DIARY: koeiendans, leerzame dag en slapende kinderen…

Het is weer maandag en dat betekent tijd voor mijn diary. Het was een heel fijn weekend, maar ook erg druk, ik geniet intens van alle leuke dingen, maar tussendoor moet er ook gewerkt voor Feestje en voor Lief thuis….dus van mij mag het wel weer weekend zijn. Koeiendans, efteling, leerzaam dagje en slapende kindjes….

Dit is typisch de spruit. Hij slaapt meestal niet meer in de middag, maar kan toch ook niet helemaal goed zonder slapen. We brengen hem dan ook nog regelmatig wel naar bed. Zodat hij in ieder geval even kan rusten. De auto is zo vaak garantie voor een dutje…Dit was na een dagje spelen bij oma.

op donderdag gingen we naar de Efteling. Het was echt zo’n fijne lente dag en wat ben ik mega blij met onze kinderwagen. Eerst als echte duo, maar doordat de spruit op de stang kan staan (dus geen meerijd plankje) is het dus nog steeds functioneel als duowagen.

Blijft een mooi plekje en hoe ouder de spruit wordt, hoe meer hij ontdekt.

Ondanks dat hij het zo vaak ziet, blijft hij verwonderd kijken. Knap kind heb ik toch…

Daarna uiteraard met zijn alle in de draaimolen.

Ik maak vooral selfie foto’s kwam ik achter, maar dit moest ik nog even delen. Hier hebben we zo gelachen… De spruit was nog nooit in deze trap treintjes geweest. Leek me leuk, maar wat had ik na de eerste bocht al spijt. Dit was MEGA zwaar en de Pipster wilde niet blijven zitten, zoals je ziet, dus het was een fiasco….maar de spruit vond het leuk en we hebben gelachen.

Toen op vrijdag ochtend de Pipster sliep en ik van de spruit niet mee mocht doen met spelen, maakte ik een begin aan de boekhouding. Altijd een klus om aan te beginnen, maar als ik eenmaal bezig ben vind ik het eigenlijk best leuk… even secretaresse spelen ofzo hahaha

Een vriendin van mij kwam onverwachts lunchen met haar twee meiden. Toen we besloten in de tuin te eten, haalde deze twee meteen het kleed er bij. Prima idee.

Daarna speelden de mannen voor het eerst met zijn tweeën buiten. Ik zat voor in de tuin en zij speelden achterin. Zo heerlijk dat de Pipster dit nu ook kan.

Ze speelden zelfs zo lief dat ik besloot verder te gaan met de boekhouding (met uitzicht op de tuin en de deuren open) en ineens had ik het af… Ik heb trouwens expres een gele map gekocht, maakt de boekhouding wat vrolijker.

Op zaterdagochtend was het heeeeeel erg vroeg. De Pipster was om onverklaarbare reden heel vroeg wakker en de spruit werd daar ook wakker van. Dus toen ik na het aankleden beneden kwam, lagen deze mannen nog even te slapen op de bank (de spruit doet altijd heel graag alsof hij slaapt)

Ik ging die dag naar Blogger by nature. Een leerzaam event voor bloggers.

Mijn notitieboekje in de aanslag en mijn nieuwe jurk aan… Ik was er klaar voor en samen met Angela was het een hele nuttige en leuke dag.

Er was ook een netwerkplein en daar stond Asmodee, met allemaal bordspellen. Zoals jullie weten is mijn lief groot spelletjes fan en daardoor vind ik het ook leuk. Zelfs de spruit heeft al meerdere spelletjes en natuurlijk zijn wij altijd op zoek naar meer. Vooral Monsieur Carroussel die hiervoor ligt en Het kleurenmonster lijken mij erg leuk voor de spruit.

Thuis deden een aantal scouting kindjes heitje voor karweitje. Ik vond dat vroeger altijd heel leuk, dus ook leuk als kindjes het voor ons kunnen doen.

Gisteren gingen we naar de koeiendans.

Samen met twee vriendinnen van mij en alle kinderen en aanhang, gingen we naar de Mapliehoeve in Valkenswaard. Dit is toch rijkdom…. de spruit is de jongste van deze drie, maar ze zijn zo mega leuk samen.

Ze zijn verschillend, maar passen zo goed bij elkaar. Helpen elkaar, delen, spelen, lachen en leren van elkaar. Ik besef me ook ineens dat ik alleen maar foto’s van hun heb gemaakt en niet eens van mijn vriendinnen…misschien volgende keer maar eens bewust doen.

De Pipster vond het ook fantastisch, maar was overduidelijk moe. Want zoals ik deze Diary begon sluit ik hem af… met een slapend kind in de aut. Alleen is het eigenlijk niks voor de Pipster. Hij vindt autorijden heel fijn, maar valt zelden in slaap….

Hoe was jullie week??? Lekker van het mooie weer genoten?

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Angela
  9 april 2019 / 11:28

  Die traptreintjes in de Efteling, hilarisch echt een herkenning! wat een verschrikkelijke @#$% dingen, je trapt je rot….

  • Liefthuis
   Auteur
   9 april 2019 / 22:09

   Wahahahaha verschrikkelijk he, wat een ellende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *