DIARY: Intocht, schoen zetten, herinneringen maken…

Een week vol nieuwe herinneringen. De spruit die zich vanalles van vorig jaar herinnert dus super excited is en de Pipster die voor het eerst sinterklaasliedjes leert. De intocht, gek doen met de Pipster, schoenen zetten. Deze week stond in het teken van de Sint en het was heerlijk…

Dit was zo’n mega eye opener voor me. HOE GENIAAL… Nooit aan gedacht en ik ben een mega tosti fan. Dus dit moten we een keer doen.

Het was nog steeds ijskoud in ons huis dus ik hield mijn sjaal om. De mannen hadden nergens last van en voelden lekker warm (en bewogen veel) De pipster wilde lekker gek doen…

Vorige week begon natuurlijk het sinterklaas journaal en ik vind dat altijd zo heerlijk. Het momentje samen met de mannen. Spanning en sensatie.. Ik geniet hier zo van.

Meteen vol spanning.

En Pip pakte na het zien van Ozosnel meteen zijn eigen witte paard.

Op donderdag was papa thuis dus na school wilde de spruit ook echt aandacht van zijn vader.

Onze mannen worden zelden wakker, maar deze kleine man hoestte zichzelf wakker. En de volgende dag kwamen we er achter dat hij oorontsteking heeft. Hij lijkt niet heel ziek, maar hij heeft er ook niet heel veel last van.

Ik ging met Sam wandelen en dit is het landgoed in onze achtertuin. Ok niet in onze achtertuin, maar aan onze achtertuin. Hoe mooi is dit huis. Echt zo’n huis uit de film, vooral met die verlichting zo.

Vrijdag avond maakte ik het huis sinterklaas klaar. Zo leuk om te doen. Boeken en spullen van zolder en de eigen producten (van Feestje van Hout) opgehangen. Heerlijk…

Zo leuk om overal de huisjes te zien verschijnen nu. Natuurlijk hangen ze bij ons ook en het voordeel van een eigen webshop is dat ik natuurlijk zoveel kan ophangen als ik zelf wil.

Ik verzin graag allerlei plannetjes. Dus de postbode had zogenaamd al iets gebracht namens Sint en Piet.

Namelijk een Sint en Pieten pak. Zo leuk… De spruit wilde zijn Sint pak niet meer uit. Zo lief…

Kijk deze knappe piet. Zo blij met de roetveeg en dan ook zo’n leuk mens… Dit is een oud collega van me en zo leuk om even te zien. De spruit zei later… dat was knap he dat de Piet mijn naam wist.

Gespannen koppies… Een papa naast mij zei; ik denk dat de mama’s het nog meer opgewonden zijn dan de kindjes… dat kan wel eens kloppen.

Hier kan ik uren naar kijken.

En ook hij vond het heerlijk…

Geconcentreerde blik.

En nog een gespannen bekkie…

Uiteraard gingen wij in de avond onze schoen zetten. Kachel aan, wortel voor het paard, lekkers voor Sint en Piet en liedjes zingen. De spruit bedacht dat een gitaar een goed idee was, waarop de Pipster besloot de piano er bij te pakken. Heerlijk…

Na het zingen besloot ik samen met de mannen nog even te lezen uit ‘Het grote boek van sinterklaas’ Tradities maken waar we bij zitten, want nu gaan we dat iedere keer doen als we onze schoen gaan zetten.

Mijn angst is stiekem dat ik het vergeet. Dat ik naar bed ga zonder hun schoen te vullen…

Een echte zondag. Werken in de tuin… Mijn tuinmannen.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *