Diary: Mega lange, heerlijke TEXEL diary + TIPS…

Natuurlijk neem ik jullie ook mee op vakantie. Want foto’s maken we toch en met liefde deel ik ze natuurlijk. We begonnen onverwachts wat hobbelig aan onze vakantie, maar we hebben zo intens fijn gehad dat ik de dag nat huis komst een beetje heimwee had naar Texel. Kijk mee naar onze heerlijke week…

Ten eerste… Hoe fantastisch is ons plekje… Dit op camping Kogerstrand bij de Koog. Je staat echt in de duinen en hebt je eigen duinpannetje. Zo heerlijk… 1 duin over en je staat op het strand en als je in bed ligt, hoor je de zee. Liefde…

Op zondag vertrokken we. De auto was bomvol en ik snap echt niet hoe mensen met drie kinderen dat doen. Nemen die minder mee? Of hebben die een dakkoffer??? Dat was namelijk de tip die ik via insta kreeg.

Onderweg gingen we eerst even langs een vriendin. Ze wilde iets lenen, maar daarnaast waren ze op die dag precies een jaar getrouwd. Een jaar geleden was ik ceremoniemeester van hun waanzinnig mooie dag. Zo bijzonder… en daar hoort een feest lunch bij…

Daarna waren we nog geen half uur onderweg en de kleine Pipster spuugde in 3 grote golven ALLES onder. Althans. Zichzelf en zijn autostoel waren doorweekt. We zijn gestopt bij benzinestation en terwijl ik de Pipster troostte en omkleedde was mijn lief alles schoon aan het maken. Wat een vieze ellende… Zo zielig zo’n ziek kindje.

Nadat alles er uit was leek het iets beter met hem te gaan. Hij voelde warm, maar had wat geslapen en spuugde niet meer. Op de camping aangekomen (veel later dan de bedoeling was) mochten de spruit en de pipster bij ons voorin zitten om naar het plekje te rijden. Wie deed dit vroeger ook altijd???

Na 1 soepstengel ging het helaas toch weer mis. Hij spuugde weer flink en was weer een klein dood vogeltje in mijn armen. Zo sneu, maar ook voor mijn lief want die moest nu alleen de vouwwagen opzetten. HELD!!

De Pipster had flink koorts en de nacht was onrustig, maar in de ochtend leek het beter. Hij hield een krentenbol binnen en ze wilden allebei lekker buiten spelen. Heerlijk in het ochtend zonnetje…

We deden die dag rustig aan en gingen lekker naar het strand naast de camping. De spruit had er zoveel zin in.

SMELT!!!. De Tula Toddler gebruiken wij nog steeds heel veel, vooral op vakantie en de Pipster vindt het ook nog heerlijk.

Schelpen zoeken, graven, vliegeren… Het strand is een van mijn favoriete plekjes en mijn mannen vinden het gelukkig ook fantastisch.

De Pipster was gelukkig al veel beter. Heeft nog 1 keer gespuugd, maar kon weer lachen en spelen en zetpillen doen wonderen.

Vouwwagen romantiek… Een biertje, lekkers en een spelletje bij het licht van de lamp. Heerlijk kneuterig, ik word hier heel blij van. Klein, maar zeer belangrijk detail; ik heb 3 keer gewonnen deze avond… 3 van de 3 potjes.

Als wij ergens gaan eten vertel ik de spruit vaak een verhaaltje. Als soort van grapje… Het verhaaltje over het konijntje dat bij de bakker komt en om een worteltjes taart vraagt… Ken je hem??? Uiteindelijk wil hij ook altijd de giraffe en de olifant enz… Hij zit zelf al helemaal te lachen voor ik bij het einde van de grap ben…Heerlijk bekkie.

Goedemorgen. De mannen slapen samen in een gedeelte van de vouwwagen en in de ochtend kwam hij lekker bij mij in het grote bed knuffelen.

We gingen naar de zeehondjes in Ecomare. De spruit zocht al sinds de bootreis overal zeehondjes. Dit was echt super leuk voor de mannen.

We hadden geluk want terwijl wij er waren was het Meierbliss. Dat zijn grote vreugdevuren over het hele eiland. De spruit was mega moe, maar het was toch super tof om te zien.

Het was gezellig druk, het vuur was mega groot en het was echt tof om te zien hoe alle kinderen en volwassenen er aan gewend zijn. Zelf fikkie stoken en jongeren die gezellig hoekjes hadden gemaakt. Echt top om daarmee op te groeien.

De spruit was daarna binnen 1 tel vertrokken. Hij sliep in een speciaal stapelbedje voor in de vouwwagen. De Pipster slaapt heerlijk in een Deryan peuter tentje.

We besloten in de ochtend naar de Schapenboerderij Texel te gaan. Dit was een van de leukste uitjes. We zagen toevallig net een lammetje geboren worden, wat een geluk. Het was zo leuk en kneuterig en ontspannen en makkelijk. Dikke dikke tip als je naar Texel gaat.

De Pipster is echt dol op diertjes. Waar de spruit soms dingen spannend vindt, duikt hij overal op af. Dit was mijn lievelings lammetje. Echt een mini en die sprong door heel het hok heen. Super leuk.

Allebei dol op de lammetjes. Zo leuk dat ze overal mochten knuffelen.

Er was ook een special stuk stal afgezet waar je de lammetjes op schoot mocht. Zo lief….

Buiten staan hooibalen en is een super toffe speeltuin. Ook kun je paardrijden, ze laten het schapen drijven zien en kun je er lekker een hapje eten. Deze wipwap wil ik wel in de tuin, zo leuk met de mannen.

De pipster wilde het hok van de lammetjes niet meer uit. Allemaal lekker knuffelen.

De dag daarna gingen we naar het strand bij de vuurtoren. Echt een mega breed en mega mooi strand. Het was weer zo fijn…

Natuurlijk gingen we even bij de vuurtoren kijken. Hij had er nog nooit een gezien. Toen ik een foto wilde maken, ging hij er bij staan als een echt model. Gek kind.

Ik probeer vaak een foto met ons vieren te maken. Dan sta ik er ook nog eens op haha. Herkenbaar moeders?

Need I say more…

Op donderdag was het weer wat minder, dus we besloten te gaan zwemmen. Perfect plan…De Pipster vond het in het begin een beetje spannend, maar toen hij eenmaal los was ging hij los. (zoom even in op zijn hoofd)

Kleine blije man.

Na het slapen als een roosje door het zwemmen was het tijd om te spelen. Hij kwam met de baby aanlopen en zei; Bebe bed… Zo lief… Klapperende eierstokken en alles…

Het was verder een rustig dagje, dus voor het slapen gaan gingen we nog een wandelingetje maken over de camping. Door de duinen rennen en klimmen. De spruit gaf die avond aan dat hij dit het aller leukste had gevonden. Het kan zo simpel zijn.

Op de laatste dag gingen we shoppen in Den Burg en daarna rustig inpakken. We besloten een dag eerder te gaan aangezien de weersvoorspellingen voor de zaterdag niet goed waren. Dus na het inpakken aten we nog iets aan het strand bij Bries 20 (bij de Koog). Perfecte afsluiting.

Het was waanzinnig fijn. Chillen in het grote bed, boekjes lezen, wandelen, spelen en alles 24/7 samen. Dat vind ik het aller fijnste.

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *