Dit wilde ik vroeger worden???

Wat wil je worden als je later groot bent??? De moeilijkste vraag en soms misschien de leukste vraag. Heerlijk wat kinderen willen en bedenken en dat geldt ook voor mij. Wat wilde ik vroeger worden???

Boerin
Geloof het of niet, maar dit schreef ik echt in vriendinboekjes. Als je me een beetje kent dan weet je dat dit echt totaal niks voor mij is. Ik ben geen held met dieren en ik ben ook super slap. Toch wilde ik vroeger boerin worden, omdat ik gek was op varkens en ergens toch de charme zag van het buiten werken met dieren. Nu moet ik hier echt heel hard om lachen. Ik vind boerderijen prachtig, maar echt respect voor iedereen die op die manier met mega hard werken zijn geld verdient. Zwaar werk…

Iets met varkens…
Dat was iets later de zin die ik toevoegde. Toen ik ontdekte dat boerin zijn toch wel heftig was, bedacht ik me dat er vast ook andere banen met varkens waren. Kinderboerderij, of iets dergelijks…

Beroemd
Niet dat ik mezelf in Hollywood zag, maar ik vond zingen en toneelspelen gewoon heel leuk. Bij playbackshows zong ik altijd live en ik deed altijd mee als er ergens een toneelstukje gedaan moest worden. Het paste gewoon heel goed bij mij, dus ik zag het wel zitten. Ik zei altijd; Al sta ik ooit als achtergrond boom op dat toneel, ik wil er ooit staan.  

Politie te paard
Je raadt het al ik wilde politie te paard worden, omdat het me zo gaaf leek als ik van mijn hobby mijn beroep kon maken. Paardrijden dus.. Daarnaast had ik ook een mooi beeld van de politie, heldhaftig en stoer. Niet dat ik mezelf zo zag, maar vol gallop door de stad…. machtig mooi.

Leger
Ik schaam me bijna om dit allemaal te zeggen, maar ik heb wel eens nagedacht over het leger, want die stormbaan leek me zo leuk Ik schaam me bijna om dit te zeggen, maar onthou dat ik heel klein was. Het werk, maar zelfs de stormbaan is echt niks voor mij, zie ik nu, ik ben een watje zonder conditie…

Juf
Als ik dit lees is het super suf, maar ook wel mooi. Want ik denk dat het echt in je moet zitten en bij je moet passen en ik ben juf geworden. Ik moet wel bekennen dat ik op de pabo wel eens heb gedacht. Wat DOE ik hier… Juist de uitdaging kinderen iets moeilijks te leren vind ik echt heel gaaf.

Makelaar
Ondanks dat juf dus al lang boven aan mijn lijstje stond zijn er nog best wat andere beroepen voorbij gekomen. Ik vond huizen en inrichten heel leuk, dus het leek me leuk om makelaar te worden. Natuurlijk niet de juiste reden, het geld stukje was ik me niet zo bewust van.

Advocaat
Ik had ooit de film Legally blonde gezien (geniale film) en ik wist echt wel dat dit niet de waarheid was, maar ik was er daardoor wel over na gaan denken. Ik hield van leren en kon (kan) goed praten dus het leek me wel wat voor mij, vooral als je dan onschuldige mensen kon helpen.

Logopedist
Zingen en je stem…. Onlosmakelijk en wat kan er wel niet allemaal mis mee zijn. Dus ik koos biologie extra, voor de zekerheid. Dan kon ik altijd nog kiezen.

Moeder…
Hoe cheasy ook… Ik wilde ook heel graag moeder worden. Ik zag al helemaal voor me hoe ik dat later zou doen, nu zie ik natuurlijk dat dat een volledig geromantiseerd beeld was, maar toch.
Als tiener fantaseerde ik zelfs wel eens hoe het zou zijn als ik dan al moeder zou worden.

Iets voor mezelf
Al zeker dik 10 jaar praat ik met vriendinnen over dat ene gat in de markt. Over een fantastisch slim idee wat we hadden, dat dat zeker een must was voor iedereen. Het gesprek ging verder dat we ooit iets voor onszelf wilde beginnen en dat het dan een succes zou worden uiteraard….

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *