De leukste uitspraken van jullie mini’s…

De taalontwikkeling van een kind. Ik vind het fascinerend en fantastisch. De mooiste woorden, uitspraken en zinnen komen tevoorschijn. Ik vroeg op Facebook en op Instagram wat jullie leukste uitspraken van jullie kleinen zijn en vandaag deel ik ze.

Ik heb echt gelachen om sommige uitspraken, soms juist omdat sommige dingen zo logisch zijn eigenlijk. Ik heb de uitspraken zo overgenomen zoals jullie ze naar mij geschreven hebben.

 • Eef (2 jaar) had een oude schaafwond op zn knie en vroeg of hij er zalf op mocht. Mijn buurmeisje zei: “nee, dat hoeft nu niet meer, er zitten al kortsjes op.” Waarop hij mij aankeek en stilletjes vroeg: “zoals op een boterham?”
 • Boris liet zijn spierballen zien, net als papa zei ik. ‘Maar Boris heb nie kleurtjes’ (tatoeages)
 • ‘Wat moet je doen als je in de problemen zit?’ Ergens anders gaan zitten!!… was het antwoord van de mini.
 • Waarom steken ze ergens een stokje voor, daar Kun je toch gewoon langs af lopen?
 • Iemand vroeg aan max (net 2) hoe oud ben jij? En toen gaf hij als antwoord: ik ben niet oud, ik ben max
 • Onze dochter toen 2,5 zei dat het stoffig was buiten (mistig)
 • Ja mam, Papa heeft de goede baby uitgezocht in je buik.
 • Toen Bente (2 jaar) over straat liep en schrok zei ze; ooh nee ik schrik me de pleuris’ Hahahahahahaha
 • Ik ben niet Immiam (William) ik ben een seki (sexy) Henk!
 • Toen onze spruit niet had geslapen en zijn vriendje hoorde dat zei die met een belerend stemmetje tegen onze spruit. Raf van Beek….Dit is de achternaam van zijn vriendje en zo wordt hij blijkbaar toegesproken als hij iets doet wat niet de bedoeling is… Ik heb zo gelachen, hij denkt dat je ‘van Beek’ dus gewoon altijd tegen iedereen kan zeggen als je iets niet goed doet.
 • Op familieweekend ging ik bedden opmaken, vraagt Aron van 5 aan mij. Heb je mijn kussen al gesloopt?
 • Janne bijna 3: ‘Mag ik een ook een mama zijn? Dan kan ik Dano (8maanden) ook borstvoeding geven, net als mam.
 • Mama mijn buik snurkt (hij had rommelende darmen)
 • In Blijdorp, Mels was 19 maanden oud, bij Bokito riep hij ‘Pa!!!’ Wij wisten dat hij aap bedoelde, maar de anderen niet.
 • Ik (mama) heb mijn bakje fruit leeg, waarop mijn dochter Roos zegt; goed gedaan mama!
 • ‘Mama, ik wil ook zo graag eens whisky mee naar school’. Hij bedoelde een pakje Wicky
 • Soekoes; schoenen
 • Caitlyn is een smurf, geen geen smurf. Ja een blauwe smurf. Nee smurf niet blauw. Groen
 • Mama niet praten… ik ben met papa aan het praten.
 • Ik lust de witte broccoli niet, zei hij. Het was bloemkool.

Er zijn er vast nog veel meer, dus vermeld ze hieronder…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *