Dit gaan we doen met de babykamer…babykamer inspiratie…

Een paar weken geleden deelde ik al de grote jongenskamer inspiratie. Ik was toen gaan zoeken naar ideeën voor kleine broer, maar vond allerlei gave dingen voor onze spruit. Daarna toch nog flink wat leuks gevonden voor de nieuwe babykamer en zo is de kamer van kleine broer ineens toch concreter dan die van onze spruit. Kijk mee….

We hebben toch al een kamertje?
We hebben natuurlijk al een mooie babykamer gemaakt voor onze spruit (zien hoe die er uit ziet? Klik op de link) Wat was en ben ik blij met dat kamertje, hij heeft daar echt een heerlijk plekje. De meubels die we hadden houden we allemaal. Ze bevallen super goed en ik vind ze nog steeds erg mooi. Het onderstel van de commode en de schommelstoel wil ik eigenlijk wel een nieuw likje verf geven, maar verder blijft alles zoals het is. Dus ook de roze kast…

Indeling veranderen
De indeling van de babykamer gaat niet of nauwelijks veranderen. Ik wil alleen proberen de commode en het bedje te wisselen. Ik heb een erg leuk idee voor bij de commode en dat is denk ik mooier wanneer die op een andere plek staat. De kast blijft staan en ook de boekenplankjes blijven hangen.

Wat willen we anders?
Om de kamer voor kleine broer toch ook echt eigen te maken, wil ik graag wat veranderen. Hij krijgt al veel (hele mooie) tweedehandsjes) hij verdient tenminste een eigen kamertje. Daarnaast zag ik zoveel leuke ideeën voorbij komen op Pinterest, dus een hele goede reden om weer aan de slag te gaan.Of iemand aan het werk te zetten. 
De volgende ideeën zijn al vrij zeker, niet meer alleen vaag of abstract, maar dit zal het waarschijnlijk echt gaan worden. We zijn dus eigenlijk al verder met de ideeën dan voor onze spruit.

Vliegtuigjes
In de shoplog van de eerste babyspulletjes, konden jullie deze vliegtuigjes al voorbij zien komen. Ik kwam op het idee door een foto op instagram, maar ik kan niet meer vinden van wie die foto is. Het is ongeveer zoiets als op deze foto. Alleen zijn mijn vliegtuigjes allemaal even groot. Eigenlijk is heel het idee van de babykamer toen hier rondom ontstaan. Hoe tof ziet dit er uit.

 


Muur verven
In de het artikel over de kamer voor onze spruit had ik al zo’n muur laten zien, maar nu weet ik zeker dat het bij onze kleine broer op zijn kamer komt (misschien ook wel bij onze spruit). Ik kwam deze gave foto op instagram tegen van @xdets (ga haar volgen), hoe tof ziet deze muur er uit? Die vliegtuigjes zijn denk ik erg leuk op de witte muur boven zo’n geverfde lambrisering.

Denim Drift
Dan natuurlijk nog de kleur van de lambrisering. Ik wilde vooral een rustige kamer, dus geen felle kleuren. De trend kleur van het moment is Denim Drift en dat vind ik echt een mega gave kleur. We hebben de verf ondertussen al in huis, eerst de (nu nog groene) muur wit verven en dan aan de slag met Denim Drift.

Almost finished!🙌 goodnight ig!!

Een bericht gedeeld door Tess. (@ourlittlehouseonsix) op


Huisjes
Op Instagram (alle credits voor Tess van @ourlittlehouseofsix)  blijkbaar een van mijn inspiratie plekken op dit moment, kwam ik ook deze foto tegen. Precies de kleur die wij ook willen (denim drift dus), maar wat is het idee van die huisjes leuk. Of we dit gaan doen hangt er vanaf hoe de commode en het bedje gaan staan en of het past bij de lambrisering, maar als het kan dan wil ik dit zeker bij het bedje. Zo stoer en simpel.

Poppenhuis Ikea
Al een hele tijd geleden zag ik het houten poppenhuis van Ikea voorbij komen. Geen poespas, geen gekke kleuren (op die schoorsteen na, die geef ik denk ik een denim drift kleurtje), maar simpel hout. Ik wil dit poppenhuis niet als poppenhuis gebruiken, maar boven de commode hangen als een soort van vakken kastje. Hier kunnen we dan allerlei baby dingetjes in zetten. Als we het poppenhuis een beetje links boven de commode hangen en daarnaast nog een leuk plankje, denk ik dat het mega leuk staat.

Gehaakt rond kleed
Bij verschillende babywinkels hangen nu de gehaakte ronde kleden van kidsdepot. De kleuren vind ik fantastisch en ook het model. Mijn moeder gaf aan graag iets te willen haken voor kleine broer. 1 en 1 is 2 en zo heb ik mijn moeder gevraagd een rond kleed te haken voor de kamer van onze kleine broer. Ook in een oude blauwtint, eentje die past bij de muur en de andere meubeltjes. Ben zo benieuwd naar het eindresultaat, jullie zullen het vast nog voorbij zien komen.

Ga slapen, Maan!
Deze lamp heb ik al vaker genoemd maar ik vind hem nog steeds fantastisch. Ik wil deze heel graag, dus misschien kan ik hem leuk combineren met de huisjes bij het bedje, hier ben ik dus nog niet helemaal zeker van. Tenminste….de lamp eigenlijk wel, maar de huisjes pas ik er dan misschien op aan. De lamp is van Hartendief.


Verven schommelstoel en onderstel commode
Het mint groene van de schommelstoel en het onderstel van de commode past perfect bij de groene muur, maar als die muur weg gaat, wil ik het mint groene denk ik ook veranderen. Ik weet nog niet goed in welke kleur, dus misschien eerst even kijken hoe de muur uitpakt en wat hier mooi bij staat. Iemand ideeën?

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 11 juni 2017 / 07:48

  Mooie inspiratie! Ik kan niet wachten tot wij zijn verhuisd en ik ook een kamertje kan maken. Nu eerst een rooming in plekje maken 😀

  • Liefthuis
   Auteur
   11 juni 2017 / 13:06

   Oow ik snap het helemaal, maar zo’n plekje voor je kleine maken in je eigen kamer is ook fijn. Kleine broer gaat ook eerst bij ons op de kamer slapen, maar wil wel alles af hebben, niet dat we nog moeten gaan klussen in de kraamtijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *