Een lastig 1e verlanglijstje: Hij heeft een broer die al veel heeft…

Wat koop je voor een baby van 1?? Ik vond dat al lastig toen de spruit nog een baby was, maar toen vroeg of kreeg hij ook speelgoed waar hij pas iets mee kon toen hij wat ouder was. Geen probleem uiteraard, maar nu bij de Pipster is het wat anders. Ik vind het lastig en ik vertel je waarom…. Toch is het gelukt een lijstje te maken.

Wat het nu lastig maakt, is dat de spruit er misschien met de cadeaus van de Pipster vandoor gaat. Niet dat de spruit er niet mee mag spelen, maar speelgoed wat voor oudere kinderen is, lijkt dan meer een cadeau voor de spruit dan voor de Pipster. Snap je me nog? Daarnaast hebben we gewoon ook al mega veel speelgoed. Grimms regenboog, oneindig veel diertjes, wobbel… noem maar op. Ik wil graag iets waar de Pipster zelf echt iets aan heeft. Ik heb tot nu toe het volgende bedacht;

Loopwagen
De spruit heeft deze nooit gehad en naar mijn idee ook nooit echt behoefte aan gehad. De Pipster daarentegen is een heel ander kind. Via Marktplaats kochten we een super toffe loopwagen in de vorm van een auto. Echt heel leuk. Ik ben benieuwd wat hij hier al mee kan.

Schommel
Voor de eerste verjaardag van de spruit kregen we ook een mooie schommel en die hangt nu ook buiten in de tuin voor de Pipster. Ik wilde binnen echter ook graag een schommel ophangen. Hij vindt het zo tof in de schommel, de wipstoel is geen succes meer en de box hebben we naar de schuur verplaatst. Daarnaast hebben we nu plek voor een schommel in de woonkamer, dus de schommel van Done by deer is dan natuurlijk super.

Boek voor hem
Ik hou van boeken en de spruit heeft ondertussen dan ook mega veel prentenboeken. Deze lezen we uiteraard ook voor de Pipster, maar toch zou ik het leuk vinden als de Pipster wat eigen boeken krijgt. Geen idee waarom, misschien klinkt het raar, ik maar ik vind boeken gewoon een heel leuk cadeau.

Puzzel By Bineke
Deze gave puzzel kwam ik vandeweek tegen en gaat meteen op het verlanglijstje. Deze ga ik denk ik zelf voor hem kopen. We hebben echt wel puzzels voor hem, nog van de spruit, maar deze is natuurlijk te leuk.

Gepersonaliseerde Items
Gepersonaliseerd items zijn natuurlijk sowieso specifiek voor de Pipster. Gepersonaliseerde boeken lijken me tof, maar ik weet niet welke boeken er voor de Pipster zijn. Ook andere gepersonaliseerde producten blijven leuk, dus iemand nog leuke tips??

Beker Blafre
Voor de spruit kochten we deze drinkbeker voor de vakantie. Ideaal voor onderweg. We kochten er ook een andere dop bij die je makkelijk open kan klikken, dus niet helemaal open hoeft te draaien. Koud drinken blijft koud en warm drinken warm. De Pipster kon er al best goed uit drinken als ik hem hielp, dus dit is natuurlijk een top cadeau voor hem.

Bedbumper
Als je me al even volgt dan weet je dat de onverwachte sleutel tot het doorslapen voor de Pipster, het campingbedje was. Hij lag dan tegen de zachte zijkant in plaats van de harde spijlen. Al maanden roep ik dat we een bedbumper moeten aanschaffen, want twee bedjes in zijn kamer is toch wat onhandig. Zijn verjaardag nu is de ideale gelegenheid.

Kleding/ Bonnen
Die kleine man groeit hard. Kleding bonnen van bijvoorbeeld Zara, Hema en H&M zijn dan ook altijd welkom.

Hebben jullie nog goede tips? Kom maar door want we vieren over 3 weken zijn feestje.

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. Danielle
  9 september 2018 / 07:49

  Ik twijfel erg over de wobbel voor mijn kids. Best een aanschaf, en wordt er dan ook echt, echt mee gespeeld???
  Mijn kids zijn 3 en over een weekje 1…
  wat is jouw ervaring?

  • Liefthuis
   Auteur
   9 september 2018 / 13:25

   Heel eerlijk, bij mij wordt er niet heel veel mee gespeeld. Daar moet ik wel bij zeggen dat onze oudste vooral een fantasie speler is. Dus zittend op de grond met zijn diertjes hele verhalen. Daar past de wobbel niet echt bij. Ik hoor namelijk vaak juist andere verhalen over de wobbel, dat er wel veel mee gespeel dwordt

 2. 9 september 2018 / 11:16

  Bij ons is het ons eerste kindje, wat de situatie sowieso anders maakt! Daarbij denk ik dat een kind van 1 nog niet veel nodig heeft en proberen we duurzame keuzes te maken. Voor de kraantijd heb ik zelfs aangegeven dat we geen cadeaus hoefden. Maar veel mensen vinden dat zelf gewoon leuk. Ik zit dus hard na te denken over cadeautjes, en heb tot nu toe het volgende bedacht:
  Kleren van de webshop Schaap & Aap
  Regenboog van Grimm’s, tweedehands
  Ongeverfde houten blokken, tweedehands
  Houten puzzel, tweedehands, al vind ik die uit jullie lijst erg mooi!
  Plaatjesboeken, bijvoorbeeld die van Loes Botman met schilderingen van dieren
  Traphekjes (omdat wij ook zo’n onderzoekend kind hebben)

  Daarnaast staan er twee bijzondere dingen op de lijst. Een adoptieboom bij Landgoed De Olmenhorst, zodat we altijd rond haar verjaardag appels of peren kunnen plukken. En een donatie aan KWF Kankerbestrijding, omdat haar oma 10 jaar geleden aan kanker is overleden. Dit is een mooie gelegenheid geld in te zamelen.

  Ik ben het volledig met je eens dat het erg lastig is een lijst te maken voor een baby/dreumes, zelfs zonder een oudere spruit!

 3. Anja
  9 september 2018 / 16:15

  Wat een coole loopauto, echt heel leuk! Een schommel voor binnen lijkt me ook heel gaaf als je er de ruimte voor hebt. Mooi verlanglijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *