DIARY: Zomervakantie feest, nieuwe klus en life saver…

De zomervakantie is begonnen en het is meteen zo’n heerlijke start. We vierden feest, gingen picknicken, deden rustig aan, maar natuurlijk ook klussen. Het was een hele fijne week, dus laat die komende weken vakantie maar komen.

Zo begin ik de dag vaak de laatste tijd. Althans, nadat ik de spruit op school heb afgezet drink ik op de bank even een kopje koffie voor ik aan het werk ga. Sam komt zo lekker bij mij en mijn liggen de laatste tijd. En de kiwi reageert er ook op lijkt het, althans op de aanraking daar, want gaat er tegen schoppen.

Mijn life saver als ik de mannen ophaal van de opvang zijn mini krentenbollen. Wij kunnen niet meteen eten als we thuis komen en daarnaast kan de weg van de opvang naar huis al een ellende zijn. Onze mannen hebben altijd mega honger na het ophalen, dus om het voor mezelf makkelijker te maken heb ik standaard krentenbollen bij me.

Ik kon een beetje oefenen met haartjes doen. De haren van de mannen moeten eigenlijk geknipt, maar nu het zo lang was kon ik bij de Pipster een staartje proberen. Zo is het toch net een klein meisje.

Mannen ga eens bij de deur staan… en dan krijg je deze enthousiaste hoofden hahaha. De spruit had zijn laatste schooldag. Hoe bizar, het eerste schooljaar van de spruit, het eerste jaar van mij als schoolplein moeder. Dus die laatste dag vond ik wel een flinke mijlpaal.

En omdat het zo’n mijlpaal is, vierden wij een zomervakantiefeestje, met hotdogs van Hema (ideaal die sets die je daar kan kopen) en kinder champagne.

Dit boek heb ik afgelopen week cadeau gegeven aan mezelf. Gewoon omdat ik zo benieuwd was en ik heb nu 6 hoofdstukken gelezen en vind het HEERLIJK. Echt een dikke dikke aanrader.

Heerlijk dat de mannen zo snel samen spelen. Hier hadden ze een bedje gemaakt en lag de Pipster echt wel een kwartier heerlijk te chillen.

Dit jaar is mijn eerste jaar dat ik geen zomervakantie heb als juf. Ik vond de zomervakantie altijd een feest en nu heb ik het niet meer. De spruit heeft nu wel zomervakantie en ik wilde graag heel bewust leuke dingen gaan doen omdat met mijn werk de tijd anders voorbij kan vliegen. Dit heb ik samen met de spruit besloten dat we gingen doen.

Vol enthousiasme vertelde hij het ook tegen mijn lief. Zo heerlijk dat enthousiasme, missie 1 is dan soort van al geslaagd.

En we konden meteen 1 ding van de lijst afstrepen. Want we hebben meteen in de tuin gepicknickt. Zo zo leuk. Picknickmand vullen met allerlei lekkers en een plekje zoeken in de tuin. Zo simpel kan het zijn, maar de mannen vinden het goud. De roze monkeyplatter (met deksel) is van Wibra trouwens en dat kleed is ook dikke tip (plastic van de onderkant) en die is van Hema.

Na de lunch was het tijd om de pruimenboom te plunderen. De eerste lading is nu rijp en wat zijn ze lekker. De mannen vonden het ook mega leuk.

En natuurlijk werd er ook weer geklust haha. Ieder weekend is het raak.

Op reis hadden we besloten dat we de vloer van de bovenverdieping wilden verven, maar als je dan toch bezig bent. Dan kun je net zo goed ook de rest mee aanpakken toch? Babykamer komt nog, maar daar slapen wij nu tijdelijk. De muur is hier nu geverfd en dat groene stukje op de koof ook. De vloer moet nog 2 lagen dus komende week slapen we denk ik nog in de babykamer.

We vonden ineens een kikker in ons zwembad. Nou dat wil ik natuurlijk niet. Dus mijn lief ging hem vangen en de spruit vond het super interessant, de Pipster lijkt meer op mij… die bleef weg hahaha

Mama wanneer ga ik dan een hele dag naar de opvang, mama wanneer gaan we op reis, mama wanneer is papa thuis? Waarom moet hij werken? Ik merkte dat de spruit totaal geen idee had van hoe lang de zomervakantie duurt en wat het inhoudt. Op het bord tekende ik dus even de weken uit. Nu kunnen we iedere dag afstrepen.

Volg:
Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.