DIARY: Gezinsleven en werken combineren…

Het is weer maandag dus thuis voor mijn DIARY quarantaine week 3. We hebben onze draai gevonden, alhoewel ik de combi met kinderen en werk soms nog wel lastig vind. We bikkelen ons er doorheen en genieten van de kleine dingen. Kijk mee naar onze week…

Het is er in geslopen dat we in de ochtend doordeweeks vaak starten met een spelletje of een puzzel. De mannen vinden dat heel gezellig.

Daarna doen we vaak een schoolopdracht. Deze keer moest hij iets inkleuren wat hij niet zo leuk vond, maar de tweede opdracht was wel aan hem besteed. Hij moest cijfers zoeken in huis. Zo simpel kan het zijn, maar hij was helemaal verwonderd over hoeveel cijfers we in huis hebben.

Van dit bordje maakte ik een foto in Nieuw Zeeland. We waren toen bij familie die 40 jaar geleden daar naartoe zijn verhuisd en origineel uit Eindhoven komen. Dit is het Lampenmaakstertje en ik vind het zo’n tof bordje, ik was op zoek naar meer informatie, maar dit is onvindbaar. Ik heb nu via via iemand die in het Philips Museum werkt en even gaat rondvragen.

Weinig momenten voor mezelf in deze tijd en soms roept mijn lichaam me dan echt terug. Dus ik vind het dan heerlijk om gewoon even doelloos op de bank te liggen en Sam vindt dat ook heerlijk, die komt dan lekker tegen me aan gekropen.

Op woensdag is mijn lief gelukkig altijd thuis. Hij werkt fulltime maar verdeeld over 4 dagen, wat heel fijn is omdat hij dan altijd een vrije dag heeft. Vooral in deze tijd heel fijn dat ik dan echt even aan het werk kan terwijl hij met de mannen bezig is. Ze gingen toveren met kleuren.

Op donderdag ging ik met de spruit post maken voor zijn vrienden. Hij nam zijn taak heel serieus.

Naar de brievenbus lopen… Ons uitje van de dag op dit moment en daar kan ik dan zo van genieten. In pyjama kan prima trouwens. Heerlijk…

Alles wat de spruit doet wil de Pipster ook. Ik til je wel op zei hij tegen Pip. Zo lief…

En toen we naar de brievenbus liepen, ontdekten we dat de visboer er stond, dus ik besloot dat we visjes (kibbeling) gingen halen. Feest voor de mannen en ik vind dat ook zo gezellig.

We hadden al een hele leuke ochtend en toen kwam er ook nog eens een grote doos voor de mannen binnen. Een verrassingspakket voor de mannen van Opa en Oma paardje. Zo leuk en lief.

Er zat ook een speeltje voor Sam in. Hij was er super blij mee, maar binnen een half uur had hij de pootjes er al afgesloopt.

De spruit kan hier zo van genieten en Sam ook. Ik zat even bij hem op de bank en dat vindt hij zo gezellig.

De spreuk die er op stond, stond er al op voor kerst. Dus dat was tijd voor verandering…

Op zaterdag besloot ik voor de spruit een Squla abonnement af te sluiten. Hij kan heel goed alleen spelen, maar wil soms ook wat afwisseling. Vanuit school zijn er super leuke opdrachten, maar hij wil vaak nog wat meer. Om ook de schermtijd wat af te wisselen (niet alleen maar netflix) heb ik het na wat navraag toch afgesloten. Tot nu toe een succes…

Hahaha kijk dat bekkie… Hij was hard aan het werk om de vloer op te schuren. Hij had de stofzuiger er op aangesloten en dat werkte als een tiet…

Daarna ook nog even aan het werk in de tuin. Dat is overigens helemaal geen straf want met dit weer is het wel heel fijn en ik vind het resultaat ook altijd heel fijn. Als het dan zo mooi is…

Zondagochtend begonnen we buiten met spelletjes. Jullie hebben het vast allemaal gemerkt, maar wauw wat was het heerlijk.

Ik ging toch nog wat uurtjes werken nu mijn lief thuis is, want ik weet nooit zeker wanneer dit goed gaat lukken komende week. Na het werken gingen we weer picknicken in de tuin. De mannen mochten kiezen en die kozen voor picknick… Prima…

Hier worden wij blij van. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Croissantjes maken, meloen snijden en lekker in de zon.

Mama het is lente… Want ik zie de vlinders…zei de spruit. Ik vond het zo lief dat hij dat zei.

Nu was het mijn taak om met de vloer aan de slag te gaan. We vloer was al grijs toen we hier kwamen wonen, maar dat vonden we toch te kil en donker. Dus boven wordt alles heerlijk fris wit. Dit hadden we ook in het oude huis en ik word er nu al blij van. Het is even een flinke klus, maar ik ben er nu al zo blij mee. Dit is de oude kamer van de Pipster, maar omdat die nu toch bij zijn broer slaapt, begonnen we met zijn plekje…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *