Het derde trimester….dit was ik compleet vergeten…

Het derde trimester is in volle gang en als jullie me al even volgen dan weten jullie ook hoe het gaat. Er zijn veel dingen anders tijdens deze zwangerschap als ik het vergelijk met mijn vorige zwangerschap. Nu ik echter alweer 9 weken in het derde trimester zit vielen mij een aantal dingen op. Waren er een aantal dingen die ik ineens weer zo goed kon herinneren van het derde trimester van onze spruit…

Wat dan? Ik deel het uiteraard vandaag met jullie. Het lijkt misschien een zeur stukje, dat is het echt niet. Ik neem het voor lief, ik adem (lees hijg, want tja dat is er ook een) overal omheen overheen en doorheen, genieten nog zoveel mogelijk van de bewegingen en het fantaseren….maar dit was ik toch even vergeten…

Hijglijn Jodi
Jeetje ik lijk wel een hijglijn soms. Als ik mezelf soms terug hoor op filmpjes dan valt het me extra op, maar ook als ik de trap op loop en al even moet uithijgen dan voel ik me toch wel heeeeel erg. Niks aan te doen, er zit iemand in de weg.

Mijn grootste ramp….als ik iets laat vallen
Iets laten vallen vind ik echt verschrikkelijk. Bukken met een buik die flink in de weg zit is echt geen eitje. Het bukkken is ellende, maar ook het weer omhoog komen. Ik ben natuurlijk topzwaar als ik voorover hang. Het hangt er natuurlijk van af wat het is, als ik iets met mijn tenen kan oppakken dan doe ik het, maar mocht ik echt iets knoeien en op moeten ruimen dan kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan.

Slippers zijn mijn beste vriend
Niet alleen omdat ik vocht vast hou, maar ook omdat ik er gewoon niet meer goed bij kom om mijn schoenen aan te doen. Het lijkt wel alsof deze buik meer in de weg zit dan bij onze spruit. Ik ben al niet de soepelste, bukken lukt niet en dan moet je ook nog eens een schoen aan proberen te trekken. Ik adem meestal uit, dan snel schoen aan en weer rechtop en verder ademen, anders lukt het bijna niet.

Moe lamlendig Moe
Ik heb iedere dag 500 plannen, maar ik moet mijn tijd tactisch indelen, want ik ben zo snel moe en op. Wanneer ik iets onderneem, moet ik daarna echt weer bijkomen.

Nachtelijke wc bezoekjes
Hier mag ik echt niet over klagen vind ik. Er zijn vrouwen die 6 keer per nacht naar de wc moeten, maar ik stoor me er al aan als ik 1 of 2 keer moet. Ook omdat ik daarna niet altijd meteen door kan slapen.

Ik overschat mezelf
Dit is eigenlijk niet iets van alleen het derde trimester. Ik overschat altijd wat ik wel en niet kan. Ik denk altijd dat ik meer kan dan daadwerkelijk mogelijk is. De klap krijg ik vaak achteraf en dan denk ik ook….DUH….

Boeren als de beste
Maagzuur sla ik tot nu toe nog over (afkloppen), maar boeren kan ik als de beste. Ongelofelijk, geen idee waar het vandaan komt.

Plofkop Jodi aka de walrus
Bij onze spruit noemde ik mezelf regelmatig een walrus en ondanks dat het nog niet zo erg is als toen, hou ik wel degelijk vocht vast. Vooral mijn voeten lijken op olifanten poten en als ik lach dan knijpen mijn ogen bijna dicht van het vocht. Oke, dit laatst is lichtelijk overdreven, maar ik zie het zelf heel erg goed terug op foto’s. Waar gaat dat heen de laatste weken.

Scheren voor gevorderden
Ik wil me toch graag een beetje goed blijven verzorgen, maar met een watermeloen voor je lichaam die totaal niet meegeeft is het best lastig. Naast dat ik niks meer zie, dus compleet op gevoel moet scheren, zit die buik ook gewoon in de weg…of zijn mijn armen dan te kort?

Niet meer normaal aan tafel kunnen eten
Ik kan niet meer normaal aan tafel eten. Een eetkamer stoel gaat goed, zolang ik tegen de rugleuning kan blijven leunen, maar wanneer je een hap neemt (beeld het je maar eens in) dan beweeg je naar voren en dan zit er dus echt iets in de weg.

Bewegingen kunnen vervelend zijn
De bewegingen van je baby in je buik….Wonderbaarlijk en heel bijzonder. Het maakt het het leven in je buik echt…maar soms kan het ook vervelend zijn. Dat was ik even vergeten toen ik de eerste trapjes voelde bij 14 weken. Ik mag wederom niet klagen, want ik heb geen mega drukke baby in mijn buik….maar soms zit hij me toch flink dwars, nu al.

Borsten zijn HUGE
Heel veel vrouwen (en de partners daar van) zijn blij met hun zwangere voorgevel. Ik vind het verschrikkelijk. Ze zijn zo groot dat ik ze echt in de weg vind zitten. Ik ben normaal al best goed bedeeld en hoef echt geen extra portie. Nu heb ik nog die buik er onder ter compensatie, maar als straks die buik weg (of gedeeltelijk weg) is dan blijft die voorgevel over zolang ik bv geef…..het hoort erbij, maar fijn is anders.

 

Zit jij ook in het derde trimester? Is dit herkenbaar?

Volg:
Share:

13 Reacties

 1. 31 augustus 2017 / 06:50

  Hahaha heeeel herkenbaar allemaal! Ik draag (pas) ook niets anders meer dan slippers… En dat bukken is idd niet te doen…

  En dat aan tafel zitten… zo vind ik soep eten een ramp want ik kan niet ver genoeg naar voren om boven mijn bord te eten en dus heb ik regelmatig vlekken op mijn kleding….

  • Liefthuis
   Auteur
   31 augustus 2017 / 13:52

   ooow ja soep is ellende, ik zit ook helemaal onder de vlekken continu, omdat ik het toch maar probeer zonder naar voren te hangen hahaha

 2. Isa
  31 augustus 2017 / 08:29

  Dat van die borsten… Herkenbaar! Het hoort erbij, maar van mij had het niet gehoeven hoor. Gelukkig allemaal voor een goed doel. Succes nog even!

  • Liefthuis
   Auteur
   31 augustus 2017 / 13:50

   fijn dat het herkenbaar is, idd het hoort er bij en we nemen het voor lief…maar fijn is anders

 3. 31 augustus 2017 / 10:47

  Ooh, dit was zo herkenbaar. Het is 10 maanden geleden dat de jongste geboren is, maar nog elke dag ben ik blij dat ik de trap weer op kan rennen zonder in ademnood te raken of dat autootje van de grond te rapen. Alles gaat zo veel soepeler als je niet zwanger bent (en toch mis ik het ^^)

  • Liefthuis
   Auteur
   31 augustus 2017 / 13:50

   Ik snap je volledig. Mijn lief zei vandaag nog, als hij er straks is voel je je waarschijnlijk snel weer een stuk beter….we zullen zien.

 4. 31 augustus 2017 / 11:04

  Heel herkenbaar! Ik ben nu 34,5 week zwanger en bijna alle punten kan ik met je delen! En qua slippers.. die draag ik al maanden voor mn gevoel. Mijn voeten zagen er daardoor laatst zo rampzalig uit dat ik echt ff naar de pedicure moest. De laatste loodjes wegen wederom het zwaarst. Qua vocht en gewichtstoename.. bij mij is het dit keer minder dan vorige x maar toen Ik deze week bij de kapper zat kon (lees: baalde echt) ik echt niet in de spiegel kijken naar mn opgeblazen kop. Nog even tandjes op elkaar en dan volop genieten van nr2 šŸ™‚

  • Liefthuis
   Auteur
   31 augustus 2017 / 13:47

   oow jaaaa dat kappers bezoek, ik vind dat altijd al confronterend en kan het nog herinneren van bij onze spruit. KOmende week ga ik weer, dus zal wel ellende zijn, enige voordeel is dat ik mijn bril af doe hahahah

 5. martine
  31 augustus 2017 / 11:08

  Hahaha, wat hilarisch, een watermeloen die in de weg zit, of nog beter, zijn mijn armen dan te kort? Hahaha, erg grappig, maar ik snap je wel hoor. Zeker van dat adem te kort.pfff. Je wilt trouwens niet weten dat ik echt tot het laatst mijn smalle laarsjes aangesjort heb, ook naar de weg naar het ziekenhuis, toen ik moest bevallen. Ze MOESTEN aan, omdat ik ze zo leuk vond… Hahah. Ben benieuwd op welke schoenen jij naar het ziekenhuis gaat. September is misschien koud voor slippers, of doe je er dan sokken in aan ? Of het worden uggs. šŸ˜‰ Veel succes de laatste weken.

  • Liefthuis
   Auteur
   31 augustus 2017 / 13:46

   wahahahaha die laarsjes, je bent gek…Ik denk dat ik echt op mn slippers ga, het gaat dan alleen om het stukje van de auto naar het ziekenhuis en hahahahaha misschien zijn die sokken dan nog niet zo’n slecht idee

   • martine
    31 augustus 2017 / 20:13

    nou dan moet je er geen foto van maken hoor van die sokken En ja die laarsjes zijn gelukt, maar je wilt niet weten wat een hutkoffer ik mee had naar het ziekenhuis. ook zoiets. Bergen met mooie kleren voor in bed, make up, geen klein tasje, en kinder champagne. straks lach je hierom echt!

 6. 31 augustus 2017 / 14:10

  En dat die borsten dan blijven na je bevalling.. vroeger wilde ik grote borsten, doe mij maar weer gewoon een maatje kleiner of 2.. je lijkt gelijk zo massief met grote borsten, verschrikkelijk!

  • Liefthuis
   Auteur
   31 augustus 2017 / 14:15

   Nou precies dat dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *