DIARY: Citytrip Rotterdam + tips, gekke slaapplek en eindelijk rollen.

Wat een heerlijke week was het. Vaak zie ik dat als ik terug kijk voor mijn diary. Veel lieve momenten met die lieve kinderen van mij, wat een rijkdom. Daarnaast was het ook wel extra genieten om juist even zonder kinderen weg te zijn. Even echt weer Jodi, even er op uit zonder gebonden te zijn. Echt genieten… Kijk mee..

Dat lieve serieuze bekkie van Pip. Hij was de speelgoedzak van Lua aan het doorspitten en toen vond hij dit setje. Heel serieus is hij hier aan het make uppen. Het is niet zo dat het speelgoed apart is, maar ik heb het baby speelgoed dicht bij haar plekje in een zak zitten zodat we het makkelijk kunnen vinden voor haar.

Rara waar ik zat. Baby met vies gezichtje want ze had een zoet houdertje (cracotte om op te sabbelen) en een peuter op de Ipad achter in de auto. Wij waren bij de zwemles… aan het wachten op Raf.

Deze twee mannen zijn hun zusje aan het aanmoedigen om te rollen. Ze had het twee keer gedaan en ik wilde het natuurlijk filmen, maar toen deed ze het niet… Dus zij hielpen even. Liefies. Uiteindelijk is het gelukt en nu doet ze niet anders meer.

Mama, is na de grote vakantie Corona dan voorbij? Vroeg Raf mij, ik heb hem toen gevraagd wat hij dan wilde gaan doen als dat zo was. Hij wilde terug naar Australie… Ooow en ik moest bijna huilen toen hij dit zei. Ik ook liefie, wat was het bijzonder, daar praten we nog regelmatig over. We pakten de atlas er even bij en keken waar Nederland en Australië lag en waar we waarschijnlijk dit jaar naartoe gaan, Frankrijk. Mooie gesprekken en dan komt mijn juffen hart weer boven.

Zo vonden we de Pipster ineens. Mijn lief was even gaan kijken omdat hij wat geluid had gehoord uit de kamer van de mannen. Lag Pip daar onder de stoel… te slapen. Hij was echt helemaal vertrokken.

Dit gebeurt 9 van de 10 keer. Als ik Lua ergens neerleg, dan ploft Pip er bij…

Hoe lekker zien deze macarons er uit. Echt HEERLIJK… En die kocht ik in Rotterdam.

Want deze vriendin, Amy, die ik al ken vanaf de kleuterklas, hoe leuk, nam me voor mijn verjaardag een nachtje mee. En de place to be was rotterdam. Mega leuk bedacht, want ik was nog nooit in Rotterdam geweest om echt rond te kijken.

We gingen winkelen, lekker eten. Deze plek was echt een tip. V11 in de wijnhaven. Op een grote rode boot hadden ze nog een plekje voor ons en we hebben heel lekker en heel leuk gegeten. Leuke eetplekjes maken zo’n stedentripje toch nog wel extra bijzonder.

We besloten in de avond naar de bioscoop te gaan. Hoe leuk is deze popcorn bak. Die chocolade chips at ik vroeger altijd in de bioscoop en dat zag ik staan en wilde ik heel graag weer haha. We gingen naar de slag om de schelde.

Hoe mooi. Dit was dus die boot waar we gingen eten, maar we hadden ook een heel fijn hotel. We sliepen in het H2otel en vooral de locatie is echt top. Alles op loopafstand. Het centrum, de koopgoot, blaak, de markthal, maritiem museum, de watertaxi… Echt een toplocatie.

Aan onze hoofden kon je zien hoe heerlijk het was. we gingen met de watertaxi (toch wel een must als je in Rotterdam bent) varen. Dat is serieus leuk en gaat serieus hard.

De haven in Rotterdam is zo mooi vooral door alle oude boten. Je kijkt je ogen uit en er mogen dus ook alleen oude boten liggen en dat geeft zoveel sfeer.

We gingen naar Hotel New York, om daar koffie te drinken. Want dat bleek toch wel the place to be te zijn. Foto maken vanaf een water taxi is toch wel lastig, maar zo toch een typisch rotterdams plaatje.

Daarna namen we de watertaxi (wat is dat heerlijk makkelijk) naar A la plancha. Dit is een pop up restaurant aan de maaskade op het noordereiland. BLijkbaar zo’n dikke hit dat het al jaren weer terug komt, terwijl het ooit als eenmalig pop up restaurant bedoeld was. Er werken ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, wat ik een heel mooi gegeven vind.

We kozen voor pelgarnalen en mosselen (Zo zo zo lekker die mini garnalen) en oesters met brood en smeersels. Wooow die oesters waren zo lekker.

Daarna voeren we met de watertaxi terug naar het Maritiem Museum en konden we daar nog even in de boten kijken. Wat ik mega leuk vond. Het Maritiem Museum wil ik toch heel graag een keer naar terug met de kinderen, want lijkt me mega leuk.

Vanuit het Maritiem Museum kun je voor 6 euro met de fluisterboot en vrijwilligers een rondvaart boeken die je dan info geeft over de oude haven van Rotterdam. Ik hou van bootje varen en dit was zo leuk. Dikke tip dus…

Ik hou hier heel erg van. Die oude boven, die oude gebouwen, maar dan toch gemengd met die nieuwe gebouwen.

Rotterdam heeft ons zo mega verrast. Ik dacht altijd dat het een beetje een smoezelige grijze stad was, maar wat was het mega leuk. Het was een heerlijk weekend, echt opgeladen en genoten met zijn tweeën.

Nog even een ode aan deze oesters. Ik heb in Australie oesters gegeten en vond ze onverwachts lekker, maar toen werd ik zwanger en bleef dat altijd in mijn hoofd zitten. Ergens was ik nu toch bang dat ik het ineens niet lekker meer zou vinden, maar oooo als ik dit plaatje zie dan krijg ik er weer zin in. ZWe hadden de rechter oesters al op en je ziet aan mijn hoofd hoe lekker het was.

Zaterdag avond kwam ik thuis en op zondag gingen we voor de regen even naar de kermis.

De mannen wisten niet eens wat een kermis is, hoe raar haha. Heerlijk beeld vind ik dit. Ik hou zelf ook heel erg van hand in hand lopen met de mannen, maar dit beeld smelt ik ook van.

Raf wilde mee in de botsauto. Als ze van voor botsten was het dikke lol, maar van achter was toch wel hard. Ik zie nu op deze foto pas dat handje van Raf, zo lief. HIj wilde niet nog een ritje want het deed hem een beetje pijn, maar volgende keer wilde hij wel zelf sturen.

De Pipster durfde niet in de botsauto’s, maar wilde wel heel graag in deze auto’s. Zijn broer moest ook mee. Zo lief… dat bekkie van Pip ook.

Kermis familiefoto… Hahaha het was aan de start nog heerlijk rustig. Touwtje trekken, botsauto, iets lekkers eten en we konden weer naar huis.

We zagen het ook mega betrekken en hoopte dat we het zouden redden tot thuis, maar helaas…. Volledig nat geregend. Gelukkig vonden de kinderen het geen probleem.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *