Ben ik een loedermoeder?… tag

Een moeder die niet altijd alles op orde heeft, de luiers vergeet als ze op pad gaat of zelf nog niet heeft ontbeten terwijl het al 1 uur is. De moeder die soms de tv aan zet of waarvan haar spruit vieze kleding aan heeft (of zelf een vlek op haar schouder heeft) De moeder die het niet allemaal perfect doet. De loeder moeder. De moeder die maar wat doet….
Geen idee wat perfect is en ik heb dan ook geen idee hoe je een perfecte moeder zou zijn. Ik heb vaak het gevoel maar wat te doen als moeder, het werkt tot nu toe goed, maar er zijn ook dingen die ik vergeet, of waar ik even de mist in ga. Nooit dramatisch gelukkig, dus ik vertrouw er maar op dat, of we nu af en toe een loeder moeder zijn of niet,  het wel goed komt. Vandaag geef ik antwoord op een aantal vragen.

Deze TAG is bedacht door de meiden van Littlewonderworld.nl.

Hoe vaak verschoon je een luier?
Een poep luier wordt meteen verschoond. Het idee dat hij in zijn eigen poep zit, bah. Verder verschonen we onze spruit in de ochtend, voor iedere keer slapen en als het verder nodig is. Onze spruit heeft nooit veel gepoept, in het begin 1 keer per week en nu om de dag. Dat scheelt dus al flink wat luiers. Ik denk dat wij nu 5 of 6 keer per dag een luier verschonen.

Eten jullie de maaltijd aan tafel met het gezin?
Ehm…Hier zou ik graag ja op willen antwoorden, maar dit is niet zo. Het is bij ons gewoon zo gelopen dat we vaak op de bank kruipen met ons bord, vooral omdat mijn lief vaak laat thuis is. Ik wil wel graag aan tafel gaan eten als onze spruit met de pot mee eet, alleen even kijken hoe dat dan gaat met het tijdstip. Hoe doen jullie dit, als een van de twee laat thuis is?

Foto maken? NEEEE ik wil de telefoon

Foto maken? NEEEE ik wil de telefoon

Hoeveel uren/ minuten zit jouw kind achter de tv, ipad, telefoon van mama etc?
Onze spruit kijkt maar al te graag naar de tv of mijn telefoon als hij de kans krijgt, bizar hoe snel die kleine spruiten dat door hebben. We proberen dit echt te beperken. Er was een tijd dat onze spruit tijdens etenstijd ging jengelen. Als ik dan alleen was en moest koken, dan zette ik hem soms in de wipstoel voor de tv met nijntje of tik tak via Youtube. Ik kan dus niet zeggen dat het niet is gebeurd of nooit meer gaat gebeuren, maar met mate, zullen we maar zeggen.

Laat je je kind in slaap vallen in zijn of haar eigen bed?
Gelukkig valt onze spruit makkelijk zelf in slaap in zijn eigen bed. Rond dat hij 4 maanden was, was het vaak huilen en hebben ik en mijn lief hem regelmatig in slaap gewiegd in onze armen en dan in bed gelegd. In zijn eigen bedje in slaap vallen was altijd het doel, maar soms wisten we het ook even niet meer na van alles geprobeerd te hebben.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/ 0f een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleding van je kind; trek je hem/ haar meteen schone kleding aan?
Poep en plas vind ik echt vies, dus dat heb ik altijd meteen verschoond, maar ik moet eerlijk bekennen dat etensresten of een beetje melk niet altijd meteen verschoond is. Als het een beetje is poetsen we dit goed af. Het hangt er natuurlijk ook vanaf of dit aan het begin of het einde van de dag gebeurt en of we de deur nog uit moeten.

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
Ja….na het wassen zoeken we de goede sokken bij elkaar.

Koop jij je kind wel eens om met iets lekkers, tv tijd of iets anders?
Echt omkopen is onze spruit nog te jong voor, als we onderweg zijn hou ik hem echter wel eens bezig met een soepstengel als hij niet happy is.

Hoe ziet het er achter gesloten deuren en laatjes uit in jouw huis?
Het hangt er denk ik vanaf welke deur of welk laatje je open trekt. Ik probeer het regelmatig uit te mesten en op te ruimen. Het is geen mega rotzooi, maar ook niet allemaal spik en span. Gewoon zoals het bij de meeste mensen is, denk ik…

Als je een kind onder de 4 hebt, geef je hem nog elke dag zijn vitamine D druppels?
Ja…. of nee…. of ja…. ehm nee. Het is wel de bedoeling. De druppels staan op de commode klaar, maar toch vergeten we het nogal eens. Zo bedenk ik me nu ook dat ik het vanochtend niet gegeven heb, oeps.

Toen hij alleen nog achteruit kon schuiven...... Eerst foto, dan redden

Toen hij alleen nog achteruit kon schuiven…… Eerst foto, dan redden

Tot slot: Noem nog drie van je loeder moeder noemenswaardigheden…

 • Als ik vrij ben dan krijgt onze spruit zijn fles bij ons in bed, lekker samen wakker worden en knuffelen. Als we naar beneden gaan kleed ik hem niet altijd eerst aan, maar houden we  samen pyjama ochtend.
 • We koken de speen van onze spruit echt te weinig uit. Deze ligt altijd in bed en daardoor vergeet ik het regelmatig.
 • Hoort het er ook bij dat ik soms eerst een foto maak voordat ik mijn kind uit een ‘grappige’ situatie red? Natuurlijk niet als het gevaarlijk is, maar sommige situaties moet ik  eerst vastleggen.
 • Een extra punt; ik denk dat  alle dingen die ik mijn kind aan heb gedaan (zoals eerder in een blog beschreven) ook onder  loedermoeder noemenswaardigheden vallen.

Herken je de punten? wat zijn jullie loedermoeder noemenswaardigheden?

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 11 april 2016 / 06:22

  Superleuk geschreven! Als antwoord op je vraag hoe doe je dat als een van de twee laat thuis is. In ons geval zou dat Stephan zijn. Dan eet ik samen met Naomi aan tafel en schuift Stephan later aan. Is hij echt heel veel later, dan eet hij alsnog aan tafel en ga ik er bij zitten, zodat we alsnog dat moment samen hebben. Zo doen wij het, omdat wij dat belangrijk vinden 😉 In het weekend komt het heel af en toe voor dat we voor de tv eten, maar eigenlijk nooit avondeten. Ik vind je in ieder geval geen loedermoeder!

  • Liefthuis
   Auteur
   11 april 2016 / 14:15

   Goede tip, dank je

 2. 11 april 2016 / 13:34

  Leuke tag. Ik denk dat geen een moeder het prefect doet! Vitamine D druppels geven wij elke avond voor het slapen gaan. Vroeger toen ik nog geen kinderen had zei ik altijd dat de eerste paar je tv, telefoon en pc wou ontwijken. In de praktijk ging dit toch ietsjes anders want soms is het wel gemakkelijk om Jay even voor de tv te zetten.

  • Liefthuis
   Auteur
   11 april 2016 / 14:16

   Ik geef je groot gelijk. Neem de tag gerust over.

 3. 11 april 2016 / 15:08

  Die pyjama ochtenden doen wij ook. Moet kunnen toch? De vitamine druppels schrijf ik altijd een kleine d op de kalender als ze ze gehad heeft, kan ik t niet vergeten volgens mij zijn we allemaal wel ns een loeder moeder

 4. 12 april 2016 / 12:06

  Speen uitkoken deed en doe ik ook echt veel te weinig. Ik denk er ook gewoon niet bij na eigenlijk haha, goed voor de weerstand zullen we maar denken 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   13 april 2016 / 17:30

   haha dat is ZEKER waar, al is het maar voor ons eigen gevoel.

 5. 12 april 2016 / 18:13

  Haha heel herkenbaar. Ik vergeet de vitamine D druppels ook te vaak. Stom! En nu ze net tanden heeft en we dus moeten poetsen vergeet ik dit ook nog vaak. Dat zit gewoon nog niet in de routine… tja, smoesjes! 😉 En wat betreft het vies worden van de kleertjes: poep en plas verschonen we meteen ja, maar wat vlekje van het eten daar kan ik me echt niet druk om maken. Als Mirthe geen vlekjes van het eten heeft, vraag ik me af of ze wel te eten heeft gehad, haha!

  • Liefthuis
   Auteur
   13 april 2016 / 17:31

   Tandenpoetsen zijn wij ook heel lang vergeten. Nu zit het in de routine voor het naar bed gaan, het scheelt ook dat onze spruit tandenpoetsen nu nog heel leuk vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *