaaf lijkt is kerst vieren in Lapland en dan rondtrekken met sledehonden of met kerst een keer in New York zijn. Al kunnen beide dingen ook in de kerst periode in plaats van echt met kerst.

Wat doen jullie met kerst? Lekker ontspannen of helemaal op chique???

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 24 december 2016 / 07:29

  Leuk leuk. The Polarbexpress was trouwens gister op tv

  • Liefthuis
   Auteur
   24 december 2016 / 15:07

   OOow echt, dat wist ik niet, gelukkig staat hij ook op Netflix…

 2. 24 december 2016 / 18:15

  Wat leuk dat je op deze manier verteld hoe je kerst viert! Hele fijne dagen gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *