Duurdere babyproducten waar ik geen spijt van heb…

Een baby is duur…Althans de baby zelf niet, maar wel alle producten die je moet of wil aanschaffen voor je kleine. Je kan het zo duur maken als je zelf wil, zo schreef ik al eens over baby uitzet on a budget. Toch weten alle babywinkels heel goed in te spelen op de hormonale toestand van vrouwen….Natuurlijk heb je niet alles ‘nodig’, maar soms is het wel heel erg fijn of gewoon leukleuk.

Een baby heeft natuurlijk vooral liefde en voeding nodig, maar sommige producten die wij kochten ben ik gewoon mega blij mee en zijn voor mij het geld meer dan waard. Zoals…

Babyfoon met Camera
We hebben er een van Luvion en hij bevalt super goed, maar wat een duur ding. Ik vind het zo fijn dat ik kan zien wat onze spruit aan het doen is in bed. Soms moet ik er hard om lachen, maar ook gewoon even kijken hoe hij slaapt is ideaal. Voor de Pipster hebben we nu een tweede camera aangeschaft…

Wipstoel
Bij onze spruit kochten we een wipstoel via Marktplaats en dat was prima, maar het was een grote en stugge. Toen ik zwanger werd van de Pipster liet ik mijn oog vallen op een Baby Bjorn wipper. Na heeeeel lang twijfelen (met 40+3 dagen zwangerschap gekocht, als troost voor mezelf) hebben we hem gekocht en ik ben er mega blij mee. Hij is zacht, soepel, de pipster zit er heerlijk in en hij is vooral ook mega makkelijk op te bergen. Mijn lief zei vandeweek nog…’dat is echt een goede aankoop geweest.’ Helemaal mee eens…

Draagzak
Ja ik vind de Tula echt duur, maar hij is zijn geld bij ons dubbel en dwars waard. Wij hebben hem bij de spruit zoveel gebruikt op vakanties, bij boswandelingen of strandwandelingen. Ook de Pipster heeft er nu al weer veel in gezeten. Praktisch, maar ook heerlijk zo’n klein mensje tegen je aan.

Babycook
Deze kocht ik al toen onze spruit 4 maanden was. Ik wilde graag zelf hapjes gaan maken voor hem, maar vond koken, stomen, prakken zo’n gedoe. Ik hou wel van gadgets, dus zo’n babycook leek me ideaal en ik was meteen verkocht, wat een ideaal ding. Makkelijk, snel, zonder omkijken…. hij is zijn geld meer dan waard. De eerste hapjes voor de Pipster zijn er ook al mee gemaakt.

Duo-wagen
We hebben getwijfeld, maar wat een fijn ding is dat. Wij hebben de Joolz Geo overgekocht van iemand en het is een mega fijne wagen. Ondanks dat we hem niet dagelijks met twee kindjes gebruiken, ben ik wel heel blij dat we hem hadden op de keren dat we hem zo gebruikten. Spruit bovenin, Pipster slapen onderin. Ideaal in de Efteling, tijdens het winkelen, of bij een rondje door de buurt.

Verschoningskussenhoes
Toen ik zwanger was van onze spruit kocht ik twee simpele hoezen van Hema. Leuke kleur verder simpel, dus prima. Ik kreeg ook een mooie hoes van Lodger. Het klinkt misschien raar, maar ik was iedere keer zo blij als die hoes om het verschoningskussen zat. Het paste perfect. Toen ik twijfelde om een tweede duurdere bij te kopen, zei mijn lief de wijze woorden; Deze hoes is 18 euro…net zo duur als een pakje. Dat pakje heeft hij ongeveer 2 maanden aan, terwijl je die hoes 2 jaar gebruikt….dus koop maar. De schat…en nog steeds mega blij mee.

Hoeslaken 
Bovenstaande geldt hetzelfde voor het hoeslaken in het ledikantje. Ik kocht bij onze spruit een dure ledikant deken. Deze hebben we naar verhouding weinig gebruikt, omdat onze spruit in zijn slaapzak sliep. Ik was dan ook heel blij dat ik een mooi (maar wel duurder) hoeslaken had, want dit zag je wel. Het is in mijn ogen dus slimmer om iets meer geld uit te geven aan een leuk hoeslaken dan een duurdere deken. Bij Hema hebben ze overigens ook hele toffe hoeslakens, maar mocht je twijfelen over een dure…neem dit dan mee in je overweging. Ik ben nu overigens mega blij met het hoeslaken van ‘Witlof for kids’.

Verschoningskussen
In de twee jaar dat wij het verschoningskussen van onze spruit gebruiken, krijgen we regelmatig reacties dat die van ons zo zacht en dik is. Het is geen mega dure, maar er zijn ook zeker goedkopere. Wij hebben die van Bebe-Jou van 20 euro. Dit kussen is nog steeds helemaal in vorm en zo goed als nieuw, echt een topper en zijn geld dus zeker waard.

Swaddles 
Kom ik weer aan met mijn swaddles van Lodger, maar wat ben ik daar blij mee. Bij de spruit veel gebruikt en nu bij de Pipster zo mogelijk nog meer. We wikkelden hem er in tijdens het voeden om zijn armen in bedwang te houden. Als we dit deden met een gewone hydrofiel merkten we pas hoe fijn die Swaddlers zijn…LOVE THEM….ook komende zomer zullen we ze weer voor van alles gebruiken. (dekentje, handdoek, schaduwdoek, you name it)

Wikkelcape of voetenzak voor maxi cosi
Ook de wikkeldeken is er één uit de categorie ‘Duur, dus hopelijk nuttig…’ en wat ben ik daar blij mee. Het is de wikkeldeken van ‘Baby’s only’. Wij gebruiken hem in de Maxi cosi om de Pipster warm te houden. Het is een hele fijne doek, soepel, lekker warm en ook nog eens heel erg mooi. Ik kan echt blij worden als hij daar lekker in ligt. Top ding… Je gebruikt die maxi cosi veel en vooral in de koudere maanden is iets om je mini warm te houden belangrijk, waarom dan geen mooie???

Als een kind…
Noem me materialistisch, maar producten die ik veel gebruik, fijn zijn en ook nog eens mooi, daar kan ik heel blij van worden. Deze hoeven niet perse duur te zijn, maar wanneer ik een tijd na heb gedacht over of ik iets ging kopen in verband met de prijs en deze blijken dan goed te bevallen. Dan kan ik daar als een kind zo blij me.

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. Natascha
  14 februari 2018 / 09:12

  De Tula, de babyfoon met camera van Luvion, de babycook en de voetenzak voor de maxicosi zijn ook mijn favorieten! Kost wat, maar je hebt ook echt wat! Ontzettend fijne spullen 🙂
  Wat ook nog een duurdere favoriet van mij is, is de luieremmer. Daar kan lekker veel in en zorgt niet voor stank. Verder ook de Isofix-systemen voor in onze beide auto’s en de Joolz Geo: nooit geen spijt van gehad én veel plezier van!

  • Liefthuis
   Auteur
   14 februari 2018 / 11:18

   OOOw ja de autostoel had ik ook nog in dit rijtje kunnen zetten. Het klik systeem voor de maxi cosi en de nuna rebl voor de oudste. Ideaal . en inderdaad nooit spijt van gehad.

 2. Anja
  14 februari 2018 / 18:09

  Onze kleine moet nog geboren worden (over ongeveer een weekje of 8) maar een aantal dingen die je noemt staan ook op mijn wishlist zoals de Tula en de babyfoon met camera. Het verschoningskussen van BebeJou hebben wij ook gekocht, goed om te lezen dat dat een goede aankoop is.

  • Liefthuis
   Auteur
   14 februari 2018 / 23:00

   Ik snap het helemaal. De tula en de babyfoon zijn dingen die je gelukkig niet de eerste week nodig hebt, maar dus zeker een tip van mij.

 3. 27 februari 2018 / 21:21

  Het lijkt wel of in de lente iedereen meteen een stuk vrolijker en opgewekter is! Bij de eerste zonnestralen al buiten eten. Is het iets warmer dan lekker picknicken in de tuin. Wij zijn ook echt fans van barbecuen en zullen dat ook vrij snel doen zodra het warmer weer wordt. En lekker zonder jas op de fiets naar school! Dus daarom heb ik zin in de zomer. Maat 134

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *