DIARY: Pompoenen plukken, Pip is ziek, spelletjes tip…

Een gewone simpele en toch kneuterige en fijne week. Ondanks dat Pip niet fit was hebben we op zondag iets heel leuks kunnen doen, namelijk naar het pompoenen veld om pompoenen te plukken. Zo tof voor de mannen en ik was natuurlijk net zo enthousiast.

Een van de oma’s van de mannen komt normaal altijd een dag in de week oppassen, maar dit kan door verschillende redenen nu al een paar maanden niet. De drie mini’s ontvingen ineens een doos vol cadeau’s als verrassing van Oma paardje. Zo leuk…

En de cadeau’s waren een dikke hit. Legosetjes en Lego boeken. Raf was al lego fan, maar ook Pip kan steeds beter lego bouwen en is helemaal trots dat hij nu ook mee kan doen.

Je zou het niet zeggen aan mijn hoofd, maar dit zijn mijn lievelingswandelingetjes. Hand in hand naar school toe lopen en een beetje kletsen.

Op donderdag was mijn lief jarig. Hij had een lange werkdag (7 uur weg en 6 thuis) dus we hadden in de ochtend niks kunnen vieren. Ik zorgde als verrassing voor lekker eten en een feesttafel met cadeau’s.

Ik had een borrelplateau geregeld. Lekker allerlei hapjes en frietjes. De mannen vinden dat ook heerlijk, dus heel gezellig eten vind ik dat.

Als toetje had ik ’taart’ al wilden de mannen graag donuts. Ik had van te voren met ze overlegd wat we allemaal moesten regelen voor papa’s verjaardag en zij waren het eens over donuts. Dus dan doen we dat.

Op vrijdag zat deze kleine man klaar te wachten voor school. 10 keer mama mogen we al mama ogen we al… dus toen legde ik hem uit hoe de klok moest staan. Hij besloot er maar naast te gaan zitten. Zo fijn dat hij school zo leuk vindt.

Dit meisje kan tegenwoordig zelf heel goed eten. Dat vindt ze ook een feest om te doen. Dit bordje kocht ik bij Blokker. Hij is van siliconen, blijft goed staan en ziet er leuk uit, ideaal.

Op vrijdag haalde ik Pip met buikgriep klachten uit school. Hij was ook niet echt ziek ziek, maar we moesten we dicht bij een wc blijven voor hem. Op zaterdag begonnen we met zijn alle dan ook met spelletjes. Zo gezellig was het, dat het gedwongen thuis zitten zo niet eens zo erg was. Al had ik natuurlijk liever dat hij zich helemaal fit zou voelen. Dit is ‘De kinderen van Catan’ en echt heel leuk voor de mannen. (laatst gekocht op de rommelmarkt) Ik zal binnenkort weer eens een nieuwe blog met spelletjes tips met kinderen maken.

Dus het was tussen de spelletjes door ook veel van dit. Gelukkig was die emmer niet veel nodig, maar voor de zekerheid ging die overal met hem mee naartoe.

Het was natuurlijk ook super lekker weer dus daar hebben we in ons thuisweekend ook maar gebruik van gemaakt en veel buiten gezeten. Terwijl ik daar lekker mijn koffie zat te drinken vloog er een vogel onder ons afdak. Ik ben heel bang voor vogels dus dacht… shit stilzitten want als hij schrikt gaat hij vliegen en op dat moment vliegt het roodborstje op en schrik ik zo dat ik m’n koffie over mezelf heen gooi.

Zaterdag was de buik van Pip weer redelijk rustig en na een goede nacht besloten we dat we een kort uitje in de buurt wel aan durfden. Hij was vrolijk voelde zich goed en zag het zelf ook wel zitten. We gingen naar een pompoenen veld om pompoenen te plukken. Dit was zo mega leuk… Boer Simon legde vanalles uit en verder was het gewoon heel kneuterig en gezellig.

Raf vond het pompoenen snijden ook helemaal leuk. Met een eigen ‘mes’ mocht hij het veld in en kozen we de mooiste pompoenen uit.

Hij had ook een beetje suikermais staan en laten de mannen daar nu net dol op zijn. Dus ze gingen ook twee maiskolven plukken.

Een pompoenen diploma, pompoenen, mais en wortels en hele blije mannen. Het is van Simons Pompoenen in Diessen, mocht je er heen willen. Via marktplaats kun je advertenties van ze vinden en ze wellicht contacten en anders zou ik zeggen vlieg eens aan. Ze zijn echter via social media heel slecht bereikbaar.

De wortelwasstraat… Alles wilden de mannen mee doen en proeven. Ze hadden ook aardappelen en uien enz. Heel leuk om met je kinderen naartoe te gaan dus.

En naast wortels en mais en sier pompoenen hadden we ook een eet pompoen meegenomen. Dus in de avond aten we pompoensoep met mais en pompoenblokjes en aardappeltjes uit de oven. Super lekker.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Merel
    25 september 2021 / 23:44

    Yes spelletjesblog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *