De Verkleedkist; Stiekeme kinderdroom komt uit…

verkleedkist

Een echt theater/ musical meisje ben ik, altijd al geweest ook. Als klein meisje en ook als iets groter klein meisje had ik een grote favoriet om mee te spelen. De verkleedkist…. uren lang me voordoen als anderen. Moeders, oma’s, bruiden, maar ook clowns, prinsessen… Alles was mogelijk met de verkleedkist.

Mijn grootste avonturen heb ik vroeger misschien wel beleefd terwijl ik verkleed was. Met vriendinnen en zussen (al besef ik me nu dat ik waarschijnlijk degene was die dit het leukste vond) ging ik toneelstukjes verzinnen, die we daarna opvoerden voor onze ouders. De aankleding was minstens net zo belangrijk. Oude kleding van oma, rokken van de kringloop, maar ook spullen die wel al hadden… Onderbroeken op ons hoofd en sjaals als rokje, het kan allemaal als kind…

Verkleedkist liefde begon

Playback shows waren als kind al groot favoriet van mij. Jaren heb ik Alanis Morissette na gedaan, maar ook Britney Spears, Grease, Haasje en Rammelaar en de Backstreet boys (Everybodiieeee YEAH) kwamen voorbij. In vol ornaat, met dezelfde look als eerder genoemde artiesten zelf, ik nam dit heel serieus en mijn moeder gelukkig ook, dus die dook mee de verkleedkist of bijvoorbeeld de kledingkast van oma in…

Echte brabander

Carnaval was als echte verkleed fan natuurlijk helemaal een feest. Pippi Langkous, Oma, Yasmin, clown, hippie… ik deed het nooit half… Als ik ging, dan helemaal.

Waargebeurd…

Ik weet nog een keer dat ik met een vriendin bij haar opa en oma logeerde en dat wij de zolder op waren gedoken. We gingen ons verkleden tot twee oude vrouwtjes. Schoenen, jurken, hoofddoekjes ALLES, de look was compleet en met mijn eerste beetje make-up brachten we veel te veel rouge en lippenstift aan. We slopen naar buiten en klopten aan met een plantje van de logeerkamer.
Haar opa deed open en we vroegen met een oma stem of ze een slaapplaats voor ons hadden. De opa keek moeilijk, zei dat hij al logeetjes had en dat hij geen plek had. Hij herkende ons ECHT niet. Hij deed de deur snel dicht en pas na flink kloppen en dat hij ons gelach hoorde deed hij weer open.
Hij zei dat hij ons echt niet herkende en bang was voor een soort bende, dat als hij ons binnen liet dat er dan nog mannen om de hoek kwamen rennen. We hebben dubbel gelegen van het lachen, onze verkleedpartij was wel heel goed geslaagd.

Mijn kinderdroom

Vroeger droomde ik er stiekem van om later ook met mijn kinderen te verkleden. Ik zag al een uitpuilende verkleedkist die iedere dag overhoop werd getrokken…Samen te dansen en playbacken op muziek en toneelstukjes te spelen. Playbacken (en hard meezingen) en gek dansen doen we regelmatig, maar verkleden…. daar zijn onze mannen niet zo van. Tot stiekeme teleurstelling van deze mama. Ik geef de moed nog niet op, misschien komt het nog…

Wil je een jurk?

In de Efteling hangen natuurlijk 100-den prinsessenjurken. Vanaf dat de spruit kon praten vraag ik hem altijd… wil je een prinsessenjurk? Ik wil dat hij weet dat als hij dat heel graag zou willen, dat dat mag. Dat ik het aanmoedig en ter plekke een jurk voor hem aan zou schaffen. Maar….hij zegt ALTIJD nee…

Wat hebben we al?

Ik had een werkjas voor de spruit voor als hij mee ging klussen met mijn lief, ook een klusriem en een helm, maar het wordt nooit gedragen. Alleen zijn dinostaart en muts komen af en toe uit de kast… Dit is een begin… Dus toen e-carnavalskleding mij vroeg of ik wat verkleed kleding uit wilde zoeken, vroegen ze dit natuurlijk aan de juiste persoon.

Wat stoppen we in de verkleedkist?

Ik besloot tactisch te kijken naar wat hij al leuk vindt en wat lang te gebruiken is. Hele pakken zal hij denk ik minder snel aantrekken, dus ik koos voor veel capes en assecoires en ik kan je vertellen dit was een schot in de roos. We hebben een fantastische koningscape met kroon, een Harry Potter cape jas (want met Harry fans als ouders konden we die niet laten hangen) met toverstaf, een piratenpak, een doktersjas en wat clownsassecoires. Ze hebben daar overigens nog veel meer leuke pakken, ook voor volwassenen… Ik kon bijna niet kiezen, want mijn verkleedhart sloeg natuurlijk op hol.

Het uitpakken was al een groot feest en mijn moederhart maakte een sprongetje want dit is wat ik wilde doen met mijn kinderen. uiteraard deden mijn lief en ik net zo hard mee.
Je snapt… onze verkleedkist (la) is nog lang niet vol…. dit is nog maar het begin.

#liefthuisad

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *