Een moeilijke keuze: De naam van onze spruit….

geboortekaartjeDegene die mij al even volgen weten dat kiezen niet mijn sterkste kant is. Ik twijfel over bijna alle keuzes die we moeten maken. Ik wik en weeg, ik vergelijk, ik zoek op google en overleg met mijn lief. Meestal wordt er niet zonder slag of stoot zomaar een keuze gemaakt, laat staan over de naam van onze spruit.
Tot week 40 heb ik dan ook getwijfeld…..

De naam waar hij de rest van zijn leven aan vast zit, die hij de rest van zijn leven moet dragen. Mee naar school gaat, zich mee voorstelt, de naam waarmee hij een baan gaat zoeken,  zijn toekomstige vrouw (of man) ontmoeten en waar iedereen ook een mening over zal hebben.
Je denkt misschien wat loopt ze hard van stapel en denkt ze hard vooruit, maar de naam is wel echt iets voor de rest van zijn leven. Het is niet de keuze voor het eerste pakje of de kleur op de muur van de babykamer. Jongens, WAT EEN TAAK. Het is echt een serieuze taak en dat maakt het extra moeilijk.

Meisjes of jongensnaam?
Voordat ik überhaupt zwanger was hadden we al een meisjes naam in gedachten. We waren er heilig van overtuigd dat als er een meisje in mij groeide dat ze dan zo zou heten. Toen ik eenmaal zwanger was, begonnen we te twijfelen (GOH, verbazingwekkend) Gelukkig hadden we redelijk snel een nieuwe meisjes naam, die we nu nog steeds heel leuk vinden. Maar jullie kennen mijn verhaal en ik kreeg een jongen.

Eisen
Jongensnamen vonden we, in tegenstelling met de meisjes namen, heel moeilijk. We wisten vrij zeker dat we een Nederlandse naam wilden. We vonden korte namen ook erg leuk, 3 of 4 letters en ik stond open voor iets aparts, maar niet zo apart dat mensen na het voorstellen altijd de vraag zouden stellen HOE? Als laatste wilden we ook geen overbodige letters in de naam.

Tweede naam
Mijn lief en ik hebben beiden maar 1 naam. We zijn niet gedoopt en we zijn nergens naar vernoemd (alhoewel, ik wel, maar dan gewoon met mijn eerste naam, is trouwens ook nog een grappig verhaal). Ik heb met veel mensen overlegd waarom we een tweede naam moesten nemen, maar om het alleen te doen omdat het voor de post handig was of omdat ik het altijd jammer vond dat ik bij de cito toets bij voorletters maar 1 zo’n rondje mocht aankruisen bij voorletters,  vond ik onzin. Daarnaast scheelde dat weer wat getwijfel. 1 naam was al moeilijk zat, laat staan nog zo’n keuze.

Mijn goede vriend google
Google was mijn beste vriend. De volgende zoektermen zijn  gedurende de laatste 20 weken van mijn zwangerschap regelmatig voorbij gekomen.
– korte Nederlandse jongens naam
– aparte namen (kwam ik op rockingnames)
– aparte korte nederlandse jongens naam
– Blijven twijfelen over de naam
– Betekenis namen
– Namen teller
– week 39 twijfelen over de naam (dit werd als normaal omschreven)

RockingnamesYep ,die laatste ook. Dan dachten we er uit te zijn en dan begon ik toch weer te twijfelen, dus begon mijn google zoektocht weer opnieuw.

Mees/ Siem
Al snel vond ik Mees een mooie naam, maar mijn lief moest daarbij altijd aan pepperspray denken. Ik hoopte nog dat hij er gewoon even aan moest wennen, maar helaas, dat gebeurde niet. Siem was een naam die we beiden heel erg leuk vonden en toch dachten we niet JAAAAAAA. Of dat dachten we soms wel, maar dan twijfelden we de volgende dag weer.
Rond week 31 vond ik op een lijstje de naam Raf. Ik stelde hem voor en ook mijn lief vond hem meteen leuk. Stoer, kwam niet mega veel voor, simpel en krachtig, vonden wij. Dit werd hem. Of toch Siem? Nee Raf, of toch Siem?

Daar was onze spruit
Met mijn lief had ik afgesproken dat we bij Raf bleven, want ik vond nou eenmaal niks leukers, stoerders of mooiers, maar toch bleef ik twijfelen.
Totdat…… de verloskundige vroeg hoe het allermooiste kleine naakte mannetje op mijn borst heette. Ik keek mijn lief aan en het is heel cliché, maar het klopte. Hij heet Raf!

Hebben jullie ook zo lang getwijfeld? En wat zijn de namen van jullie spruiten? Misschien hebben anderen er nog iets aan.

Tot snel,

Liefs Jodi

 

 

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 3 april 2016 / 11:54

  Stoere naam! Mooi dat de naam klopt. Ik had al een hele waslijst in mijn hoofd zoals; Guusje, Cato, Jet en Flo. Helaas vond mijn man het niets. Uiteindelijk is het Julia geworden, tijdloos en klassiek. Ik noem haar vaak Juultje, wat ook op mijn lijstje stond. We hadden al best snel deze naam al bleef ik twijfelen. Ik vond het wel heel erg belangrijk dat wij beiden de naam leuk vonden en vinden.

  • Liefthuis
   Auteur
   4 april 2016 / 12:05

   Julia is ook heel mooi. Cato vind ik ook heel erg leuk.

 2. 3 april 2016 / 12:35

  ik kan je zeggen dat ik een jongensnaam uitkiezen ook een stuk moeilijker vond! Lang twijfelen is ook heel herkenbaar. Leuke naam is het uiteindelijk wel bij jullie geworden!

 3. 4 april 2016 / 06:47

  Over de naam van onze dochter heb ik niet getwijfeld. Emily Elisabeth. Maar voor een jongen hadden we ons ei nog steeds niet gelegd

  • Liefthuis
   Auteur
   4 april 2016 / 12:06

   Yep hier hetzelfde, meisjes was duidelijk jongens was moeilijk.

 4. 4 april 2016 / 10:56

  Ik vind Raf een hele stoere naam. Hij past ook echt bij jou!

  Verder weet je hoe het met de naam van Naomi zat, want dat heb je op afstand, maar toch heel dichtbij meegemaakt hihi 😉 Het is bij ons ook echt een Naomi!

  • Liefthuis
   Auteur
   4 april 2016 / 12:06

   Inderdaad en stiekem wisten wij het al, maar bij jullie was er ook wat getwijfel toch?

   • 4 april 2016 / 18:03

    Absoluut. Van Julia naar Emma naar Renate en toen Naomi het weekend voordat ik beviel. Stephan opperde die naam en ik heb pas op de dag van mijn bevalling gezegd dat het inderdaad Naomi moest worden nadat ik een droom had gehad hihi. Was er van overtuigd dat het een jongetje zou zijn :p Die naam houden we nog steeds.

 5. 4 april 2016 / 20:07

  Ik vind het een hele stoere naam. Maar Siem was toch ook wel leuk geweest hoor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *