Dinosaurus boeken voor kinderen – onze favorieten

dinosaurus boeken

Onze mannen zijn grote dinofans. Vooral de oudste is echt van heel klein al verzot op dinosaurussen. Zijn dinosaurussen zijn al jaren zijn lievelingsspeelgoed, hij speelt zelf het liefst dat hij dino is, zijn favoriete programma’s gaan over dino’s en in hun kamer vind je dino’s. Door de jaren heen hebben we dan ook flink wat dinosaurus boeken verzameld. Van informatie boeken, tot prenten boeken. Ik deel onze favorieten…

dinosaurus boeken

Het allermooiste dinoboek – Informatie boek

Dit boek is groot favoriet (eigenlijk zoals alle dinosaurus boeken op deze pagina, dus dit hoef ik niet te zeggen) Het is een prachtig boek (vindt mama leuk) en er staan heel veel dino’s in met beknopte en leuke informatie. Raf kreeg het boek toen hij 2 was, dus wij keken vooral plaatjes en leerden alle dino namen. Nu hebben we het echt meer over de dino’s en de informatie.

dinosaurus boeken

Tyrannosaurus drup – Prentenboek

Van alle dinosaurus boeken is dit mijn favoriete prentenboek. Het gaat over een druipsnuitdino (geen idee of die echt bestaan) waarvan het ei per ongeluk bij de T-rexen komt. Het is op rijm geschreven en leest heerlijk weg. Er gebeurt iets spannends, maar is ook voor peuters al heel goed en leuk te luisteren.

dinosaurus boeken

Wij eten hier geen klasgenootjes – Prentenboek

Dit boek kreeg Raf toen hij 4 werd en mocht gaan oefenen op de basisschool. Heel leuk om daar, als dinofan, een beetje kennis mee te maken. Het gaat echt over een aantal klassen situaties, zoals de lunch, het maken van werkjes en de pauze. Alleen dan door de ogen van een dinosaurus, die het ook spannend vindt om naar school te gaan.

Als ik een dinosaurus had – Prentenboek

Een boek over een jongen die geen kat of konijn of hond als huisdier wil, maar een dinosaurus. Hij verteld wat hij allemaal met die dinosaurus zou doen. Ook op rijm geschreven, wat ik gewoon heerlijk vind. De plaatjes zijn heerlijk simpel maar duidelijk. De mannen lezen deze allebei heel graag.

Dinoboek met naam – Raf en Fin in de dinowereld

Dit boekje kreeg Raf cadeau voor zijn verjaardag van een vriendje. Het verhaal is heel simpel en eigenlijk (vind ik) niet zo heel orgineel, maar de mannen vinden het leuk. Daarnaast is het natuurlijk mega leuk dat het boek over Raf en zijn vriendje Fin zelf gaat. Je kan bij Jeliefsteboek namelijk de namen invoeren en het boekje personaliseren, waardoor het boekje Raf en Fin in de dinowereld heet. Dat is natuurlijk mega leuk.

Alles over dinosaurussen – Informatie boek

Toen ik Raf vroeg wat zijn lievelings dinoboeken waren noemde hij ook deze. Dat boek met dat ei, zei hij. Het is een informatieboek met heel veel informatie en hele realistische plaatjes. In dit boek staan veel meer dino’s dan in het eerste dinosaurus boek. Hierin kijkt Raf vooral plaatjes en samen met mij of papa lezen we nieuwe informatie. (en ik zag dat deze op Bol een hele leuke prijs heeft)

Ik ben bij de dinosaurussen geweest – Prentenboek

Dit boek leenden we bij de bibliotheek (want ook daar gaan vooral dinosaurus boeken mee) en is heel leuk. Het gaat over een jongen die helemaal verzot is op zijn eigen dino boek, maar zijn familie vindt het soms teveel. Op een gegeven moment gaan ze mee kijken in zijn boek en gaan ze samen ‘naar de dinosaurussen’ en beleefden allerlei avonturen. Deze staat stiekem nog op de wishlist.

Er zit een dinosaurus op de 13de verdieping – Prentenboek

Een heel luchtig en grappig boek over Meneer Snurkmans die niet kan slapen in een hotel omdat hij allerlei vreemde geluiden hoort. Hij vindt van alles in het hotel terug… en wat zou er op de 13de verdieping zitten.
Echt een aanrader deze… wij leenden hem van de Bieb, maar zijn hem nog niet vergeten.

Er zijn nog veel meer boeken over dino’s. Zo wil ik voor Raf Het ongelofelijke maar waargebeurde verhaal over de dino’s nog eens kopen. Die lijkt me super, maar daar kan ik nu dus nog niks over zeggen.

Heb jij nog dinosaurus boeken tips? Let me know, want ik hou van lezen en zij houden van dino’s (en ik ondertussen stiekem ook).

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *