Dé zwangerschapstest….of drie…

Eergisteren de grote bekendmaking en WAUW wat een hoop reacties. Op de facebook van Lief thuis, mijn eigen facebook, instagram, via app, de berichten stroomden binnen. Echt heel erg bedankt allemaal. Het is toch wel weer heel bijzonder dit met iedereen te delen en alle leuke reacties te krijgen. Zoals ik toen al zei heb ik flink geblogd over de afgelopen weken zwangerschap. Wat natuurlijk begon met de test der testen…

Zondagochtend 15 januari
We liggen nog in bed en ik weet dat ik eigenlijk vandaag ongesteld zou moeten worden. Tenminste alle afgelopen maanden werd ik precies 11 dagen na mijn eisprong ongesteld. Vandaag dus precies 11 dagen na ovulatie. Zal ik al testen of toch wachten tot dag 14? Ik ben heel bang dat er niks komt te staan en dat ik dan baal, maar dat het tegelijkertijd niks zegt, omdat het gewoon nog te vroeg is. Toch voel ik ook een soort drang om te testen, ergens zegt mijn gevoel dat het raak is.

De test
Mijn lief stapt uit bed en haalt onze spruit uit bed. Ik blijf expres nog even liggen, met een blaas die op springen staat, en ga als zij naar beneden zijn naar het toilet. Gewapend met een Kruidvat zwangerschapstest en een bekertje. Zo’n zelfde test gebruikte ik ook bij onze spruit en die gaf toen ook op dag 11 na de ovulatie twee streepjes. Ik ben lichtelijk bijgelovig, dus wilde het graag hetzelfde doen.

Ik plas in het bekertje, ga aan de gang met dat ellendige pipetje en zie het volledige venstertje roze kleuren. De controle streep verschijnt meteen, maar verder niks….KAK zie je wel waarom doe ik die ellendige test dan ook zo vroeg, nu voel ik me weer rot en stiekem een beetje teleurgesteld. Ik probeer mezelf wijs te maken dat het niks zegt en ga me aankleden. Balen…Niks aan te doen, volgende keer beter…

Toch?
Als ik de test weg wil gooien, kijk ik toch nog even stiekem. Zie ik het nu goed? Er staat een mini streepje. Bijna niet te zien, maar hij staat er echt. Ik hou hem in het licht, is het een tuur streepje? Verzin ik dit streepje? Ik kan het niet geloven….Is het gelukt? Had ik het toch goed gevoeld? Jeetje ik ben zwanger….. ik krijg meteen een kriebel door mijn hele lijf, ik voel me gelukkig, maar meteen vind ik het ook eng.

Rare vrouw?
Iedere andere vrouw zou nu waarschijnlijk naar beneden rennen en de mede veroorzaker van dit geluk, aka haar lief, om de nek vliegen. Naast alle geluk en kriebels, voel ik echter ook angst. Wat nu als ik toch nog ongesteld word, het een vroege miskraam is, net als afgelopen maand. Wat nu als ik nu blij ben en hem ook gelukkig maak, maar het vandeweek mis gaat. Dan vertel ik het hem liever op dat moment. Het is een bijgeloof, I know, ik ben bang mezelf te Jinxen, dus ik besluit niks te zeggen. Daar voel ik me het zekerst en dus het beste bij. Mijn lief kent me en laat me ook hierin en ik weet dat hij dit niet erg vindt. Dus….zondag is gewoon zondag, al zit er heel de dag iets in mijn achterhoofd en in mijn buik….

Bloed of niet?
Twee dagen doe ik er niks mee. Behalve dat ik na ieder toiletbezoek blij ben geen bloed te verliezen, ik ben nog zwanger. Dinsdagavond doe ik nog een test. Een Action test moet het vandaag voor mij waarmaken. Ik plas in een bekertje, doop de test erin en gelukkig doet hij zijn werk uitstekend en laat snel een mooie streep zien. Ongelofelijk. Het is echt. Ga ik het hem nu vertellen? Of ga ik hem verrassen? Ik besluit het laatste te doen, morgen, als ik zeker weet dat ik niet ongesteld ben geworden, als ik 14 dagen na ovulatie ben, dan ga ik hem verrassen.

Macarons
De volgende dag na mijn werk ga ik macarons halen. Ik besluit er 4 te kopen en daar een briefje bij te doen met de tekst ‘Voor iedereen 1’. Thuis doe ik nog een laatste zwangerschapstest. Namelijk de beruchte digitale Clearblue test die ik al zolang wilde doen. Een woord wat me zou vertellen dat ik zwanger was. Dat leek me fijn. Zwanger…

Schwanger
Deze Oen had er echter bij het kopen van de test in Duitsland (want daar waren ze goedkoper en we waren er toch) niet over nagedacht dat ik dan dus ook een Duitse test had. Werkt hetzelfde hoor, maar op de gebruiksaanwijzing las ik toch dat er niet kwam te staan ‘zwanger’….Gelukkig kan ik Duits, want er stond SCHWANGER. Het woord sprong bijna meteen in beeld toen ik de test deed.

Voor iedereen 1
En nu vol spanning wachten op mijn lief. Ik was ineens mega zenuwachtig. Mijn lief kwam thuis, ruimde de boodschappen uit en zag het doosje met macarons staan, zei ‘ow lekker’ en ging verder met de boodschappen. Aaaaaah mijn zenuwen gierden verder en ik maar normaal doen.

Het is gelukt?
‘Ben je niet benieuwd welke smaken ik gekocht heb?‘ vroeg ik, in de hoop dat hij nu eindelijk eens in het doosje zou kijken. Eindelijk deed hij het doosje open. Hij las het briefje… en toen hij de vier macarons telde snapte hij het meteen. ‘Het is gelukt????‘ Vroeg hij. Hij was dolgelukkig. Ik liet hem de ‘schwanger’ test zien en we gaven elkaar een knuffel. Een dolgelukkige dikke knuffel. Ik zei je wordt weer papa en ineens realiseerde ik het me, nu was het echt.
Ik vertelde hem over de afgelopen dagen en de spanning. Hij snapte het volledig, gaf me een knuffel en was trots.

Hij zei ‘Ik hou van jullie’ zoals hij ook altijd deed toen ik zwanger was van onze spruit. Nu kan het weer, ik ben weer met z’n tweeën.

Volg:
Share:

13 Reacties

 1. 6 maart 2017 / 07:15

  Aaah mooi zeg!! Schwanger klinkt wel minder mooi he? Hahah!

 2. 6 maart 2017 / 08:17

  Aaah wat leuk! Gefeliciteerd met dit super mooie nieuws! Een hele mooie en fijne zwangerschap toegewenst!

 3. Martine
  6 maart 2017 / 09:24

  Hahaha een Duitse test, dat vind ik nog het grappigste. Lekker origineel toch? Maar wat leuk dat je het zo gedaan hebt, vooral die macarons, super leuk.Heel veel geluk samen om naar jullie nieuwe spruit te leven, want echt, met z’n vieren is het nog leuker! 😉

 4. Maartje
  6 maart 2017 / 12:15

  Superleuk! Ik had hetzelfde verhaal met mijn test met deze zwangerschap. Leek negatief en toen ik even later stiekem toch een nog een keer keek voor ik hem weggooide stond er wel een streepje! Zo bijzonder! Geniet er van!

 5. 6 maart 2017 / 16:45

  Hihi “schwanger” Dat je nog 3 dagen je mond hebt kunnen houden thuis, dat zou ik echt niet kunnen haha

  • Liefthuis
   Auteur
   6 maart 2017 / 19:53

   Yep ik ben heeeeel goed in struisvogelen

 6. 6 maart 2017 / 16:48

  Die kut miskramen he. Vroeg of later, de vreugde van een streepje is nooit meer hetzelfde. Anyway, ik hield het ook stil de eerste dagen haha. Herkenbaar dus.

  • Liefthuis
   Auteur
   6 maart 2017 / 18:04

   Hahaha fieuw ben dus toch niet de enige

 7. 6 maart 2017 / 18:22

  Gefeliciteerd! Wat fijn dat er stiekem toch een streepje stond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *