Eerste indruk van ons nieuwe Babynestje….+ waarom een babynestje…

Een aantal weken geleden konden jullie in mijn wishlist voor kleine broer al lezen dat ik heel graag een babynestje wilde. Ik was nog niet echt actief op zoek, maar had al wel wat rond gekeken naar de opties. Tot ik ineens een mailtje kreeg van de super leuke webshop ‘Dreumes enzo’, met de vraag of ik een babynestje wilde uitzoeken. Ik deel vandaag mijn eerste indruk….

Waarom een babynestje?
Babynestjes zijn hip. Nog geen twee jaar geleden bij de geboorte van onze spruit, had merendeel van de Nederlandse moeder niet gehoord van een babynestje. Waarom zijn moeders nu dan ineens zo lyrisch? Zoals bij veel beschrijvingen van babynestjes te lezen is, geeft een babynestje je kleine newborn een geborgen en vertrouwd gevoel. Nadat hij of zij 9 maanden lekker veilig en warm bij jou in je buik heeft gezeten, is het prettig om die geborgenheid te voelen. Daarnaast is het voor mama ook handig dat je je kleine overal even kan neerleggen en laten slapen, aangezien het babynestje natuurlijk super makkelijk te verplaatsen is.

Hoe deden we dat bij onze spruit?
Onze spruit was een fantastische slaper. Sorry alle mama’s die slechte slapers hebben, maar de geborgenheid van de wieg of de wandelwagen was voor onze spruit voldoende om in slaap te vallen. De wandelwagen heeft toen echter ongeveer 4 maanden bij ons in de woonkamer gestaan, zodat onze spruit lekker kon slapen, want in slaap vallen in de box deed hij niet. Niet dramatisch, maar ook niet ideaal, vooral niet nu de tweede op komst is. Onze woonkamer is niet bijster groot en met een spelende spruit, staat een wandelwagen flink in de weg.

Natuurlijk kunnen we kleine broer meteen naar boven verhuizen en hem in zijn wieg leggen overdag. Dat zie ik echter niet zitten. Vooral niet wanneer ik de eerste tijd nog herstellende ben en ik mijn kleine man in mijn buurt wil hebben. Daarnaast ben ik van het motto, maak het jezelf niet te moeilijk. Slaapt hij hier goed, dan doen we dat toch lekker. Het is even afwachten hoe kleine broer gaat slapen natuurlijk, maar een veilig babynestje lijkt me een heerlijk plekje voor hem.

Mooi
Om heel eerlijk te zijn, daarnaast zien ze er ook nog eens ontzettend lief en mooi uit. Echt een mooie toevoeging aan het baby assortiment als je het mij vraagt. Op internet zijn er ook zoveel mama’s die zweren bij hun nestje, dus volgens mij is het duidelijk waarom ik er een wilde.

Dreumes enzo
Toen Dreumes enzo mij vroeg een babynestje uit te zoeken, was ik dan ook super enthousiast. Heel hun site is overigens de moeite waard, super leuke merken hebben ze van kinderkamer, verzorging tot speelgoed. Ik ga hier zeker vaker rondkijken.

Land of Kids
De nestjes van Land of Kids had ik nog niet op veel andere plekken gezien, maar ik vind de patroontjes mega leuk. Ik koos voor het babynestje Mint Zwart Wit. Helemaal passend bij ons huis, maar ook bij de andere spulletjes die we voor kleine broer hebben. Binnen no time was het nestje binnen en het was een feest om uit te pakken. Ik voel me dan net jarig en als een kind zo blij.

Eerste indruk
Mijn eerste indruk is wauw wat is hij mooi. Ik kreeg helemaal kriebels, omdat ineens doordrong dat we straks weer zo’n klein hummeltje krijgen die in dit nestje zal liggen. De mint groene stof was iets anders dan ik had verwacht. Er zitten een soort hele lichte witte bloemetjes/ cirkeltjes op. Geen probleem, maar dit had ik niet gezien op de site. Het nestje is helemaal van katoen en er zit een wit lint doorheen met een speciale knoop om het nestje kleiner en groter te maken. De houten knoop van Land of Kids is een erg leuk detail (niet belangrijk, maar vind ik toch mooi staan). Wat ik verder echt top vind, is het zachte matrasje waar je kleintje op ligt. Dit kun je er uit halen om te wassen, echt ideaal, wanthet kan natuurlijk gebeuren dat er wat terug gegevenmelk of iets anders overheen gaat.

In eerste instantie zal het babynestje denk ik in de box liggen, maar ook op de bank, in de tuin of als we ergens heen gaan kan hij makkelijk mee.
Er staat bij veel beschrijvingen wel heel duidelijk dat je toezicht moet houden en dat het nestje niet meer geschikt is als je kleine kan rollen.

Hebben jullie ervaring met een babynestje? Ik kan niet wachten tot kleine broer in zijn nestje ligt.

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 13 juni 2017 / 07:14

  Hij is heel mooi! Ik wilde er ook een, maar tot op de dag vandaag niet gekocht. Ik zet onze Mozeswieg van Linaleaf vaak in de box, dan ligt hij ook knus. Maar bij gebrek aan zo’n wieg is dit mega handig!

 2. 13 juni 2017 / 09:42

  Ik ben ook grote fan van het babynestje! Yael slaapt er bij ons altijd in. Overdag ligt ze op de salontafel of op de gewone tafel of op de zetel – echt overal – in haar nestje als ze slaapt en ’s nachts nemen we het nestje gewoon mee in de slaapkamer en leggen we ze met alles erop en eraan in het bijstelbedje aan ons bed. Gemakkelijker kan het echt niet zijn. Het is gezellig en geborgen en je kan je “babybedje” echt overal mee naartoe nemen. Ik zou het ook aanraden !

  • Liefthuis
   Auteur
   13 juni 2017 / 11:52

   Oooh heerlijk lijkt me dit. Nu al blij mee 🙂

 3. Martine
  13 juni 2017 / 09:43

  Super mooi!! Ik wilde er ook altijd wel eentje maar vond deze echt te duur ,dus bij ons was het een slaapzakje die ook in de reiswieg van de duwkar paste. Maar bij ons was het natuurlijk eind oktober en was warm liggen ook weer belangrijk. Trouwens, jij vroeg laatst over de duwwagen, ik zou zeggen doen! Zo fijn als je door wil wandelen met twee.Je hoeft niet te sjouwen, en je baby kan onder de oudste liggen. Wij hebben er een van phill en teds. Achter elkaar. Ze zijn er heel veel tweede hands te vinden. En het reiswiegje kun je dragen met hengsels. Erg handig als je je baby even snel mee naar binnen wil nemen zonder de maxi cosi te tillen. Veel lichter,

 4. Martine
  13 juni 2017 / 09:44

  Duwwagen moet duo wagen zijn.

 5. 13 juni 2017 / 11:16

  Nee, maar het lijkt me een heel fijn iets voor baby’s. Omdat ze zich dan aan alle kanten omringd voelen. Net als in de buik. Kan niet missen lijkt me.

  • Liefthuis
   Auteur
   13 juni 2017 / 11:49

   Nou precies dat dus 🙂

 6. Lindsy
  14 juni 2017 / 15:53

  Ja leuk!!!! Ik heb er nu ook een gekocht. ( weet even het merk niet meer)
  Kan niet wachten tot de kleine erin ligt. Lijkt me zo schattig.
  Hier ook voor in de box, op de bank en om mee te nemen in het begin. Maar ik gok ook af en toe voor bij ons in bed.

 7. Renate
  28 maart 2018 / 11:38

  Ze zijn zo leuk! Wil zelf graag zo een hele kitsche hebben met polkadot en strikjes, te schattig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *