DIARY: Perrie test weekend en paasfeest…

Wat een week, wat een weekend. Een overvolle DIARY vandaag met zoveel leuke en fijne momenten. Uit quarantaine, klussen in de camper en paaseieren zoeken, een welkome afleiding van alle C onrust.

Op dinsdag mocht de spruit eindelijk weer naar school. Hij had 3 dagen thuis gezeten (voor en 1 na het weekend) omdat een klasgenootje positief was getest. Hij werd op zondag getest en maandag hoorden we gelukkig dat hij negatief was, net als gelukkig alle andere kindjes uit zijn klas. Hij had zoveel zin om weer te gaan, lekker ding.

Dinsdag had ik een intense dag. Een uitvaart, veel verdriet en emoties en dat kost ook veel energie. Ik had mijn hoofd er nog niet echt bij op woensdag en toen kwam Pip mij bloemetjes uit de tuin brengen. Daar smelt ik toch van..

Als ik dit type kan ik het me bijna niet voorstellen, maar we hebben buiten gelunched. Zo lakker warm was het. Onze nieuwe tuinset meteen uitgeprobeerd. Zo leuk ook dit plekje, al moeten we hem nog even afmaken.

Ook Lua vond het heerlijk buiten. ooow wat heb ik een zin in de lente.

Op donderdag was het 1 april en de kinderen mochten voor pasen ook verkleed naar school komen. Ik dook de verkleedla in. Een nijlpaardenpak (het lijf) en een baby paashaas pakje verknippen zorgde voor dit te lieve konijn. Hij was zo trots. Ik was even bang dat het een 1 april grap was, gelukkig was het echt.

We klusten hard door aan de camper, want het paasweekend wilden we gaan proefdraaien. Camping geboekt en dat betekende inladen. De mannen hadden er zoveel zin in, dus die dolden alvast op het grote bed. Prima, want zo liepen ze mij niet in de weg en dat bed maak ik strak wel weer op.

Onze perrie keuken. Nog niet af, maar al zo gezellig. Het keukenblad wordt nog vervangen voor een mooi eiken blad en ik denk dat dat mega veel zal schelen. Hopelijk snel door met klussen.

De kussens van de bank worden ook nog opnieuw bekleed, of we doen er een andere hoes om ofzo, maar ook als hij niet af is, kunnen wij prima op vakantie. Het test weekend kan van start.

Zie je mijn blije hoofd hahaha. Ik had het prima naar mijn zin in de cockpit, zoals de vorige eigenaren het noemden en wij nu dus ook.

We gingen naar camping In de rimboe in Ermelo. Over zo’n zandpad kom je aanrijden het laatste stuk en dat maakt het rimboe en vakantiegevoel wel compleet. Wat is het prachtig hier.

De camping ligt echt tussen de hoge bomen en aan een groot bos en natuurgebied. Ik hou van dit soort campings. Allemaal niet zo perfect en netjes, maar toch perfect.

Het laatste stukje reed mijn lief omdat ik ingecheckt had. Sam kijkt even mee of alles goed gaat. Zo gezellig dat hij ook mee kan.

Neerzetten, stoeltjes uitklappen, drankje pakken en je hebt vakantie. (alhoewel ik de reis ook altijd bij de vakantie vind horen) De mannen wilden graag meehelpen en dat juich ik alleen maar toe, hoe onhandig het soms ook is. Ik hoop dat ze dit namelijk ook blijen doen als ze groter zijn.

Pip is een echte helper, klusjes doen vindt hij super, dus hij wilde ook weten hoe het stroom werkte.

We hebben nog geen goed kleed en de luifel moet gerepareerd, maar het is al heerlijk vertoeven zo. Die luifel komt nog wel en ik zoek nog even verder naar een tof buiten kleed, dat ook nog groot genoeg is.

En ik??? Ik deed mijn plicht.

Ik wilde natuurlijk een toffe foto met onze perrie. De mannen laat ik altijd vrij of ze mee willen op de foto of niet, maar ze vinden het meestal prima. Ik maak er een beetje een spelletje van, met gekke bekken trekken enz. Kijk voor het echte resultaat op instagram.

Dit bevalt me wel.

En dit ook… Lua deed haar eerste slaapje in de Camper. Heerlijk plekje zo bij ons in het grote bed.

En dit was ook een primeur. Koken in de camper keuken. Het is altijd even zoeken, maar op de camping eten we toch altijd simpel en dat ging prima. Simpel is overigens niet minder lekker.

Er was op de camping ook entertainment voor de kinderen. De mannen vinden dat altijd fantastisch. Raf zit er helemaal in en doet mee.

Terwijl Pip het vaak spannen vindt. Achteraf wil hij echter alle dansjes nog een keer doen en vraagt hij of Lange Leon echt verlegen was enz enz. Zo zoet.

En als de kleinen slapen, doen wij een spelletje. Met een drankje en een hapje.

Raf was meteen vertrokken, maar Pip vond het toch nog wel spannend in het hoge bed. Arm kind, zo gevoelig de laatste tijd. Na even bij ons gezeten te hebben ging hij toch lekker slapen. Dat hij ons het spelletje hoorde doen, scheelde veel.

Goede morgen… We hebben prima geslapen. Ik was vooral bang dat het koud zou zijn, maar dat ws totaal niet. In de avond hebben we een kachel, maar die doen we in de nacht uit. In bed dan een extra wollen deken en iedereen had het lekker warm.

Lua kijkt het eten bijna uit mijn mond, dus we besloten om haar een stukje appel te geven om op te sabbelen. Ze vond het heel interessant en at/ sabbelde er goed op. Komende week beginnen we met hapjes.

En natuurlijk zochten wij paas eieren, maar dan in de camper.

We hingen overigens ook nog wat dingen op in de camper, om het gezellig te maken. De deur vind ik ook zo leuk, vooral omdat die op locatie natuurlijk ook open zal staan.

De camping ligt aan het bos, dus we gingen met zijn alle even wandelen. De mannen mochten de weg wijzen. Het is in deze tijd natuurlijk een beetje behelpen met wat je wel en niet kan doen, maar dit is altijd een succes en op de camping was meer dan genoeg te doen.

In de eerste lockdown durfde hij het niet aan. maar nu werd het wel heel erg. Hij had eigenlijk 3 april een afspraak staan, maar omdat we onverwachts dus gingen test kamperen, moest die afspraak afgezegd worden. Ik mocht het EINDELIJK proberen… We hebben zo’n lol gehad.

Maar check dit verschil. Ik vind het echt super goed gelukt. Hij lijkt gewoon 10 jaar jongen (al is die bovenste foto ook wel op zijn onvoordeligst genomen)

Hoe gezellig is ons zitje. Er komen nog hoezen voor de kussens en gordijntjes.

De volgende dag durfde Pip wel iets dichter bij te gaan staan bij de show, als hij maar heel dicht bij zijn broer was is het goed. Te zoet.

De mannen waren douchen dus ik zette chips, drinken en een spelletje klaar. Dit vind ik dus heel leuk om te doen, om de mannen hier mee te verrassen. Die bekkies waren ook helemaal verwonderd.

En om maar gewoon door te gaan met eten, was dit onze paas brunch. Zo lekker… Op de camping besteld. Normaal hebben ze een mega mooi restaurant, maar dat is uiteraard dicht. Ze hebben wel hele toffe en goede andere opties geregeld.

Liefies… lekker samen onder het dekentje.

Rond 2 waren we weer thuis op maandag. Het was zo mega fijn. En toe we thuis waren en even naar de kippen gingen kijken, ontdekten we paas eieren. Ik wilde zo graag thuis eieren zoeken, maar dacht dat het door het weer niet kon. We hebben precies in het zonnetje tussen de hagelbuien door gezocht en het was een groot feest.

Vandaag een ei is beter dan morgen een kip. Geen idee wat het betekent, maar het stond al bij ons kippenhok toen we het huis kochten. Wel een perfecte plek om een ei te verstoppen.

Papa til je me even op dan kijk ik even of daar een ei ligt.

Wat was het een heerlijk weekend. Op naar vele nieuwe perrie avonturen. Onze volgende trip wordt denk ik in de meivakantie.

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Floor
    8 april 2021 / 15:15

    Mag ik vragen waar de camping tafellamp van is? Is deze op zonne-energie?

  2. Floor
    29 april 2021 / 14:16

    Wat gezellig! Mag ik vragen waar jullie gele campinglamp van is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *