DIARY: Eerste schooldag, Valkenburg en familie uitje

Wat een week wat een week. De eerste schoolweek van het jaar. Ik krijg altijd kriebels van de start van een nieuw schooljaar, maar daarnaast ging onze Pip nu ook voor het eerst naar school. Officieel nog geen vier, maar toch mocht hij al starten. En wat was hij een stoere vent.

In de week voorafgaand hebben we regelmatig wat dingen over school besproken. Over wat er gegeten werd, wat hij moest doen als hij moest plassen enz enz. Hij had er super veel zin in, al vond hij de ochtend ineens wel heel spannend. Hij hielp mee zijn boterhammen klaar te maken… Alles wilde hij helpen.

Voor de deur wil ik altijd even een foto maken. Ik zei geef elkaar eens een knuffel voor we gaan en toen ontstond dit moment. De lieve grote broer en de kleine man volledig in zijn armen gestort.

En hoe stoer zien ze er uit. Met hun tassen en hun naamhangers.

Dat bekkie… Zo lief. Hij vond het mega spannend toen hij opstond, maar na het tekenen van een hartje en een extra knuffel kwam de zin weer terug.

Met Raf hadden we afgesproken dat hij Pip naar de klas zou brengen, helaas mochten we nog niet mee, maar dit deden ze beiden heel goed. Zonder hand durft Pip nu overigens nog niet naar binnen… of hij wil het niet.

En ook hun neefje ging voor het eerst en natuurlijk was die grote vent van mij ook voor zijn neefje paraat.

Ik liet mijn nagels weer doen, nog even een soort van zomers lookje, ik denk voor het laatst deze keer. Volgende keer op naar de herfst.

Op vrijdag hoefde hij eigenlijk niet naar school (nog geen 4) maar hij wilde zo graag dat hij toch ging. Raf zit nu in groep drie en die moeten voortaan een hele dag, groep 1 nog niet, dus ik had een paar uurtjes met hem alleen (Lua sliep) en dat was eigenlijk zo gezellig. Gebeurt veel te weinig.

Raf nam uit school een leesboekje mee. Zo lief dat hij nu echt aan het leren lezen is en wat gaat het bizar snel. Hij is een hele gemiddelde groep 3 leerling qua leesniveau overigens.

In het weekend gingen wij met de moeder van stef en Koen en Natalie een weekendje weg. Naar het Miljoenenlijntje in zuid limburg.

Mooi plaatje toch, zo’n oude trein. Ik hou er van.

Die oude trein vond ik echt heel tof, dat zie je ook aan het plaatje dat Natalie van me maakte hahaha, het ritje op zich was niet zo heel boeiend, als we heel eerlijk zijn.

Onze mannen… zo trots.

En Lua had de perfecte timing want kreeg een fles in de trein.

Knappe denker…

We bleven bij een vakantiepark in de buurt slapen en dat betekende hapjes en een spelletje. Dikke tip dit spel Geef een Hint.

We hielden onverwachts ook een logeerpartijtje. Willem kwam bij de mannen slapen en dat was een groot feest. Het is wel duidelijk dat Raf een groter bed gewend is. In de avond hebben we hem 3 keer goed gelegd.

Typical life of a parent with a baby… We waren nog niet door de slagboom voor vertrek of deze meid had een nieuwe luier nodig. De auto was volgeladen dus dan maar even op de motorkap.

We moesten al super vroeg uit ons huisje en zaten op 20 min van Valkenburg dus besloten last minute een paar uurtjes naar Valkenburg te gaan. Van de watersnood van een paar weken geleden was van buiten niet veel meer te zien. Op dichte eettenten en containers na.

Even lunchen bij Brownies en Downies en we speelden aan tafel een potje Uno. Die zit voortaan standaard in onze luiertas.

Mijn bende… Zo trots.

We liepen wat rond en zagen ineens de gemeentegrot… en na 5 min zou het treintje vertrekken dus we besloten in te stappen. De mannen vonden het helemaal spannend en het was super tof om alle beeldhouwwerken en houtskooltekeningen in de grot te zien. Raf riep meteen ik wil nog een keer… alleen waren mijn foto’s in het donker heel slecht. dus helaas geen beeld, moeten jullie toch een keer zelf šŸ™‚

Volg:
Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.