Een echt familiehuis…+ hoe maak je dat mooi?

familiehuisWeet je nog toen je ooit uit huis ging? Of toen je je eerste appartementje huurde, of toen je je eerste huisje kocht? Nergens hoefde je rekening mee te houden. Je kocht de meubels omdat ze mooi waren en keek alleen of het mooi was en of je lief het er mee eens was. Kinderstoel, vlekken op de bank, speelhoek en rondzwervende kunstwerkjes van de kleine picasso’s. Tegenwoordig is het anders….We hebben een familiehuis…maar ik wil wel graag dat het nog steeds mooi is…Hoe doe ik dat?

hoekbankEen lekker hangen met zijn alle tv kijken of boekjes lezen bank
Met stip op 1 vind ik dit heel erg belangrijk. Een lekkere bank. Een we kunnen met zijn alle een boekje lezen bank. Een rustig wakker worden bank. Een languit liggen met je spruit bank. Ben ik duidelijk??? Vast…Ondanks dat het bij ons in huis niet past vind ik een lekkere hoekbank echt in een familiehuis passen. Bovenstaande hoekbank lijkt me heerlijk om samen op te ploffen en de kleuren zijn natuurlijk ook super tof. De kinderen vinden deze vast ook fantastisch. Hoe gaaf zijn die kleuren, een echte familiebank.

eettafelEen plek om te eten, knutselen en spelletjes te spelen….
Een grote eettafel. Ik hou er van, zelfs in kleine ruimtes. Het is heerlijk om veel ruimte te hebben aan de eettafel. Spruiten die mee eten, maar ook voor mijn lief om spelletjes te doen. Om te DIY-en om te bloggen en om alles aan de zijkant te laten liggen en toch gezellig als gezin te kunnen eten. Een eettafel waar in ieder geval 8 personen aan kunnen schuiven.

speel hoek play & goSpeelhoek
Teveel speelgoed, dat is wat je langzaamaan verzamelt voor je spruit. In zei plechtig niet te veel te gaan verzamelen, maar nu heeft onze spruit toch al een hele verzameling. Een speelhoek is dan natuurlijk niet te voorkomen, maar je kan de speelhoek wel zo mooi en leuk mogelijk inrichten. De kist ben ik mega blij mee en die play en go is ideaal. Ooit hoop ik nog een oldscool echt oude schoolbankje te hebben voor onze spruit(en) maar voorlopig zijn wij mega blij met onze kist. Speelhoeken hoeven niet altijd lelijk te zijn.

De Ipad veilig opgeborgen
Die Ipad kan maar beter een goede beschermhoes krijgen of heel ver weg gelegd worden want als die spruiten eenmaal weten wat er op die ipad te zien is, is hij niet meer veilig. Oke ik overdrijf nu heel erg, maar het scherm van onze ipad was binnen no-time kapot. OEPS!!!

boekenplankjes en boekenkastje

Boekenplankjes en boekenkastje..

Boekjes boekjes boekjes…
Jullie konden al eerder lezen dat ik van prentenboeken hou en dat onze spruit er ook verzot op is. Ik vind prentenboeken ook erg mooi om op het kamertje van onze spruit uit te stallen. Kartonnenboekjes heeft hij ook heel veel, daar kan hij zelf lekker doorheen bladeren. Deze boekjes heb ik in een mooi kastje gezet waar hij zelf in kan. (no worries, het is stevig en veilig genoeg) Zijn eigen boekenkastje en het ziet er meteen netjes en opgeruimd uit als ze er in staan. Ook de boekenplankjes van zijn kamer ben ik erg blij mee. Het zijn eigenlijk schilderijplanken, maar zo zijn ze nog leuker.

stoel kindKinder bankje of stoeltje
Dit had ik echt onderschat. Wat is onze spruit blij met zijn eigen bankje en dat had ik dus niet verwacht. Wij hebben een bankje en een zitzak gemaakt van een oude postzak en onze spruit vindt het fantastisch. Zo schattig. Ik kan me nog herinneren dat wij vroeger kleine plastic stoeltjes hadden, maar tegenwoordig heb je ook hele leuke. Van hout bijvoorbeeld, of een mini van Eames. Of maak dus zelf een

Krukjes, krukjes, krukjes om te helpen
Onze spruit kan nog niet lopen, maar ik heb al bedacht over een tijdje van die trapkrukjes aan te schaffen. Ze zijn goedkoop en handig. Ik wil er dan in ieder geval een in de keuken en misschien ook wel een in de badkamer. Zo kan hij meekijken bij het koken en bij het tandenpoetsen zelf aan de wastafel staan. Misschien gooi ik er nog een leuke DIY overheen en klaar is krukje.

kinder kapstokKapstokje voor de kleine(n)
Eerst zag ik hier de noodzaak niet zo van. De jas van onze spruit kan toch ook gewoon aan onze kapstok? Vooral omdat ik vaak hele lelijke kinder kapstokjes voorbij zag komen, maar je hebt ook mega leuke, zoals bovenstaand kapstokje. Mijn lief gaat er binnenkort zelf een maken, voor de jas en de tas van onze spruit. Stiekem toch wel leuk.

badkamer met speelgoed

Badkamer reality…of toch niet???

Geen bad met kaarsjes en badzout
Je badkamer, of in ieder geval je bad of douche is niet meer omringt door kaarsjes, badzout en de heerlijkste verwennerij, maar gekleurd plastic is in overvloed aanwezig. Badspeelgoed, badeentjes, bakjes, anti slip matten, maar ook babyproducten staan verzameld rondom het bad. Tenminste hier thuis. Wil je dit toch netjes opbergen? Verzamel je verzorgingsproducten dan op een net plateautje of op een klein dienbladje. Het speelgoed verzamel je iedere keer in een mooie mand…Zo kun jij tussendoor toch relaxen, in alle rust, zonder duikboot in je rug.

Kindertekeningen
De kunsten van je kind. Iets om super trots op te zijn….maar….Ik kan me voorstellen dat je met de 26ste kris kras kroes tekening toch minder hebt dan met de eerste. Wat doe je met al die tekeningen als je je muur niet wil behangen met het werk van je kleine Picasso? Op Pinterest staan allerlei opties. De hal is altijd een goede plek om bijvoorbeeld een wissellijst op te hangen, of bijvoorbeeld een soort waslijn, met allerlei werktjes er aan. De koelkast blijft toch ook altijd een goede optie. Worden de werkjes vervangen en wil je ze bewaren? Koop dan een plakboek en plak daar de bijzondere werkjes in.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *