Dit vind ik niet leuk aan moeder zijn…

Ik vind het rijkdom….moeder zijn. Ik geniet er intens van en vind het heerlijk om met de mannen bezig te zijn. Ik ervaar het moederschap niet perse als heel zwaar, ik vind gezelschap tijdens mijn wc bezoek niet zo’n probleem en onderneem graag leuke dingen met ze. Maar ook ik heb mijn momenten…momenten dat ik het even wat minder leuk vind…

Ik offer me op
Je doet alles voor je kind…. De overgebleven paaseieren moeten toch opgegeten worden…Dat is niet goed voor die kleine kinder tandjes en buikjes… hij merkt het vast niet als ik er een op eet of twee. Dat geldt hetzelfde voor de kerstkransjes, pepernoten en al het andere snoepgoed…. Slecht voor mama’s billen…

Opruimen bij het leven
Het opruimen houdt nooit op…. Overdag ruim ik regelmatig alles op, zodat de Pipster alles daarna weer uit de kast kan trekken. De mannen hebben een mega mooie speelkamer, maar alles ligt door heel het huis. Ik hou van een opgeruimd huis, maar ik ben geen mega schoonmaak freak. Wanneer ik ’s avonds op de bank zit, met het idee dat alles weer aan kant is, zie ik een verdwaald duplo blokje onder de kast liggen, een stel triceratopsen voor de TV en vind ik in de rand van de bank een sleutelhanger…

Vieze kleding
Bij de spruit heb ik hier nooit zo heel veel last van gehad…. maar de Pipster is een ander verhaal. Die lijkt vuiligheid aan te trekken en dit vervolgens allemaal met een liefdevolle knuffel aan mij af te smeren… Ik moet altijd even checken voor we de deur uit gaan of mijn schouders of broekspijpen nog schoon zijn.

Tillen en zeulen
Als ik ergens een hekel aan heb en als ik iets niet kan dan is het veel tillen. Van schoudertassen of rugzakken krijg ik altijd snel last van mijn rug. Laat staan als je vol zitten met luiers, drinkflessen, koekjes, doekjes, extra kleding enz enz. Hoe ouder die mannen worden hoe minder er mee hoeft gelukkig… Vooral wanneer ik die mannen op moet halen bij de oppas of het kinderdagverblijf… Jassen, kinderen tillen, tassen, werkjes, slaapzak die niet in de tas past…. een autosleutel een verloren jas… eenmaal in de auto is alles prima… maar daarvoor is het echt even verstand op nul.

Mama mag niet ziek zijn…
Dit is natuurlijk een bekende uitspraak… maar toch gebeurt het soms. Ik vind het vooral zwaar wanneer ik mezelf niet helemaal goed voel. Als ik nu teveel hooi op mijn vork neem en mijn lichaam me terug roept dan vind ik het zwaar. Ik wil die mannen graag alle energie geven, maar dat kan dan gewoon niet.

Het idee dat mijn kind ooit gepest wordt
Ik weet niet of ik dat aan kan. Als ik ergens een grot hekel aan heb, dan is het aan onrecht en laat staan als dit onrecht mijn mannen wordt aangedaan. Geen idee hoe ik hier mee om zou gaan, maar mijn moeder hart breekt denk ik. Deze gedachte stop ik meestal weg…. want anders zou ik me alleen maar ongerust maken voor de basisschool.

Mening van anderen…
Dit is een terugkerend probleem voor mij op alles in mijn leven. Ik trek me teveel aan van wat anderen ergens van vinden. Wanneer dit gaat over de opvoeding van je kind, of je kind is dit gewoon een lastig ding. Ik doe veel op gevoel… maar wanneer andere mensen daar een mening over hebben… ga je toch twijfelen. Zit mijn gevoel wel goed? Moeten we niet toch… Een voorbeeld is het lopen van Raf. Hij was laat, maar ik was overtuigd dat het wel goed kwam…. doordat mensen dingen gingen zeggen als; moet je niet naar de fysio… begon ik te twijfelen. Uiteindelijk kwam alles goed…

Herkenbaar??? Wat vind jij het minst leuke??? Ondanks onze fantastische kinderen???
Super cliche, maar gelukkig overschaduwen alle mooie kanten de negatieve… die zijn in mijn ogen echt maar heel klein… Ik ben een moeder in hart en nieren…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *