Dingen die veel kinderen leuk vinden…maar ik niet…

Kinderen zijn leuk, kinderen doen leuke dingen en even kind zijn lijkt me heerlijk, al heb je dat als kind niet door. Toch zijn er dingen die kinderen leuk vinden, maar die Laatst zag ik dit artikel al voorbij komen bij iemand anders. Sorry ik weet even niet meer bij wie, maar ik vond het zo tof. Er zijn nogal wat dingen die ik namelijk helemaal niet leuk vindt, maar kinderen en onze spruit wel.

 • Tikkertje: Hoe is het mogelijk dat we dit vroeger zo lang vol konden houden. Ik ben nu na 1 keer rennen al oververhit en buiten adem en er dus ook heel snel klaar mee.
 • Verstoppertje: Nog zo een….Ik wil me niet in een onmogelijk hoekje proppen, met opgetrokken knieën waarbij de kramp ter plekke in mijn lichaam schiet…Nope niks voor deze stijve hark. Gelukkig neemt onze spruit nog genoegen met mijn ‘achter mijn kussen verstop’ technieken.
 • Nog een keer….: Ik denk dat dit een van de zinnen is die kinderen het liefste zeggen. Ik vind het altijd heel erg leuk om kinderen te vermaken en leuke dingen met ze te doen. Ik wil iets ook best 3 keer of 4 keer doen….en het hangt van het moment af, maar wanneer ik zit te kletsen en een mini wil voor de tiende keer dat ik iets ‘nog een keer…’ doe dan ben ik er vaak wel klaar mee.
 • Peuter programma’s: Ik denk dat ik tot mijn zestiende beugelbekkie en Lizzy mcguire heb gekeken en Totally Spice kwam ook nog wel eens voorbij, maar wat er allemaal voorbij komt voor de spruit kan ik soms niet uit staan. Met stip bovenaan….Bumba…..brrrrrr stomme clown met z’n k*t stem.
 • Krijspaleis: Van de ene kant vind ik dit super vet en van de andere kant helemaal niks. Even zelf weer kind zijn, maar na 1 rondje door die toestellen ben ik er wel weer klaar mee. Daarnaast ben ik hier ook gewoon niet lenig en sterk genoeg voor en laat mijn lichaam me ook in de steek (gelukkig houdt mijn lief dit nog wel oneindig lang vol) Brandevoortse Hoeve is overigens wel een aanrader…Knus, overzichtelijk, gezellig en niet onbelangrijk…Lekker eten en drinken.
 • Gillen: Deze heeft wellicht met de vorige te maken…. Vooral wanneer het drukker is en er veel kinderen samen spelen of veel omgevingsgeluiden zijn, kan ik moeite hebben met gillen. Vaak is het een uiting dat kinderen het naar hun zin hebben, dus ik probeer me in te houden, maar ik probeer de spruit vaak toch duidelijk te maken dat gillen niet fijn is.
 • Merchandise: Deze is al vaker voorgekomen, maar ik hou echt niet van allerlei Disney, Kikker, Cars en noem maar op merchandise. Ik bedoel dan vooral bekers, pyjama’s, dekbedden, posters, knuffels enz. Ik weet dat we er niet aan kunnen ontkomen in de toekomst en ik ben er al achter dat wanneer je kleine ergens heel blij mee is, dat het dan wel goed is, maar fan zal ik er niet van worden.
 • Knuffels: En dan heb ik het niet over de overheerlijke knuffels van mijn spruiten. Die kan in oneindig veel krijgen, maar ik bedoel die pluche beesten. We hebben een aantal hele mooie voor beide mannen, maar er zijn ook zooooveeeel lelijke.
 • Spelen in de zandbak: Onze spruit vindt het heerlijk en dat is ook zeker iets wat we in onze nieuwe tuin komende zomer meteen weer neerzetten, maar ik….Na 2 zandtaartjes en zand overal ben ik er vaak wel weer klaar mee. Ik ga er liever naast zitten en kijken wat hij allemaal doet.

Neem sommige dingen vooral met een korreltje zout. Ik ben er ondertussen bijvoorbeeld al wel achter dat wanneer de spruit iets leuk vindt, ik al sneller geneigd ben over mijn hart te strijken. Cliché, maar waar… blije spruiten, blije mama… Fan zal ik vast niet worden van bovenstaande, maar ook van een ronde krijspaleis kan ik genieten als de spruit blij is.
Laat mij maar oneindig knuffelen en boekjes lezen. Laat mij maar oneindig veel liedjes zingen en grapjes uithalen. Laat mij maar een spelletje spelen met de spruit, kleien en tekenen. Of toch bovenstaande??? Af en toe…Omdat hij het zo leuk vindt.

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 3 februari 2018 / 09:33

  Bumba is hier verboden. Mag gewoon niet, kan ik heel slecht handelen. Shaun de sheep is nu gelukkig favoriet hahah. Dat herhalen en nog een keer hoeft voor mij ook niet. Super herkenbaar allemaal haha

 2. jessica
  6 februari 2018 / 15:04

  nou mijn peuter zoon vind het geweldig als we allebei een grote auto hebben en dan achter elkaar aan rijden. Maar mijn knieen en rug zijn daar niet zo blij mee. En dan is het inderdaad nog een keer, nog een keer 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   6 februari 2018 / 16:14

   Hahahaha precies. 1 keer doe je dat met liefde, de tweede keer vind je het heerlijk dat hij er zo blij van wordt, maar de derde keer en de vierde keer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *