DIARY: Lichtjesroute, throwback en volgende klus…

Mijn DIARY van afgelopen week. Het was een week met ups en downs. Downs vooral fysiek omdat ik zo graag meer wil dan ik eigenlijk kan. Het is even niet anders, accepteren en liggen… Toch hele fijne week, met babywasjes en een heerlijk avontuur met de mannen. Kijk mee…

Zo leuk om deze updates nu te krijgen. Hier was ik 40 weken zwanger van de Pipster. De laatste buikfoto bij het wiegje. Dit wiegje zijn we nu toevallig weer klaar aan het zetten voor zijn zusje. Zo bijzonder en leuk om te zien. Morgen is hij echt jarig.

Op Feestje van Hout kwam een nieuw product online. Een houten kistje om haarbandjes in te bewaren of andere schatten natuurlijk. Zo blij mee, ons meisje krijgt ook zeker zo’n kistje tegen de tijd dat ze haartjes heeft en haarbandjes draagt.

Lieve Pippi, is zo aanhankelijk de afgelopen tijd. Denk dat het door de zwangerschap komt. Hij wil continu bij mij zijn, knuffelen, bij mij liggen… hij is alleen soms ook een beetje lomp… dus dan heb ik het te verduren als hij op mijn buik duikt.

We hadden zo’n fantastisch gesprek aan tafel vorige week. Raf had een keer gevraagd hoe mijn buik dan open ging. Ik heb hem uiteindelijk gevraagd hoe hij zelf denkt dat het gebeurt. Uiteindelijk heb ik het eerlijk verteld. Over drie gaatjes tussen mama’s benen en dat daar de baby door naar buiten komt en dat mam dan heel erg buikpijn krijgt om het gaatje groter te maken.

Als tip van iemand kreeg ik dit boek nog door. Onze baby… daar staat super duidelijk en eerlijk in verteld hoe het gaat.

Dit soort foto’s word ik zo blij van. De mannen zitten op een agrarisch kinderdagverblijf/ BSO en dat is zo gaaf. Ik schreef er ooit een blog over dus klik op de link als je benieuwd bent.

Op vrijdag maak ik vaak voor de mannen een borrelschaal. Na een week hard werken op school en thuis gaan we dan vaak chillen op de bank. Deze schaal komt van Wibra en is ideaal, zo simpel maar het is echt een feestje.

Ons meisje… Zo bijzonder dat dat snoetje straks in mijn armen ligt

Op zaterdag had ik weer eens een klus voor mijn lief. We hebben al even een Samsung the Frame hangen en daar wilde ik heel graag lijsten omheen, maar dit kwam er iedere keer niet van. Nu toch hamer en spijker gepakt en aan de slag.

De eerste babywasjes… Zo heerlijk. Veel roze hahaha LOVE IT. Althans… de zachte oude vintage roze kleuren, niet de harde felle roze.

Het eindresultaat en ik ben er zo blij mee. De bovenste posters heb ik van Juniqe gekregen en op hun site krijg je nu 25% korting tot 4 oktober met de code LIEFTHUIS25 (ik hoef dit hier niet te delen, maar gun jullie ook de korting)

Van dino tatoeages ga je stoer kijken.

Op zondag was het tijd om taart te bakken. Onze appel oogst is dit jaar helaas niet zo groot. We hadden 1 appel uit de boom, maar we besloten hem toch te gebruiken om een appeltaart te bakken. Ik vind het zo leuk dit samen met de mannen te doen.

En het resultaat mag er zijn…

Als je in of om eindhoven woont dan kan in je pyjama in de auto met een dekentje maar 1 ding betekenen. Lichtjesroute rijden. We hadden de mannen verrast en ze vonden het een groot feest.

Eerst in de auto even restaurantje spelen bij de mac donalds. Ideaal uitje voor een zwangere die niet goed meer vooruit kan en waarvan alles pijn doet.

De lichtjesroute is een route door Eindhoven met allemaal van dit soort figuren door de stad. Je bent denk ik een uurtje aan het rijden als je alles wil zien, maar alles is vanuit de auto (dus ideaal nu). Er hangen kleinere aan de lantaartpalen in allerlei thema’s (instrumenten, smurfen, piraten enz enz) maar er staan ook hele grote licht stellages. Het was echt een groot feest voor de mannen.

De lichtjesroute is overigens ontstaan omdat Eindhovenaren na de bevrijding lichtjes in hun raam zette om de bevrijding te vieren. Dit zijn ze ieder jaar blijven doen en daar komt de lichtjesroute uit voort. Zo mooi… Het is echt heerlijk om deze traditie die ik vroeger zelf met mijn ouders deed, nu met onze kinderen te doen… Rijkdom…

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Debby
    1 oktober 2020 / 09:15

    Wat leuk die lichtjesroute! Staat dat los van glow ? Of hangt dat met elkaar samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *