DIARY: Pip is jarig, tatoeage en lichtjesroute…

Een drukke, maar hele leuke week. Ik liet een tatoeage zetten, we vierden twee keer feest voor Pip en we reden de lichtjesroute. Er moest ook nog gewerkt worden, maar dat is natuurlijk niet zo boeiend op de foto… Kijk mee naar onze week.

Vorige week wipte ik even bijde Evezlabel binnen. Heel leuk kleding winkeltje in Eersel en daar zag ik deze combi. Nog niet meegenomen, maar helemaal mijn ding, dus ik ga snel terug.

Op woensdag ging ik een tatoeage laten zetten. Al maanden stond deze afspraak om een tatoeage die ik eigenlijk al op Bali zou laten zetten te laten zetten. En toen ging Pip een paar weken voor het eerst naar school en tekenden we dit hartje en ontstond dit idee. Ik ben er zo blij mee…

Die avond was het de tijd om slingers op te hangen.

Ons mannetje voor de laatste keer naar bed als 3 jarige. 4 is wel echt een serieuze leeftijd, dus dit is toch even slikken.

Het was een gewone schooldag dus we vierden het later in het weekend, maar ik kon de dag niet voorbij laten gaan zonder een klein feestje. Dus ik dekte de tafel feestelijk en we hadden appelflappen.

Hij kreeg ook alvast 1 cadeau.

Mama, ik moet iets mee naar school nemen heb ik bedacht. We zijn de huishoek aan het opknappen en bloemen zijn dan goed en die hebben wij toch veel in de tuin dus die neem ik morgen mee. Prima jongen… Goed idee… Dus vrijdag ochtend knipten we bloemen af om mee naar school te nemen.

Op zaterdag vierden we de verjaardag van onze grote kleine man, dus toen kwamen de rest van de cadeau’s tevoorschijn.

Ik had bijna geen foto die niet bewogen was, zo blij waren beiden mannen. We gaan altijd met cadeautjes en ontbijt op bed de jarige wakker maken en ook Raf keek hier heel erg naar uit. Zo lief vind ik dat.

De pikler driehoek die we kochten is een groot succes. Eigenlijk twijfelde ik of hij voor Pip of Lua’s verjaardag was, maar heel blij dat we hem nu al gegeven hebben.

Helemaal tof dat hij ook aan ons eigen klimrek kan. Dit is een oud school klimrek, en daar kan hij aan vast, wat het voor die grote mannen natuurlijk extra leuk maakt.

Deze knappe meid moest natuurlijk even op de foto met haar feest outfit. Jeetje meisje wat ben je knap. Klein detail… nog geen 10 minuten later was haar outfit geel… Poep explosie…

Mijn zus maakt vaak de taart voor de verjaardag van de kinderen. Zo leuk… Ze mogen altijd zelf het thema uitzoeken en dit was deze keer een appeltaart en een appeltjes taart….

Hier keek hij al zo lang naar uit. Hij heeft een octopus van Jellycat en wilde heel graag de reuzen okkie (zoals hij heet) deze kreeg hij en is hij mega blij mee.

Feest… bijzondere foto’s altijd.

Op zondag deden we rustig aan…. Lekker in pyjama met de cadeautjes spelen… Raf zei mama ik kan Lua echt wel optillen… Beiden zo blij…

ook dit hoort bij ons rustig aan doen hahaha. Ik wilde de woonkamer aanpakken en onder andere de kachel behangen, maar wij hebben beiden nog nooit behangen. Daarnaast is een oud huis nergens recht, dus het was een flinke uitdaging. Binnenkort het resultaat.

In de avond besloten we de mannen te verrassen met de lichtjesroute. Dat betekent met pyjama’s en dekentjes in de auto. Eerst langs de Mc drive om frietjes te halen en dan door naar de lichtjes.

De lichtjesroute is een Eindhovense traditie waarbij er een route door heel Eindhoven is met allemaal lichtjes figuren. Na de oorlog is deze traditie ontstaan doordat mensen toen lichtjes voor hun ramen zette om de soldaten terug te verwelkomen en verlichting te brengen. Dit is uitgegroeid tot een heel bijzonder evenement… en het blijft magisch.

Het is wel iets wat je echt met de auto (of de fiets) moet doen. Op 1 plek kun je stoppen en daar hebben ze hele mooie stellages in het water staan met lichtjes en de smurfen… Zo leuk die verwondering.

Mannen waren blij, maar ook moe. Dus hierna reden we naar huis.

Plaatje…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *