DIARY: Boom omgevallen, ontstoken teen en fikkie stoken

Nieuwe week nieuwe DIARY. We proberen de lockdown wat af te wisselen met wat gezellige activiteiten thuis, al was het niet onze beste week, met omvallende bomen, stroomstoring en een ontstoken teen.

Het thema op school is ‘Vroeger..’ althans ze hebben er een betere naam voor, maar het komt neer op vroeger. Dan vooral de vroeger dat opa’s en oma’s jong waren. We moesten voor het school museum een foto maken met een oud product. In hun kamer staat een oud schoolbankje en een oude schoolposter. Dat trotse bekkie van hem vind ik zo heerlijk. Hij vindt de schoolopdrachten echt leuk om te doen.

Dit is toch te lief. Ik vind haar zo’n lief bekkie hebben en zo knap, maar goed ik ben natuurlijk bevooroordeeld.

De mannen zijn overigens net zo verliefd op Lua als ik. Ze willen haar heel graag kussen, knuffelen, aan het lachen maken en ook vasthouden.

Hier moest ik toch wel hard om lachen toen ik deze voorbij zag komen. Beetje luchtigheid in alle ellende.

Ooow deze serie. LOVE IT… Ik heb er zo van genoten, het ging veel te snel. Ik was er echt helemaal van aan het balen dat het voorbij was. Dus mocht je hem nog niet gezien hebben. Kijk tip…

Een delfts blauw bord maken. We zochten in huis eerst even delfst blauwe items.

Vorige week heeft het blijkbaar mega gestormd. Ik snap er niks van, maar iedereen in het dorp had het er over en wij hebben helemaal niks gehoord. Wij slapen overal doorheen. Zie je die hoge boom? Die staat helemaal achter in onze tuin.

En zoals je hier kan zien, is er in het midden een gigantische tak afgebroken. Wij hadden niks door gelukkig appte de buurvrouw me.

Toen ik op onze boomhut klom om te kijken hoe erg de schade was, schrok ik me kapot. Er was echt een gigantisch stuk, een boom opzich afgebroken en die lag bij de buren. De boom is wel bizar gunstig gevallen, daar hebben we super veel geluk mee gehad, maar jeetje wat was ik geschrokken.

Wat ben ik blij met het kamertje van ons meisje. Het borsteltje van onze eigen webshop hebben we nog niet gebruikt, maar die ligt natuurlijk al klaar.

Ze kijkt niet heel blij hier, maar dat was vooral omdat ze zoveel honger had. We gingen voor het eerst een flesje proberen omdat ze dit op de opvang natuurlijk ook moet gaan doen over een paar weken.

En zo zat ik ineens met mijn voet in een sopje. Na de boom die omviel en stroomstoring was zaterdag m’n teen ineens ontstoken en jeeeeetje wat doet dat pijn. Nog nooit gehad, maar ik liep gewoon moeilijker dan na mijn bevalling haha.

Aan tafel kon ik met de mannen gelukkig wel leuke dingen doen. Zolang ik niet hoefde te lopen. Ik had dit al klaar liggen voor een loos lockdown moment. We gingen pinda snoeren maken. Ik liet eerst de mannen even kijken of er wel genoeg te eten was voor de vogels buiten. Dat was niet zo, dus moesten wij ze helpen. Dit was trouwens een gouden tip. Een plankje met een spijker om het gaatje in de pinda te prikken en een ijzerdraadje om er makkelijk doorheen te rijgen.

In het weekend werd er hard gewerkt om de boom op te ruimen. Hier zie je goed hoeveel geluk we hebben gehad met de boomhut. Hoe bizar gunstig is de boom gevallen. Die boomhut liever dan een huis of een schuur natuurlijk, maar voor de mannen ben ik hier heel blij mee.

Zondag ochtend werden we gewoon verrast met sneeuw.

Dus de mannen snel uit bed, eten, warme kleding aan en naar buiten. Hoe heerlijk… en later zag ik toevallig dat we twee jaar geleden ook sneeuw hadden. Wel wat meer, maar de mannen hebben het zo fijn gehad.

Lua groeit zo hard dat ze al uit flink wat pakjes is gegroeid dus ik ruimde de kast opnieuw in. Dit jasje kwam ik tegen en heb ik nog aangehad als babytje en vind ik nu te lief voor ons meisje.

Dit is toch om op te eten. Dat lekkere wangetje. Ze heeft zo’n mooi pakje aan. Het is natuurlijk een voordeel van dat ze zo goed groeit, weer nieuwe pakjes.

In de avond gingen we fikkie stoken, met marshmallows en eigen popcorn. Zo simpel kan het zijn, maar het maken dezelfde dagen in deze lockdown toch net wat afwisselender.

De mannen vinden het ook feest.

Gezelligheid op de zondagavond. Uurtje fikkie stoken en daarna iedereen hop naar boven, wassen en fris naar bed.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *