DIARY: Tradities, heerlijk avondje, oneindig spelen…

Kerstboom shoppen, sinterkaas avond vieren, nieuwe zwembroeken voor de mannen… Spelen spelen spelen…. Het was een hele lekkere echte december week. Kijk mee naar heel veel gezellige kneuterigheid.

Lieve gekke Pippi… Ik had nieuwe zwembroeken gekocht voor de mannen voor als we op reis gaan. Hij zette hem op zijn hoofd en danste door het huis met het liedje wat papa altijd zingt. Broek uit op je hoofd, broek uit op je hoofd.

Op maandag konden de mannen spelen met de eerste cadeautjes van de Sint. De Pipster speelt zo graag met zijn keuken spullen. Hij bakt en kookt en zet koffie…

Oma bouwde de eerste lego set van de spruit samen met hem. Ik was echt verbaasd over hoe goed hij dit al kon.

Sinterklaas onderweg naar school. Ik vind het zo zo stoer dat hij lekker als sint gaat terwijl iedereen als Piet gaat.

Toen ik de spruit vroeg wat hij met sinterklaas wilde eten, zei hij Taart… want Sinterklaas is jarig… Vet slim en vet goed idee… dus wij hadden taart.

De Pipster had bij de laatste keer schoen zetten een politiepak in zijn schoen gekregen. Die ging die dag niet meer uit.

Naast taart besloten we ook pizza te bakken. Zo gezellig…

Kleine politieman aan het werk…

Hier word ik intens gelukkig van. Dit soort mama dingen wil ik doen.

Even trots de pizza’s showen… Dat bekkie van de Pipster.

En ze waren mega lekker. Na het eten wilden wij eigenlijk een kerstboom gaan halen. Dus mijn lief laadde de mannen in de auto.

En ik zette snel alle cadeautjes klaar. Wc papier door het hele huis en de cadeautjes op de wc… Piet was naar de wc geweest… De bekkies onbetaalbaar.

Dit is toch rijkdom. Die zijn gewoon van mij.

Naast veel andere cadeautjes, nog meer verkleedkleding. Voor beide mannen een tijger set.

Samen puzzelen met de nieuwe puzzel van de Pipster. Echt een aanrader, van Djeco en echt heel leuk. Losse boerderij dieren puzzels.

Ik heb ergens tussendoor ook nog mijn nagels laten doen. Zo blij mee… Heerlijk voor deze tijd.

Met Sinterklaas was de kerstbomenverkoop al dicht, dus op zaterdagochtend trokken we onze kersttruien aan en gingen een boom uitzoeken. Dit zijn tradities die ik zo heerlijk vind.

De mannen kregen beide een kerstmuts… Kijk dat bekkie…

Hij vond alle bomen even mooi, zolang ze maar heel groot waren.

Zaterdagavond vierden we nog Sint bij mijn ouders. We gingen er lekker sushi eten en daarna verrasten ze de mannen met mega veel cadeaus. Daarna deden wij een soort surprise. Lootjes getrokken en als het lukt of gaat om iets te maken, dan deed je dat, bij de cadeautjes. Ik maakte deze aftel kalender voor mijn moeder. Zodat ze af kan tellen tijdens onze grote reis.

Knappe mannen…

Ik vind het zo heerlijk dat hij overal in mee gaat…en leuk vindt. Dus ook zijn kersttrui en zijn kerstsokken aan en net zo enthousiast als wij bellen (belletjes aan onze trui) roept hij HO HO HO… Lekker ding.

Serieuze zaak dat uitozken van de kerstboom.

We deden ook nog even het ruilspel. Want waarom zou je niet gewoon ALLES doen? Wel altijd heel erg leuk en grappig.

Hier kijk ik wat hysterisch. Ik had de flessenborstel voor de gein in mijn haar gedraaid als krul borstel, maar rarara… deze kwam er daarna niet meer uit… WAT DOM OOK VAN MIJ… ja I know… met olie en pielen plukje voor plukje is het grootste gedeelte er weer uit gekomen.

Zondag hadden we pyjamadag en speelden de mannen met hun speelgoed. De spruit heeft zoveel gaaf playmobil gekregen. Uren speelplezier. Ik was heel druk bezig met alle orders… ik mis een oppasdag en dat komt mega slecht uit in de decemberdrukte, dus ik werkte vandaag ipv morgen.

Het lijkt hier alsof er niet zoveel in zit, maar dit is wel zo… We versierden de kerstboom in de woonkamer. Op maandag doe ik de rest, maar het is zo heerlijk om de kerstsfeer in huis te hebben…

Fijne week weer…. Wat een heerlijke tijd is dit toch.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *