Verhuizen naar een dorp – Dit stadse meisje verhuist…

verhuizen naar een dorp

Geboren in Eindhoven, getogen in Eindhoven. 3 jaar met mijn ouders mee naar een dorp verhuisd (toen ik 17 was) van waaruit ik ieder weekend naar Eindhoven reed om bij mijn vriendinnen te zijn. Op 21 jarige leeftijd op kamers gegaan in….je raadt het al, Eindhoven om daarna vlakbij het centrum samen te gaan wonen en vervolgens zelfs ons droomhuis te kopen in dezelfde straat, in Eindhoven… En toch gaat dit stadse meisje verhuizen naar een dorp.

Het centrum
Vroeger was het een soort droom voor mij om vlakbij het centrum van Eindhoven te wonen. Ik woonde met mijn ouders dan wel in Eindhoven, maar op de fiets deed je er toch zeker 25 minuten over en als je met de bus ging ook, want die moest eerst een rondje door de wijk en vervolgens bij alle haltes stoppen.
Om zo dichtbij het centrum te wonen leek mij fantastisch. De stad in lopen, om te winkelen, om te stappen, om te lunchen, om carnaval of koningsdag te vieren.
Dit alles heb ik jaren gedaan en intens van genoten en dat doe ik nog steeds.

Ik kocht op mijn 23ste nog een scooter, omdat dat in het centrum zoveel makkelijker was dan een auto. Die scooter heeft heel wat kilometers gemaakt en gebruiken we 6 jaar later nog steeds veel.

En toch…
Dit stadse meisje vertrekt naar een dorp. Een gat kan ik het misschien zelfs wel noemen. Ik bedoel er niks negatiefs mee, maar even om aan te geven dat het echt heel klein is. In het dorp waar we naartoe verhuizen zit niet eens een supermarkt. Het wordt gezien als een wijk van het dorp er naast en daar zit gelukkig wel alles.

Spannend
Jeetje wat vind ik het spannend. De koop van het huis sta ik volledig achter, het huis heb ik al ingericht, droom ik van en zie ik onze spruit al door de tuin rennen. Fantaseren over alles wat we willen in de toekomst in ons droom droom huis vind ik fantastisch, maar het wonen in een andere omgeving vind ik mega spannend. Naast dat we ons huidige huis moeten verlaten, zoals ik laatst al zei.

Dorp
Ik heb absoluut niks tegen een dorp. Ik zag mezelf altijd al wel ‘ooit’ naar een groter huis met grote tuin in een dorp verhuizen, maar heel eerlijk; van het dorp waar we naartoe gaan, had ik nog nooit gehoord, voor we dit huis gingen bekijken. Ik dacht eerder aan de dorpen tegen Eindhoven aan.

Ons dorp
Ons nieuwe dorp ligt op een kwartiertje met de auto van Eindhoven. Ons nieuwe dorp ligt tegen een ander dorp wat we heel leuk vinden, wat we al een beetje kennen, wat we sfeervol vinden en waar ze een Hema en een Kruidvat hebben (vind ik persoonlijk heel fijn).
In ons dorp zullen we nieuwe mensen moeten leren kennen, de buren, de straat, de mensen van de basisschool waar onze spruit straks naartoe gaat. Ik vind het mega spannend.

Ik sta volledig achter onze keuze. Ik kijk ontzettend uit naar hoe het gaat bevallen. Ik kijk uit naar ons leven in dat huis, in dat dorp, in die omgeving, die prachtig is. Zouden we Eindhoven missen? Welke mensen zullen we blijven zien? Ik hoop iedereen, maar weet in mijn achterhoofd ook dat dat een illusie is (ookal hoop ik heeeeel erg dat het niet zo is). Ik weet dat zoiets van twee kanten komt, ik zal in ieder geval altijd moeite doen om de mensen die belangrijk voor me zijn te blijven bezoeken. Eindhoven ligt nog om de hoek, Eindhoven blijft mijn stad….maar dit wordt ons dorp. Hier groeien mijn mannen op, zij zullen dorpse kinderen worden en Eindhoven waarschijnlijk heel ver weg vinden.

Een heel raar idee. Ik ben echt een stads meisje, mijn lief is misschien nog wel stadser dan ik en toch gaan we weg…

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. Elise
  6 december 2017 / 17:25

  Ooh ja… als de hema en een drogist maar in de buurt zitten. Soort eerste voorwaarde. Succes in jullie nieuwe huis!

  • Liefthuis
   Auteur
   6 december 2017 / 18:17

   Ja hahahaha helemaal mee eens. Loopafstand dus goed te doen toch :p

 2. Linda
  8 december 2017 / 22:04

  Snap goed wat je bedoelt! Wij hebben ook getwijfeld of wij wel naar dit dorp wilde verhuizen. Tien minuten van onze oude woonplaats 🙂 Uiteindelijk heeft het huis, de tuin en ruimte bij ons de doorslag gegeven. Het voelde goed! En nu zijn we niet meer weg te denken hier. En bevalt het super. Het is heerlijk rustig en gemoedelijk. En in de buurt gaat het met jullie ook helemaal goed komen. Jullie komen over als sociale mensen. Wij hebben een buurtborrel georganiseerd om de eerste goede stap te zetten vanuit onze kant.
  Succes met klussen en geniet vooral met je mooie gezinnetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *