Mini PLOG: Ons eerste fietstochtje….+ Welke (mama)fiets kozen wij?

mamafiets
Jodi en fietsen…. Het is geen goede combinatie. Een stalen ros en ik, zijn geen vrienden. Ik denk terug aan zweet partijen, wind tegen, regen en de longen uit mijn lijf trappen. Ik natuurlijk wel een fiets, om naar school te gaan, te gaan stappen, of om naar vriendinnen te gaan. Een ideaal vervoermiddel, maar zelfs toen was ik al geen fan van. Ik woonde op 10 minuten van school en kreeg het toch te vaak voor elkaar om volledig onderkoeld of beregend aan te komen. Het was meer een noodzakelijk kwaad dat ik op de fiets moest, want hoe moest je anders ergens komen? Behalve je ouders lief aan kijken natuurlijk….

Gejat, vernield….
Ik had vroeger een fiets, maar al heel lang niet meer. Mijn fietsen werden altijd gejat of vernield bij de bushalte. Toen dit bij de laatste fiets weer het geval was heb ik geen nieuwe aangeschaft, maar heb ik een scooter gekocht. Ik heb daar lang over getwijfeld, maar nu 5 jaar later blijkt dat een super goede keuze te zijn geweest. Mijn scooter was mijn favoriete vervoersmiddel aangezien wij dicht bij de stad wonen en ik ook dicht bij het werk woon. IDEAAL!

Spruit op de scooter
Onze spruit tussen mijn benen of op mijn rug op de scooter vind ik niet echt verantwoord, dus mijn cross monster (ik doe wel stoer, maar ben geen held dus rij heel voorzichtig) bleef steeds vaker stil staan. Ik pakte de auto, of ging wandelen. Toen de eerste zonnestralen dit voorjaar waren doorgebroken begon het te kriebelen. Geloof het of niet, maar IK WIL EEN FIETS.

Zwaar
Aangezien mijn conditie ver te zoeken is en ik een hekel heb aan zwaar fietsen en daarnaast mijn lichaam ook niet fantastisch meewerkt op dit moment, heb ik erg lang getwijfeld. Ik hoorde dat veel mamafietsen zwaar fietsen en wat nu als ik hem zo zwaar vind fietsen dat ik hem nooit pak, dat vind ik zonde. Na veel navragen overleggen en twijfelen twijfelen twijfelen….. (DUH) moedigde mijn lief me aan om te gaan kijken voor een elektrische fiets.

Cortina U5 Ecomo

Mooi he :)

Mooi he 🙂

Via marktplaats vonden we een nieuwe fiets, die iemand gewonnen had, maar niet wilde houden. De Cortina U5 Ecomo met 7 versnellingen. Het is geen echte mamafiets, maar wel met een stuurslot en dubbel standaard. Deze fiets was nieuw, elektrisch en precies het model dat ik mooi vond, want heel eerlijk; ik wilde natuurlijk ook een fiets die ik leuk vond. Ik twijfelde nog steeds, maar mijn moeder zei DOEN (nadat ik zei dat ik wilde dat ze dat zou zeggen) mijn lief zei DOEN en daarnaast praatte ik het goed voor mezelf, mijn lief zou ook met deze fiets en mijn kleine op pad. Dus eigenlijk kon je de prijs door twee delen, want we zouden er beide gebruik van (of werkt dat niet zo?)
Ik vloog toen we de fiets op gingen halen, wat fietst dat heerlijk. Zo vind ik het wel leuk om te fietsen. Via marktplaats kochten we een Yepp stoeltje en windscherm en zo konden we vorige week ons eerste ritje maken en dat wilde ik natuurlijk graag met jullie delen.

Eerste ritje; IJsje eten
We besloten een ijsje te gaan halen op Strijp S (Intelligentia ICE, aanrader!) Een tochtje van 10 minuten dus een goede eerste oefening. Ik moest even wennen aan het opstappen, want met zo’n stoeltje voor je neus is het toch anders opstappen. Daarnaast had ik de eerste minuut een wiebel stuur (voor mijn gevoel) omdat er ineens zoveel gewicht op zat. Ook de eerste bochten met zo’n kleine voorop zijn even wennen. Al snel went het gelukkig en vloog ik door de straten en zong ik uit volle borst (eindelijk is het niet gek als ik hardop zing op de fiets) van enthousiasme.

Hier nog een mini plog….

Yep mini

De eerste keer in het stoeltje (Yepp mini) de eerste keer op de fiets, wat een lol.

yep mini

Onze spruit keek zijn ogen uit. Zo lekker om tegen dat blonde koppie aan te kijken terwijl hij de wereld ontdekt. Hij hield trouwens heel de tijd het scherm vast, zo schattig.

cortina U5

Natuurlijk moest mijn lief een foto maken van onze eerste fietstocht. Heerlijk in het zonnetje onderweg.

Yepp mini

Het scherm goed vasthouden.

ijsje

Het ijsje was natuurlijk niet voor onze spruit (al zou hij dat wel graag willen), maar hij vermaakte zich wel prima. Hij kon daar lekker rondkruipen.

En daarna weer naar huis. Dit is voor herhaling vatbaar. We hebben er al een twee fietstocht opzitten en dat was een echte Hollandse, want halverwege de terugweg, ging het regenen. Zelfs dat vond onze spruit allemaal best. Heerlijk! Hopelijk veel mooie fietstochten in het verschiet.

Advies gevraagd…
Gaan jullie vaak op de fiets ergens naartoe? Ik zou graag ook een buggy meenemen op de fiets, maar we twijfelen welke aan te schaffen (we twijfelen aan een quinny zapp) Hebben jullie tips? Is het überhaupt handig meenemen op de fiets?

Ik hoor het graag…

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 26 april 2016 / 05:53

  Er bestaat een buggy klem, ik weet alleen niet of een quinny er op past. Ik had vroeger ook een grote hekel aan fietsen, maar nu met Emily erbij, heerlijk!! Vooral net mooi weer is fietsen helemaal niet erg. Ik heb wel zo’n net iets te zware mama fiets, niet zo goed nagedacht. Maar nu ik weer wat conditie krijg haat het steeds beter

  • Liefthuis
   Auteur
   26 april 2016 / 07:32

   Aah goeie, dan ga ik dat eens bekijken. Eigenlijk natuurlijk veel beter voor je conditie om een gewone fiets te hebben, knap hoor.

 2. Rosalie
  26 april 2016 / 07:13

  Ik had het graag gewild een buggy op de fiets maar het is er nooit van gekomen. Lijkt me wel handig.

  • Liefthuis
   Auteur
   27 april 2016 / 15:10

   Top dank je

 3. 27 april 2016 / 09:13

  Wij vinden fietsen hier ook erg fijn. Ik ben zelf nog opzoek naar een nieuwe fiets, ik neem alleen nog niet de moeite om te kijken. Een buggy drager dat heb ik wel en vind dat super handig, je moet alleen even goed kijken hoe het werkt. Je kindje alleen maar te dragen is ook niks. Raad het je zeker aan en volgens mij zijn ze nog niet eens zo heel prijzig! Welke wij hebben dat weet ik niet, heb hem toen van iemand overgenomen.

 4. 27 april 2016 / 13:14

  Wat een mooie fiets! Heerlijk touren als het mooi weer is.

  • Liefthuis
   Auteur
   27 april 2016 / 15:11

   Ik had zo gehoopt op mooi weer in de meivakantie….het touren laat nog even op zich wachten.

 5. 27 april 2016 / 14:33

  Mijn conditie is ook slecht en ik ben dus ook al heel lang aan het twijfelen om mijn oude fiets te vervangen voor een nieuwe elektrische. Een moederfiets of een bakfiets. En ik ben er nog steeds niet uit, haha! Maar het lijkt me heerlijk voor de zomer.

  • Liefthuis
   Auteur
   27 april 2016 / 15:12

   Ga het eens proberen ergens, echt het fietst heerlijk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *