DIARY: Cadeautjes knutsel tip en pasen…

Door pasen een dagje later dan normaal, maar hier is mijn diary weer. Zo leuk hoe goed hij weer ontvangen wordt en hoe jullie meeleven en vragen stellen. Het was een goede week… We hebben veel fijne dingen gedaan, al vond ik het thuis zitten soms ook zwaar… Pasen maakte wel alles helemaal goed, want wat was het fijn.

Voor school moest de spruit een omkeerschilderij maken. Ik vind het zo leuk om te zien hoe hij vooruit gaat met schilderen. Hij is geen mega schilder talent en dat was hier ook niet het doel, maar hij neemt de opdrachten wel heel serieus.

Op zijn kop moest het schilderij hetzelfde zijn. Hij heeft heel erg naar de kleuren gekeken en daarna zijn handtekening gezet want dat moet onder een schilderij.

Mijn koffiezetapparaat hield er ineens mee op en ik kon juist die dag, maar eigenlijk iedere dag, mijn kopje koffie zo hard gebruiken. Toen de buurvrouw het op INstragram zag, kwam ze mij een kopje koffie brengen. HOE LIEF…

Ook kwam er een cadeautje binnen. Bijna twee jaar geleden kreeg ik dit voor mijn verjaardag en mocht ik een poppetje uitzoeken. Nu is het er pas van gekomen en wat ben ik er blij mee. Het is een porseleinen meisje van Lammers en Lammers.

Na een dag heerlijk buiten in de zon spelen, wilden ze tv kijken. Dat mag, maar ze wilden ook onder een dekentje hahaha. Terwijl het 24 graden was… Prima jongens… Jullie lijken op jullie moeder.

Puzzelen met de spruit en samen koekjes eten. In de ochtend doen wij heel vaak een spelletje of een puzzel samen, de schoolopdrachtjes en daarna gaat hij zelf spelen. Ik geniet hier heel erg van, maar de spruit nog veel meer.

Er kwam gewoon weer een pakket van opa en oma binnen. Een paaspakket deze keer en de mannen vonden het weer zo leuk.

Hier was ik echt van onder de indruk. Hij verbaasd me soms echt. Papa deed het met zijn vouwblaadje voor en de spruit deed het helemaal zelf na. Zo knap.

Van Asmodee kreeg ik een mega gaaf spellenpakket en dat had ik als verrassing aan mijn lief gegeven. Er zat ook een boekje bij van alle nieuwe spellen en hij was helemaal in zijn element. Spelletjes nerd…

Hier smelt je toch van.

Sinds een paar weken zijn we echt heel duidelijk samen aan het opruimen. De mannen vinden het helemaal prima en best gezellig en zo komt niet alles op mij of mijn lief aan. De Pipster lijkt hierin echt op zijn moeder… Zoveel mogelijk in een keer tillen.

Deze is toch te knap. Hij vrolijkt mij vaak zo op… Gekke Pippi

Zo grappig hoe serieus de Pipster al gaat zitten schilderen. Dat herken ik helemaal niet van de spruit toen hij zo oud was. Hier waren we een cadeautje aan het schilderen voor oma.

Dit bedoel ik… Een paar maanden geleden had hij hier gewoon wat verf opgegooid en klaar. Nu was hij zo serieus aan het schilderen.

Op donderdag staat de visboer in het dorp. Meteen een leuk uitje met de mannen, dus wij liepen naar de visboer om kibbeling te halen en onderweg namen we ook nog paprika en komkommer mee van een stalletje bij iemands voortuin. Heerlijk…

En toen ineens werd er aangebeld en stond er een picknickmand voor de deur. Zo lief. Wij picknicken vaak in de tuin, maar een picknickmand misten we echt… en Natalie had dat gezien en kwam ons haar prachtige mand brengen omdat wij hem vaker zouden gebruiken. Dat is toch te lief… Mega blij mee.

Zo fijn als papa thuis is. Dit was een klein stukje opvoeding voor de mannen. Dit is de illustrated version van Harry Potter. Echt prachtig. Wel engels, maar wij vertellen het verhaal zelf aan de hand van de prenten. zo leuk.

Voor de mannen zaten er ook spellen in het pakket. Concept kids is al heel veel gespeeld de afgelopen dagen. MEGA aanrader. Je moet aan de hand van het bord een dier omschrijven en de ander moet raden. Super leuk.

Ik krijg vaak veel vragen over spellen die we doen. GOED NIEUWS… Op https://print-and-play.asmodee.fun/ kun je allerlei spellen downloaden en printen. Hoe tof is dat… Lekker makkelijk voor in deze periode.

We gingen weer knutselen voor de oma’s hahaha. Alles om de mannen lekker bezig te houden. Ik kwam deze houten vogelhuisjes tegen bij de action voor 2 euro. Met waterverf er op kleurt het super mooi. Blanke vernis er over (spuitbus ook van de action) en klaar…

De eerste bel ooit geblazen door deze man. Hij had al een liter sop in zn mond, maar het resultaat is er.

Gekke knappe Pippi. Dit is echt ons uitje. Fietsen door de omgeving. Veilig op afstand van iedereen en lekker rondkijken en benoemen wat we zien.

Makes me happy.

En toen was het pasen. Ik vond het deze vierde week soms best lastig dat ik zoveel thuis zat. Ik miste mensen om me heen, vrienden, gezelligheid, afleiding, nieuwe input, energie en liefde… Pasen maakte daarin zoveel goed, want dat waren zulke fijne dagen. Ondanks dat dit ook gewoon thuis was, was het wel heel fijn. En Yep de spruit heeft zijn laarzen verkeerdom aan… Zag ik pas achteraf…

Eieren eten hoort er natuurlijk bij.

Het eerste jaar dat Pip echt ging zoeken en het ook snapte. Zo leuk om te zien. Het eieren zoeken was een groot succes.

De spruit keek hier zo naar uit… Heeft ook echt een fijne dag gehad.

En na het eieren zoeken was het tijd voor de paasbrunch en wij pakken altijd lekker uit. We kunnen nog een week paas ontbijten en lunchen… maar lekker was het wel.

Eitje tik werd er gedaan… Dat had de spruit van school geleerd.

En hier kan ik zo van genieten. Die mannen kunnen zo lekker eten. Het was echt een hele fijne paasdag. Na de brunch ging Pip naar bed, hebben we met de spruit spelletjes gedaan. Platvoet gekeken en gewoon lekker samen genoten.

Hoe was jullie pasen?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *