De test…Testing 1,2,3

De komende tijd zal ik regelmatig vertellen over het afbakken en het uitpersen van onze spruit, maar zoals het hoort begin je met, de test.

 

Testing 1,2,3

Testing 1,2,3

Als klein meisje dacht ik toch heel anders over het doen van een zwangerschaps test. Een speciaal, magisch en spannend moment. Samen op de badkamer, ’s ochtends vroeg, wachten op de uitslag. Vriendlief die zou kijken, want ik durfde niet. Nou ja, je snapt het wel.  Spannend was het zeker en achteraf ook speciaal, maar op het moment zelf is je plas opvangen in een bekertje, echt niet magisch. Ow en ik was ook nog eens alleen.

Niet de eerste test
Het was voor mij bij lange na niet de eerste zwangerschapstest die ik deed. Niet om het feit dat ik al even met de pil was gestopt, of helaas een miskraam heb gehad, maar wel om het feit dat terwijl ik nog aan de pil was, ik altijd bang was dat ik toch zwanger zou worden. Hoe strikt ik ook was met de pil en of ik nou ongesteld werd of niet, ik dacht altijd aan die verhalen dat vrouwen al maanden zwanger waren of nog erger ineens een hoofd tussen hun benen hadden hangen.
Dus, of ik bleef met die onzekerheid zitten, of ik sprak m’n voorraad aan zwangerschaps testen aan en had duidelijkheid. Ja inderdaad, een voorraad had ik. Een voorraad van goedkope Kruidvat en Action testen, zelfs vriendinnen wisten ze te vinden mocht het nodig zijn. Ik dacht altijd, als ik ooit een test ga doen, omdat we een kleine Jodi of Stef willen, dan koop ik wel een ‘mooie’ test.
Gevorderd
Redelijk ervaren was ik dus in het doen van zwangerschapstesten, je kan maar ergens goed in zijn, toch? Plassen in een bekertje… topprestatie.(geloof me, in een bekertje werkt beter dan over de test heen plassen. Bij die goedkope van Kruidvat moet je ook nog met een pipetje aan de gang, zie die maar eens te vullen uit een straal urine)
Ondanks mijn gevorderde status, hield ik me niet aan alle regels.
In de week voordat ik officieel mocht testen verloor ik namelijk ineens bloed. Ongesteld kon ik nog niet worden, want ik wist precies wanneer m’n ei gevlogen was. Door de eerdere miskraam zakte de moed me even in de schoenen.
Mijn goede vriend Google (google is je beste en je slechtste vriend), wist me echter van alles te vertellen over bloedverlies en stiekem hoopte ik daardoor op goed nieuws en deed 4 dagen te vroeg een test.
The place to be

The place to be

Vals zwanger
Nadat ik het hele plas, pipet en druppel proces doorlopen had, ik was namelijk niet voorbereid op deze test dus had geen ‘mooie’ in huis, verscheen er maar 1 streepje. Balen…Ik stelde me gerust met het feit dat ik te vroeg was en dat er dus nog geen man (of kind) overboord was.
Toen ik even later naar de wc ging en nog eens keek zag ik ineens een heel vaag streepje. WAAAAT? Vals zwanger kan niet, heb ik altijd gehoord, maar een test die langer dan 5 minuten ligt is niet meer betrouwbaar, heeft de bijsluiter me geleerd. Wat nu?

Een ‘mooie’ test
Mijn lief wist nog van niks. Het was niet zoals het romantische idee dat ik als kleine Jodi van een zwangerschaps test had, maar ik was veel te bang voor slecht nieuws. Wat niet weet wat niet deert, dacht ik. Ik wilde hem niet teleurstellen.
Mijn lief vroeg ik een ‘mooie’ test te halen, voor het geval dat, zonder te vertellen over de eerdere test.
Op zaterdag mocht ik officieel testen, maar door een weekend rommelmarkt afstruinen met mijn moeder en zusje, besloot ik vrijdag ochtend, weer alleen, eerst nog een goedkope Kruidvat test te doen. Uitslag: positief.
Nu de mooie test, ik had het liefst er een met woorden gehad, lekker duidelijk, maar lief had een andere gehaald. Ook oke, want, uitslag: POSITIEF
Aaaaaaaaaaaaah 
Toen ‘papa to be’ thuis kwam, deed ik heel normaal, maar van binnen sprong ik net zo hard als mijn ei eerder gedaan had. Ik vroeg of hij iets te drinken voor me wilde pakken en zoals ik eerder al zei, doet hij alles voor me en trok hij de koelkast open. En wat lag daar? Tadaaaaaaaaaa (Netjes NAAST de levensmiddelen op een keukenpapiertje, dus wees niet bang)
Springen, knuffelen, ongeloof een beetje angst, maar vooral ONS GEHEIM.
Binnenkort meer, dus…
Tot snel,
Liefs Jodi

 

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 7 november 2015 / 18:17

  Wat leuk geschreven! Die ‘angst’ testen ken ik heel goed, al diemspookverhalen kunnen je zo bang maken. En dan voel je iets ‘rommelen’ in je buik kan je weer een nacht niet slapen.. gelukkig dat je uiteindelijk op het ‘goede moment’ een positieve test in handen had!

  • Liefthuis
   Auteur
   8 november 2015 / 18:28

   Dank je, ik was ook wel bang mezelf iets wijs te maken. Zo van zie je wel ik voel iets haha

 2. 7 november 2015 / 19:10

  Het klopt inderdaad dat het moment van de test inderdaad vaak heel anders is haha. Dat was hier bij ons ook. En ook bij ons kwam het tweede streepje later maar was ik toch echt zwanger.

  • Liefthuis
   Auteur
   8 november 2015 / 18:29

   Dan hadden we dat hetzelfde, hebben jullie daarna nog een tweede test gedaan? Of een derde zoals ik?

 3. 1 februari 2016 / 14:54

  Hier hebben we ook 3 testen gedaan. Eentje was licht positief, maar had ik midden in de nacht gedaan en met mijn slaperige ogen terug weggelegd. Hierbij hadden we schrik voor een indrooglijntje. De tweede test was negatief en de derde terug positief! Yay! Ons dochtertje is ook geboren in juni 2015.

  • Liefthuis
   Auteur
   1 februari 2016 / 15:07

   Neee dan ben je bang voor een indrooglijntje en dan is de tweede negatief, dat zal echt flink balen zijn geweest. Gelukkig daarna een mooie derde en een dochter in de mooiste maand van het afgelopen jaar :p

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.