Dit innovatieve babyproduct moet je zien… mini siliconen kolf…

Twee weken geleden zat ik heerlijk op mijn bank door de Viva mama te bladeren en toen stuitte ik ineens op een klein stukje onderaan een pagina. Niet mega duidelijk of mega groot, maar mijn oog viel er meteen op omdat ik het een opvallend product vond. Wat dan? Deze innovatieve en nieuwe soort kolf.

Als je borstvoeding wil gaan geven of geeft dan kom je ook op het punt waarop je moet beslissen te gaan kolven of niet. Wil je ooit ook op pad zonder baby aan je geplakt (wat overigens heerlijk is hoor) dan is het toch nodig te gaan kolven. Ik zal maar meteen eerlijk zijn, ik zag hier best wel tegen op voordat ik was bevallen van onze spruit. Zo’n apparaat aan je borsten en het geluid erbij deed me toch erg denken aan een melkkoe. Door de keuze van de juiste kolf viel het me toch heel erg mee.

Na deze bevalling zou ik heel graag weer borstvoeding willen geven aan kleine broer en kolven komt daar dan ook weer bij kijken. Toen ik deze kolf voorbij zag komen was ik dan ook meteen nieuwsgierig.Het gaat om de siliconen borstkolf van Haakaa. Toen ik de afbeelding zag, was ik dan ook meteen mega nieuwsgierig. Als dit werkt zou dit zo fijn zijn. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ik mag er van Haakaa een uit gaan proberen en daar ben ik zo mega blij mee. Mijn tweede borstvoedings avontuur start over ongeveer 2 maanden, maar ik wilde jullie heel graag alvast kennis laten maken met deze kolf. Wellicht kun jij hem nu al gebruiken.

Hoe werkt de kolf?
Hierboven het plaatje met een beschrijving hoe het werkt.
1. Je plaatst de zuignap over de tepel.
2. Je knijpt onderin de kolf (hij is echt mega soepel, dus dit is makkelijk met 1 hand te doen) en je zorgt dat hij zich vacuüm zuigt op je borst. Je kan de kolf nu loslaten, als hij goed zit blijft hij hangen.
3. Door de vacuüm zou je melkstroom op gang moeten komen en de melk gaan stromen. Gebeurt dit niet meteen, dan kun je nog een paar keer in de kolf knijpen.
4. Het kan helpen de borst wat te masseren, maar als de melk eenmaal stroomt dan doet de kolf de rest vanzelf.

Toen ik dit las was ik nog enthousiaster. Dit product is geniaal, ik baal bijna dat ik nu nog geen productie heb om het meteen uit te proberen.

Voordelen van de kolf:
– Ten eerste is hij mega betaalbaar, hij kost maar €19,95.
– Hoe makkelijk is deze kolf om mee te nemen? Ga je naar een feestje, of een middagje weg? Deze kolf past makkelijk in je tas en heb je zo overal tot je beschikking.
– Veel vrouwen hebben (vooral de eerste tijd) flink stuwing in beide borsten wanneer je je kleine aanlegt. Super zonde dat deze melk verloren gaat, want dit kan er gewoon uit spuiten (yep…dat kan echt) Leg je kleine aan de ene borst, kolf aan de andere en je vangt alles op voor later.
– Zo handig dat je voor deze kolf geen snoeren en elektra nodig hebt.
– Het zoemende geluid van een kolf kan soms storend zijn, doordat deze kolf niet elektrisch is, maakt deze ook geen geluid.
– De kolf zuigt zich vacuüm dus je hoeft hem niet vast te houden.
– Het schoon houden is super makkelijk. Hij mag zelfs in de vaatwasser, maar het is ook super fijn dat je niet 20 verschillende onderdelen hoeft na te spoelen.

(de kolf is trouwens gemaakt van 100% food grade siliconen)

Nadelen
Een van de weinige nadelen die ik nu kan bedenken zijn de volgende, dit zijn voor mij echter geen nadelen om de kolf niet te gaan gebruiken:
– Ik heb de kolf gekregen waar 100 ml in kan. Wanneer ik meer kolf zal ik het dus over moeten gieten, of de grotere variant aanschaffen (er is ook een 150 ml variant)
– Je kan de melk niet bewaren in de kolf wanneer je hem onderweg mee wil nemen. Je zal dus iets mee moeten nemen om de melk in te gieten.

Extra’s:
Je hebt nog een aantal nuttige extra’s die je bij je kolf kan kopen. Zo is er het hele leuke, maar vooral ook super nuttige bloempje, wat je op mijn eigen foto, maar ook op de afbeelding voorbij ziet komen. Dit is een stop voor bovenin de kolf. Op deze manier sluit je de fles goed af zodat je de melk in je koelkast kan bewaren.
Je hebt ook nog een gele deksel die je op de kolf kan doen. Deze is handig als je je melk even wegzet, maar is niet bedoeld als dop waarmee je hem in je tas kan stoppen.

Eerste indruk:
Ik vind de kolf er heel goed en mooi uitzien. Het is echt een klein handzaam ding dat makkelijk in je tas past. Hij is super soepel en het vacuümzuigen op je borst is heel makkelijk (dit heb ik al even uitgeprobeerd, nieuwsgierig als ik was) Ik kan natuurlijk nog niet zeggen hoe hij echt in gebruik bevalt, hierover vertel ik later dit jaar gegarandeerd meer. Ik ben echt mega nieuwsgierig en als ik op internet kijk kom ik veel positieve reviews tegen. Ondanks nog niet geprobeerd ben ik oprecht enthousiast dit product te gaan proberen. Dank je Jesuisbaby

Let the breastfeeding adventure begin…

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 5 augustus 2017 / 06:15

  Hier natuurlijk druk aan het kolven voor een voorraad en over 5 weken werken, dus nog meer kolven. Ik ben fan van mijn Medela Freestyle, maar door jouw artikel ben ik ook mega nieuwsgierig naar deze kolf! Ik lees je ervaring graag over een paar maandjes!

 2. 5 augustus 2017 / 07:53

  Ik vraag me echt af, ben heel benieuwd, of de melk echt zal blijven stromen want als dat zo was zou een baby toch ook niet continue zuigbewegingen hoeven maken als het vacuum zit? Ik ben heel benieuwd of het werkt. Als het werkt lijkt het me een fijn goedkoop alternatief.

 3. 5 augustus 2017 / 08:21

  Zo’n klein handzaam ding had ik heel handig gevonden. Zeker als je even tussendoor wilt kolven, om de productie op gang te houden/helpen. Hoewel ik niet meer borstvoeding geef of kolf, vind ik dit er super uit zien. Kolven vond ik zo’n gedoe dat ik het steeds vaker oversloeg. Met zo’n klein dingentje kan je even snel 5 minuutjes kolven. Ik ben heel benieuwd naar je ervaring.

  • Liefthuis
   Auteur
   6 augustus 2017 / 20:49

   Ja precies, ik ben ook heel benieuwd.

 4. 5 augustus 2017 / 21:19

  wel super goedkoop! ik heb een handkolf van philips advent gebruik en die was oke maar niet top en dat voor 50 euro. ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring met deze!

  • Liefthuis
   Auteur
   6 augustus 2017 / 20:49

   Ja de prijs hoef je het niet voor te laten en ik lees er erg positieve dingen over, dus ik ben ook super benieuwd

 5. Natascha Ippel
  7 augustus 2017 / 12:15

  Ik ben benieuwd naar je ervaring met deze kolf! Ik wil ook borstvoeding gaan geven en het lijkt me inderdaad helemaal niets om zo’n elektrisch apparaat op je borst te zetten wat ook nog een herrie maakt. Haha. Misschien is dit apparaatje dan ook wel iets voor mij 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   7 augustus 2017 / 22:37

   Ik vond het op het moment zelf heel erg mee vallen hoor, maar deze kolf zou wel een mega uitvinding zijn als dit goed werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *