Dit ging er bij jullie mis bij het aangeven van je kind…

Bij mijn lief ging het ook ooit mis. Het aangeven van zijn oudste zoon liep niet helemaal zoals het moest. Hij had onze spruit namelijk helemaal niet aangegeven…. hij dacht overigens van wel… Wat ik me ineens bedacht was dat hij vast niet de enige is waarbij het mis is gegaan… Dus ik vroeg het aan jullie…

Het aangeven van je kind is voor de vader (of de moeder) natuurlijk een super spannend moment. Je kindje officieel inschrijven en overal staat hij/ zij ingeschreven met de naam die dan wordt doorgegeven. Niet voor niks worden er altijd grapjes gemaakt over het aangeven van de kleine.

Wat mij vooral opviel, is dat het toch vaker misgaat dan dat mensen denken. Het zijn wel vooral fouten bij mensen van onze leeftijd of ouder, zou het gebruik van computers er dan toch voor gezorgd hebben dat er minder mis gaat?

Hier waren jullie verhalen;

 • Er kwam meerdere keren voorbij dat vaders de roepnaam waren vergeten. Dat vaders bijvoorbeeld de roepnaam als doopnaam hebben ingevuld en geen roepnaam hebben. Een collega van mij heeft geen roepnaam en op haar paspoort staat dan ook een leeg vakje. Voor reizen buiten Europa heeft dat al eens voor problemen gezorgd.
 • ‘Onze dochter heet Yenthe-Yasmijn. Toen CB kwam voor de hielprik kwamen ze voor yanthe Yasmijn…. Ik zat rechtop in bed. Na heel wat telefoontjes is het goed gekomen.’
 • ‘Toen mijn opa mijn moeder ging aangeven is hij een van haar doopnamen vergeten! Gelukkig had ze er 5 😉’
 • ‘Ook bij mij ging het “fout”. Mijn naam had eigenlijk met een C geschreven moeten worden maar mijn vader heeft me verkeerd aangegeven en dus is het nu Karina met een K geworden šŸ™‚ (grappig detail, al mijn doopnamen zijn wel met een C geschreven )’
 • ‘Ik kwam er op mijn 14e (toen ik een eigen ID kreeg) achter dat mijn naam er verkeerd op stond. Wij naar het gemeentehuis, geboorteuitreksel erbij…bleek dat mijn vader me verkeerd heeft aangegeven. Hij dacht het moest met 2 ff dus doe ik ook maar 2 nn dus nu heet ik Steffannie ipv Steffanie’
 • Als jullie ons verhaal vergeten zijn of nog niet gelezen hebben… lees dan zeker even de blog over mijn lief die zijn oudste zoon niet had aangegeven. Na 12 dagen kwamen we hier achter… Waar hij wel voor ingeschreven is weten we nog steeds niet.
 • Ik hoorde van iemand het verhaal dat haar man vol trots thuis kwam en vertelde…Ik had …. bijna verkeerd geschreven. Op de …. noemde hij echter de verkeerde naam. Hij had toch de nummer 2 naam aangegeven ipv de naam die uiteindelijk gekozen was. Gelukkig kon er uiteindelijk iets geregeld worden.
 • Er zijn ook plekken waar je blijkbaar een afspraak moet maken voor het aangeven. Als je dan niet op tijd een afspraak hebt kan het dan dus ook bijna te laat zijn, want je moet binnen 3 dagen je kind aangeven.
 • ‘Mijn man heeft het verkeerde gewicht doorgegeven en dat staat ook fout in alle medische gegevens van m’n dochter. Terwijl er toch echt bewijs op foto staat dat ze net na de geboorte gewogen wordt met het gewicht er op. Nu bij de tweede ga ik alle gegevens op papier zetten.’
 • ‘Bij ons ging het bijna mis bij de aangifte maar niet door onszelf maar door de ambtenaar. Blijkbaar had ze nog nooit een aangifte behandeld van een lesbisch stel. Was mijn vrouw bijna vader geworden in plaats van moeder.’
 • Mijn man heet Chris Jacobus Koen…. Terwijl hij eigenlijk Chris Jacobus moest heten, roepnaam Koen…. Die roepnaam gaan toch veel vaders de mist mee in.

Het gebeurt dus vaker dan verwacht en vooral Steffannie en Yanthe vond ik echt wel grote fouten. Ik ben zo benieuwd of jullie nu nog meer verhalen hebben, of het nog vaker fout is gegaan??? Let me know…

Volg:
Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.