DIY flexfolie: Verjaardag shirt maken….

diy flexfolie verjaardag shirtJullie hebben al veel foto’s van de verjaardag van mijn spruit gezien. Dus waarschijnlijk ook zijn shirt. Naar aanleiding van mijn DIY projecten voor mijn spruit een tijd geleden waren er veel van jullie die vroegen of ik kon laten zien hoe je met flexfolie zelf een shirt kan ontwerpen. Ik wilde toch nog een verjaardag shirt maken, dus dat kwam goed uit. Het is echt super simpel en heel erg leuk, dus kijk snel mee, zodat jij je eigen shirts kan ontwerpen.

Effen shirts voor baby’s, dreumesen en kinderen zijn niet makkelijk te vinden. Mijn tip: bij Hema hebben ze hele fijne effen shirts met lange mouwen voor maar 3,50 euro. Bij Zeeman heb ik voor de First Birthday Swap ook een lief licht roze shirt met korte mouwen gevonden voor Naomi. Dus even goed zoeken. Iemand nog tips voor niet te dure, fijne effen shirts?

Weet je niet wat je op je shirt wil maken? Kijk dan eens op Pinterest. De meeste ideeën die ik heb komen ook daar vandaan. Beter goed gejat dan slecht verzonnen toch? Voor mijn verjaardag shirt idee, gaat alle eer naar deze Etsy shop.

Wat heb je nodig?
– Flexfolie (online veel te koop, google het even, maar oa op noeks.nl)
– Effen shirt
– Schaar (of mesje als je dat prettiger vindt werken)
– Papier en potlood
– Strijkplank en Strijkijzer
– Bakpapier

day flexfolie verjaardagshirt

Eerst ga je het idee tekenen op een los blaadje. Mijn lief is veel beter in tekenen dan ik, dus hij tekent vaak mijn ideeën uit. Als je blij bent met je ontwerp, knip je het uit. Je kan ook veel patronen van Pinterest halen, zodat je niet zelf hoeft te tekenen. Even uitprinten, knippen en je kan verder.

 

diy flexfolie verjaardagshirt

Het ontwerp voor zijn verjaardag shirt heeft veel dunne lijnen, wat lastiger is. Bovenstaande tekeningen hebben we ook gemaakt op shirts maatje 50/56. Deze zijn makkelijker te tekenen, knippen en verwerken. Dus maak het jezelf niet te moeilijk….

diy flexfolie

Dit zijn de resultaten van bovenstaande patronen. Het witte folie is flock folie in plaats van flexfolie. Ik vind persoonlijk flexfolie veel mooier, dat komt mat en glad op het shirt. Flock folie ligt er meer bovenop, voelt een beetje velours aan en het trekt pluisjes aan.

diy flexfolie verjaardagshirt

Dit zijn de kleuren die wij hadden ,maar ze hebben nog veel meer. Flexfolie heeft een matte en een glanzende kant, dat is hierboven goed te zien. Zwart en grijs is de matte kant, de andere de glanzende kant. Kies een kleur en trek het voorbeeld over op de matte kant. LET OP! met tekst moet je het voorbeeld in spiegelbeeld leggen. Met een wit of gewoon grijs potlood kun je het goed overtrekken.

diy flexfolie verjaardagshirt

Als alles is uitgeknipt. Leg je je kunstwerk op een kreukvrij shirt, met de glimmende kant naar boven. Leg hier bakpapier op en druk een strijkijzer (+- 160 graden) 15 tot 20 seconden op de folie. Kijk daarna voorzichtig of alles vast zit (pas op, het is heet) en ga anders voorzichtig nog een keer met het strijkijzer over de folie zelf. (zonder bakpapier)

Wij gingen hier de mist in, want we pakten een theedoek in plaats van bakpapier. Het plakte dus niet zo snel als gehoopt en we moesten een paar keer opnieuw strijken. Normaal is het makkelijker.

diy flexfolie verjaardagshirt

OEPS, we waren het dakje van de tipi kwijt. Hadden we het dakje per ongeluk met de matte kant naar boven gelegd. Dus ineens hadden we een theedoek met een tipi dak. Even opnieuw geknipt, want hergebruiken kan niet. Als alle delen goed vast zitten (controleer ook de hoekjes), ga je voorzichtig het bovenlaagje er af trekken.

verjaardag shirt

Wat is hij knap he 😛

En KLAAR…. Zo simpel is het. Knippen, neerleggen, strijken en je hebt een super gaaf uniek shirt.

Laatste tip: Was kan gewoon in de wasmachine op 30 graden, maar doe het shirt even binnenstebuiten.

Wat vinden jullie van het shirt? Hopelijk hebben jullie iets aan de uitleg en gaan jullie allemaal aan de slag. Ik wil heel graag de resultaten zien.

 

Volg:
Share:

18 Reacties

 1. 22 juni 2016 / 06:43

  Super leuk is dat om te doen en je kunt er alles mee maken wat je zou willen! Mijn moeder heeft hier een speciaal knipmachine voor, zo kan ze dat via de computer laten uitsnijden! Haha heel erg handig aangezien dat priegel werk niet echt iets voor mij is.

  • Liefthuis
   Auteur
   22 juni 2016 / 12:18

   Wauw zelfs een knipmachine. Wij doen het nog maar gewoon met de schaar haha

  • Liefthuis
   Auteur
   22 juni 2016 / 12:17

   Echt doen, is super makkelijk

 2. 22 juni 2016 / 08:36

  Het is wel een prutswerk. Ik vind het ook leuk om figuren te flocken met tangramfiguren. Superleuk gedaan.

  • Liefthuis
   Auteur
   22 juni 2016 / 12:17

   Oow ja dan snap ik dat het prutswerk is. Ik vind het meevallen als je grotere figuren pakt, zoals ik op de drie andere shirtjes liet zien.

 3. 22 juni 2016 / 19:26

  Hier hou ik van! Super gaaf! Ik heb zelf veel aan hotfix gedaan dat is met glitter steentjes, maar vond ik persoonlijk leuker voor meisjes… , maar dit is veel leuker voor jongens en ook meisjes !

 4. 22 juni 2016 / 21:48

  Wat onwijs leuk zeg! Dat ga ik zeker onthouden. Ideaal als je ergens een shirt met gave opdruk tegenkomt dat je te duur vindt. Gewoon lekker namaken! 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   23 juni 2016 / 15:00

   Haha inderdaad heel makkelijk… echt de moeite waard. Tot voor kort hadden we hier in Eindhoven een winkeltje wat het echt verkocht maar die is sinds kort weg helaas. Was nog makkelijker geweest.

 5. 23 juni 2016 / 09:12

  GE-WEL-DIG!

  Dat strikje maakt het helemaal af!

  Mijn vriendin doet ook van alles ne nog wat met flex!

  • Liefthuis
   Auteur
   23 juni 2016 / 15:23

   Dank je 🙂

 6. Claudia
  26 juni 2016 / 07:26

  Heel leuk!!
  Dat zou ik ook moeten kunnen .
  Later tijdens mijn verlof maar eens proberen.

  • Liefthuis
   Auteur
   26 juni 2016 / 09:03

   Dit was ook een van mijn verlof activiteiten. Dit kun je zeker.

 7. 27 juni 2016 / 07:02

  Deze onthoud ik! Mega leuk om zo persoonlijke shirts te maken voor de koters! Thanks voor de tip!

  • Liefthuis
   Auteur
   28 juni 2016 / 13:23

   Graag gedaan, ben benieuwd naar het eindresultaat.

 8. 12 juli 2016 / 18:09

  Jaa..ik bedankt je nu keihard op mijn blote knieen! Ik had nl een leuk shirt gezien maar tja..24.95 voor een eenmalig verjaardagsshirt..
  Dus dit is dè tip! Waar heb jij het flexfolie vandaan als ik vragen mag?

  • Liefthuis
   Auteur
   12 juli 2016 / 19:23

   Haha Anne wat leuk. Je kan het bestellen bij Noeks.nl, is een fijne winkel en snelle levering. Ook andere webwinkels hebben het. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *