DIARY: Lente, buiten eten en baby knuffelen

Na ijspret door naar de lente, precies hetgeen dat ik besteld had. Wat een heerlijke vakantie week was het. Mega mijlpalen doordat Lua voor het eerst naar de opvang ging en heel veel knuffelen en proefjes doen. Kijk mee met onze week.

Bovenste foto maakte ik van Lua en daarna liep ik het winkeltje in en daar hing onderste foto. Ineens herkende ik haar in de foto van Raf… Toch echt broer en zus… en dat bekkie van Raf is toch ook om te smelten, ongelofelijk dat hij ook ooit zo klein was.

Op woensdag zette ik alles klaar. Flesje, voeding, slaapzakje, extra kleertjes en haar eigen tasje. Op donderdag ging ze dan echt voor het eerst de hele dag naar de opvang. Ik vond het best spannend.

Ik knuffelde dus nog even extra met haar. Ik vond het vooral een raar idee dat je het haar niet uit kan leggen. Ik vertel haar wel dat ze een dagje gaat en dat ik haar weer op kom halen, maar dat snapt zij natuurlijk niet. Het voelde een beetje alsof we haar weg deden… Nou ja… mama’s ding is dat.

Ik kreeg die dag deze foto van het kinderdagverblijf. Ze lag heerlijk te slapen in het buitenbedje. Het is echt een bedje buiten, dik aankleden en het lijkt een beetje op een konijnenhok. Helemaal uit de wind en ze slaapt heerlijk.

Ook kreeg ik deze foto’s…. Dit is toch goud. Heerlijk in de modder spelen.

Lekker ding ben je toch, lieve Pippi.

In de avond weer lekker knuffelen met ons meisje… Ze had het zo goed gedaan. Lekker geslapen, twee keer gedronken en met dit vrolijke bekkie weer naar huis.

Deze foto maakte ik om op insta de belangrijke vraag te stellen… Waarom is de laatste aflevering van een serie altijd om half 12 en nooit om half 9… En toch nog gaan kijken…

Copy Paste… Samen met ons meisje ging ik Pip wakker maken. Dat vindt hij zo lekker. Hij kroop gezellig tegen haar aan.

We moeten toch maar eens een speelmat voor haar kopen. Hier lag ze heerlijk naar haar broers te kijken.

In het weekend keken wij regelmatig vol spanning naar de live stream van de kuikens van Angelo Dorny. Zo zo leuk. Die man is mega bevlogen en vol enthousiasme over zijn kuikens aan het delen. Tijdens het eten kwam er bijna een uit, dus we aten met een scherm op tafel.

Als ze bij mij in slaap valt, kan ik haar nooit wegleggen. Want ik weet hoe snel dit over gaat en dat die momenten steeds schaarser worden. Extra van genieten dus.

Ik deed haar nieuwe jasje aan. Een jasje dat ik als babytje aan heb gehad en het staat haar zo schattig.

Wij gingen even genieten van het mooie weer. We hadden nog een buurtbingo dus iedereen in de bakfiets en bingoen maar in het zonnetje. Mega leuke tip trouwens om dit te doen. Huisnummerbingo is ook leuk, maar nog wat te moeilijk voor Pip.

Deze weg vind ik verschrikkelijk om over te fietsen… zo’n mega hobbelpad, maar het is wel een mooi plekje in Eersel en de mannen vinden dat schudden mega grappig.

We moesten ook wel over het hobbelweggetje, want ik had gelezen dat de ijssalon weer open was, dus wij gingen het eerste ijsje van het jaar halen.

Ik moet bekennen dat ik het shoppen en kleden van ons meisje mega leuk vind. Ik shop veel via vinted… het is even. zoeken maar zoveel goedkoper en zulke mooie en goede items.

Zonder jas naar buiten… Lente in februari…

Ook wij gingen in de tuin aan de slag en buiten spelen. Heerlijk…

Het was weer tijd om buiten te eten… We maakten er een feestje van door restaurantje te spelen. Voor, hoofd en nagerecht en tafel uitgebreid dekken.

De mannen vonden het feest… Hier kijkt Pip in het voorgerecht… De spinnensoep… Hij vond het eerst maar spannend…

Tot hij zag wat het was. Knaks met stukjes spahetti in bouilon gekookt.

Wij verklaren het buiten eet seizoen voor geopend.

Toetjes bekkie

Zeepsop maken voor joekel bellen… Zo heerlijk hoe Raf geniet van al die dingen die hij zelf kan en mag doen.

Mama kijk de maan van Lua… zoals Pip zei. Einde van de middag kwam de maan al tevoorschijn.

En wij maakten joekel bellen. We hadden een setje van Bubble Lab en daarmee kun je dus zelf die stokjes en het touw maken en er zit een poedertje bij voor hele goede zeepsop. Echt een aanrader met mooi weer.

De mannen vonden het feest en kijk het licht… Lente is coming.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *