Dit moet anders in 2017…Dit wil ik anders…

Ons Nieuwjaarsvuur

Het echte leven na de feestdagen komt weer langzaamaan op gang. Ik heb nog kerstvakantie (lang leve het juffen bestaan) en ik zit heerlijk achter mijn macbook terwijl de spruit slaapt. Heerlijk moment. Ik deed eigenlijk nooit aan goede voornemens, al nemen mijn lief en ik wel altijd even door waar we heel blij mee zijn van het afgelopen jaar en waar we naar uit kijken het komende jaar. Wat willen we zeker doen het komende jaar? 2016 was een heel fijn jaar, maar…zoals ik gisteren al zei…Er zijn zeker dingen die ik anders wil in 2017….die ik nog wil doen….Ik deel vandaag wat allemaal…

De zolder afmaken
Een paar maanden geleden zijn we begonnen met ‘project zolder’. Niet dat er al veel gebeurd is, maar de dakramen zijn binnen, zolder is opgeruimd en nu moeten we door. Komend jaar moeten de plannen tot uitvoer komen, tenminste dat hoop ik.

Of misschien een nieuw huis?
Ik moet er niet aan denken dat er iemand anders in mijn huis zou wonen. Dit is óns huis. Dit hebben wij opgeknapt tot wat het nu is en dit is ons droomhuis…voor nu. Mijn droom van meer ruimte, vooral rondom het huis en een boomhut, is geen nieuws, maar we dachten altijd dat dit toekomstmuziek was. Totdat we iets moois voorbij zagen komen. Oud, maar opgeknapt en mooi, zo mooi. Dit is het niet geworden, maar daardoor is het stiekem wel een beetje gaan kriebelen. Ik weet nog steeds niet zeker of ik hier al weg wil, ik zou de wijk missen, de locatie, ons fijne huis…..Als het gebeurt dan moet het echt HET huis zijn.

Lezen…lezen…lezen…
Ik schaam me…Want ik hou van lezen en ik hou nog meer van Harry Potter. Toch heb ik het nieuwste boek van Harry Potter al vanaf de vakantie in Amerika in de kast staan en nog geen letter gelezen. Met kerst heb ik het boek Cesar gekregen en Masterclass ondernemen, dus er staan nog wat boeken in de kast en ik wil ze zo graag gaan lezen. Hier moet ik meer tijd voor proberen te maken, maar wanneer? Als de spruit slaapt blog ik vaak…Wanneer lezen jullie?

Sneller op gang komen
Dit is een punt wat ik tegelijk heerlijk en verschrikkelijk vind. Als ik vrij ben kan ik zo moeilijk op gang komen overdag. Ik rol mijn bed uit, ontbijt met mijn spruit en zit daarna heel rustig op de bank mijn blog te checken. Andere blogs te lezen, filmpjes kijken, programma’s terug kijken, koffie drinken. Tussendoor lees ik boekjes voor, speel met mijn spruit, geef hem fruit.
Ik lees wel eens dat mensen al boodschappen hebben gedaan, naar een krijspaleis zijn geweest en ook nog de ramen hebben gedaan tegen de tijd dat ik een beetje op gang kom. Zoals ik zei, ik hou er van zo heerlijk rustig op te starten, maar tegelijk vind ik het verschrikkelijk. Dit moet anders…

Blog, blogger, blogst
Ik vind bloggen heerlijk. Lekker mijn verstand op nul en mijn gedachten online gooien.
Op school werkte ik vroeger altijd erg last minute. Geen goede eigenschap en van mijn leerlingen vraag ik altijd iets anders, maar toch is het waar. Bij bloggen merk ik hetzelfde. Ik zit regelmatig in de avond nog een blog af te maken. Ik wil proberen meer vooruit te typen.
Daarnaast hoop ik op nog meer lezers, groeien op facebook, instagram, maar vooral op Lief thuis zelf. Nog meer gave samenwerkingen. Ik wil groeien….dat zegt alles denk ik.

Fotoboek maken
Ik hou er van om terug te kijken in de fotoboeken die ik heb gemaakt van onze reizen door Azie. Ook van Amerika wil ik nog heel graag een fotoboek maken. We hebben zoveel foto’s dat ik daar echt voor moet gaan zitten, maar daar zie ik nu juist zo tegenop. Hoe kom ik door die berg foto’s heen?

Meer date nights met mijn lief
De afgelopen maanden hebben we veel uitstapjes gehad. Met zijn drieën, met familie of vrienden. Een date night voor ons tweeën is er echter bij in geschoten daardoor. Daarnaast vind ik het ook gewoon heel leuk om dingen te doen met onze spruit erbij.

Sauna bezoekje – Me time
Hier heb ik al zolang zoveel zin in. Sowieso dingen ondernemen voor alleen Jodi is misschien een goed voornemen dit jaar. Ik vind het gewoon heel leuk dingen met onze spruit te doen, vandaar dat dit tot nu toe niet vaak gebeurt. Met je spruit naar de sauna is echter niet echt handig en even zonder spruit op pad is soms ook best lekker.

En verder???
Verder doe ik wat we altijd doen. Zoveel mogelijk leuke uitjes plannen met z’n drieën. Genieten in de Efteling, dierentuin, het bos. Met de dag, de week, de maand zien wat onze plannen worden. Een gave reis maken in de zomer? En misschien nog wel meer moois…. We shall see…

Ik zeg prooste…Op een mooi 2017…

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 3 januari 2017 / 08:20

  Dat sneller opstarten staat hier ook op mijn lijstje. Als ik dan zit denk ik, hé lekker rustig. Maar achteraf denk ik, ik had dit en dit en dit al kunnen doen. Haha

  • Liefthuis
   Auteur
   3 januari 2017 / 19:43

   Nou precies dat. OP het moment zelf heerlijk, maar later altijd grrrr

 2. 3 januari 2017 / 10:35

  Zijn prima doelen, gaat je vast lukken in 2017! Haha dat opstaan is hier ook niet veel anders hoor, je bent daarin echt niet de enige en hoe hard ik ook mijn best doe, het is niet voor mij weggelegd! Misschien voor jou ook niet ☺️

  • Liefthuis
   Auteur
   3 januari 2017 / 19:42

   Hahaha fijn te horen dat ik niet de enige ben. Mijn lief zei gisteren, maar het is toch niet erg??? Haha dus hij vindt het gelukkig geen probleem :p

 3. 3 januari 2017 / 13:18

  Mooie doelen! Lezen is heerlijk en heb het afgelopen jaar veel gedaan. Komend jaar maar naar beneden bijgesteld want met de komst van de baby weet ik niet hoeveel tijd ik ervoor ga hebben!

  • Liefthuis
   Auteur
   3 januari 2017 / 19:42

   Van te voren nog even lekker lezen dan. Geniet van je zwangerschap. wat een mooi vooruitzicht voor 2017

 4. 4 januari 2017 / 02:13

  Haha ik ben ook van het rustig opstarten… Maar aan de reacties te zien is dat helemaal niet zo zeldzaam 😉
  Lezen doe ik meestal als ik met bloggen wel aardig op schema lig, dat ik denk ff een avondje/ochtendje lezen inplaats van bloggen kan nu wel 🙂 Verder ben ik net als jij vooral aan het bloggen in de vrije tijd haha.

  • Liefthuis
   Auteur
   4 januari 2017 / 19:55

   Dus als ik beter vooruit blog, zou ik meer kunnen lezen hopelijk. Ik ga mijn best doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *