DIY voor kleine broer: wat maakten we zelf voor de baby…

Dit artikel staat al zo lang op de planning. Het DIY-en kriebelt al zo lang. Eigenlijk had ik bedacht op het moment dat mijn zomervakantie en dus verlof zou starten dat ik dan ook aan de slag zou gaan voor kleine broer. Dat ik net als voor onze spruit weer verschillende dingen zelf zou maken. Kijk zeker ook naar ‘10 dingen die ik zelf maakte voor onze spruit’. Door alle drukte heeft het even geduurd, maar uiteindelijk hebben we toch wat mooie spullen gemaakt… 

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik deze keer flink wat DIY projecten doorgeschoven heb naar anderen, lees; mijn moeder…. Het blijven DIY projecten, maar niet alles gemaakt door mij, ideaal dat mijn moeder me wilde helpen. De plannen komen van mij en zij maakt het, handig hè. Ik laat het je graag zien, want het is zo mooi geworden.

Boxkleed
Voor onze spruit maakte mijn moeder ook al een boxkleed. Heel erg mooi en die hebben we nog steeds, maar die is flink gebruikt en op bepaalde plekken pillig. We hebben hem uiteraard nog wel als reserve. Naast het pillige vond ik het ook leuk nu een nieuw kleed te hebben voor kleine broer. We gingen laatst naar de stofjesmarkt en kochten mooie stoffen. Is hij niet mooi geworden??

Box mobiel
Voor onze spruit maakte ik een mobiel voor in de box. Ik had een voorbeeld gevonden op Pinterest en ik maakte van vilt zelf deze mobiel na. Deze keer wil ik echter een houten mobiel maken, of althans dat een gedeelte van hout is. Mijn lief heeft een gedeelte al gezaagd en ik wacht nog tot de vilten bolletjes binnen zijn. Ook nu vond ik weer een heel gaaf voorbeeld op Pinterest.Ik ben benieuwd of het ook zo uitpakt.

Gehaakt kleed
Deze hebben jullie een tijd geleden al voorbij zien komen. Ik wil graag een nieuw kleed voor in de babykamer. Een gehaakt rond kleed zoals in de baby winkels nu ook verkocht wordt, alleen gaat mijn moeder dit project op zich nemen. Het wordt een oud blauwe kleur die perfect past bij de kleur die we op de muren willen (denim drift). Ik heb laatst al een stukje gezien van het kleed en het ziet er super tof uit.

Maxi cosi band beschermers
Tijdens mijn vorige zwangerschap heeft mijn moeder van die beschermers voor de banden van de maxi cosi te maken. We zijn er op de een of andere manier een kwijtgeraakt en dus heb ik mijn moeder weer lief aangekeken en gevraagd of ze deze weer wilde maken. Hoe tof zien ze er uit, het maakt de maxi cosi echt leuker. Ik kan niet wachten tot kleine broer er in ligt.

 

Luier etui
Voor de geboorte van onze spruit maakte ik een luier etui. Deze is echter flink gebruikt en is dus ook aan vervanging toe. Daarnaast hebben we direct twee kinderen in de luiers en dat paste niet in die oude etui. Mijn moeder heb ik wederom lief aangekeken en ze wilde met de stof die we al hadden een luier etui ontwerpen voor ons. Kijk hoe mooi hij is. Hier gaan we veel gebruik van maken.

Dekentje
Toen ik met mijn moeder en zusje over de stofjesmarkt in Eindhoven liep viel mijn oog op een hele mooie zachte stof. Het leek erg op een soort hydrofieledoek stof in het okergeel (I love die kleur) Ik kocht de stof gewoon, zonder nog te weten wat er van te maken. Uiteindelijk heeft mijn moeder hier een dekentje van gemaakt met zachte witte stof aan de binnenkant. Hij ligt nu in de wandelwagen als lekker dekentje, maar kan straks ook in zijn ledikantje.

Nog veel meer dingen had ik op de planning en eigenlijk had ik ook meer zelf willen doen, maar de koop en verkoop van ons huis zorgde ervoor dat dit er niet van kwam. Niet erg, misschien als we straks meer rust hebben in het nieuwe huis.

Hebben jullie veel gemaakt voor je kleinen? Het is zo leuk om te doen, maar vooral ook om te gebruiken wanneer je het zelf hebt gemaakt.

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. 25 november 2017 / 06:58

  Wat leuk! En knap dat jij en je moeder dat zo mooi kunnen! Ik heb ook een luieretui gemaakt. Daar bleef het ook bij

 2. 25 november 2017 / 07:55

  Wat fijn zo’n handige moeder! Ik ben benieuwd naar het boxkleed. Ik vind deze ook al zo mooi.

  • Liefthuis
   Auteur
   25 november 2017 / 22:44

   Oeps….deze blog schreef ik al tijdens de zwangerschap en heb ik blijkbaar niet goed aangepast…. Het boxkleed van de foto is die van nu.

 3. Anouk
  25 november 2017 / 15:04

  Ziet er echt mooi uit! En als het zelf gemaakt is gebruik je het met nog meer plezier weet ik zelf. Ik was een echte trendsetter (haha) met de okergele kleur en knapte er bijna 3 jaar geleden een hele oude commode mee op. Die heb ik vorig jaar voor heel veel geld kunnen verkopen. En mijn zus haakte een mooie wiegdeken, die gaat nu rond in dr familie. Zo leuk!

  • Liefthuis
   Auteur
   25 november 2017 / 22:43

   Jaaa helemaal mee eens. Zo leuk om al die spulletjes te hebben en te gebruiken, word er iedere keer blij van.

 4. marieke
  22 juni 2018 / 11:28

  Wat een super leuke wolken mobiel. Heb je zo de afmetingen van de houten wolkjes? En nog tips voor het maken? Waar je tegenaan liep? Heb inmiddels al vilten bolletjes besteld. Het is echt prachtig.

  • Liefthuis
   Auteur
   22 juni 2018 / 11:38

   Ha Marieke, wat super tof om te horen. De kleine wolkjes zijn ongeveer 10 cm. We hebben de wolken op het hout getekent en met een decoupeerzaag uitgezaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *